Бев во Кам во моето маало, ама не најдов. Ако видиш, те молам, пиши ми во лп во кој Кам маркет има. Фала
Женички годинава прв пат ќе вапцам јајца, тазе домаќинка Ме интересира какви јајца купувате од белите или жолтите? Кои фаќаат поубаво боја?
Фаќаат боја и белите и жолтите, меѓутоа белите многу послабо, и излегуваат побледи, па ако сакаш длабоки и топли бои, тогаш земи од оние темно жолтине јајца, и по вапцањето, премачкај ги со хартија натопена во зејтин и остави ги да се исушат, за да добијат убав сјај. Ова со зејтинот и не мораш. На темава: ова ми се дел од минатогодишните јајца. Порано правевме во разни бои, де плави, де зелени, де портокалови, па со стикери, сликички, кристали, лисја во чорап... Ама лично не ми се допаѓаат многу така, па последниве години - класична црвена.
Извини дури сега видов-на Палета 7,во широка кутија се,на слика има златни јајца,а и на кутијата пишува-Златно јајце
пак заборавив, а знам дека и минатата година прашував, што требаше да му направам на првото јајце од минатата година?
Нашата река,е градилиште,така да немаме таква опција Додуше и прв пат слушам.Ние секогаш во земја ги закопуваме