Во еден сад ставаш многу топла вода, е сега да не е до толку за да пукне јајцето.Сликичката ја омотуваш околу јајцето и го ставаш во една голема лажица која што веднаш ја ставаш во водата.Ако е доволно топла веднаш и многу убаво се прилепува на целото јајце. Е сега треба да внимаваш и на големината на јајцето, ако е многу мало за сликичката ќе дојде како насоберена кај краевите.
Не, уствари јас не знам какви се тие со желатин, во бојата ли има, посебно ли се меша...Боја само, капнуваш на рака со ракавици и го валкаш јајцето, затоа доаѓа така нерамномерно обоено. После со златна хартија триеш за да се прошара ама мене само на неколку јајца ми успеа, изгледа ги оставив повеќе да се исушат па затоа не фати. Едит -сега видов на нет каква е таа боја со желатин, па изгледа иста е и мојата.
Со желатин ти се. Убави се на око ептен. Мене ме мачи што цело време ми се лепливи после. Пробав еднаш и не е тоа за мене.
Сините јајца ти имат многу убава боја де сликај со какви ги правеше. Незнам кај нас дали има таква желатинска. Со желатин не сум бојала гледав видњо на јутуб и баш лесно ми се виде. Тоа златната хартија и сребрена со бојата директно се купува или посебно ? И се натопува во вода таа хартија или ?
Стави во црвена боја бели јајца па одма ќе се оби розево јас така мислам. Кратко ги ставај во бојата и вади.
Винтерке, има по маркетите бои желатински, а и златна/сребрена хартија. Не сум сигурна дали комплет со хартијата или посебно беа. Лани земав во Веро, ама не ми испаднаа мене. Едит: хартијата се лепи убаво за јајцето дур е топло офарбано и се трие.
Злaтнaтa хaртијa oдеше зaеднo сo бoјaтaтa. Нa јутуб нaјдoв еднo видеo -желaтин сo ефект нa злaтo, нa мaкедoнски е, пoбaрaјте.
Еве го. Ама сината боја ти е многу убава Бриџит. Ајронке овде на видеото златната хартија се топи од мокра салветка изгледа. Сина желатинска боја има ли кај нас ?
Златните и сребрените ленти за да излезат убаво на јајцето се држат 10-15секунди над пареа па се лепи на јајцето,така убаво се одсликува
Прв пат ќе фарбам јајца. Може ли некоја да ми објасни тука или во порака, како да се добие убава црвена боја со бели јајца? Дали треба да ги вријам јајцата во бојата (палета имам купено) ? Или посебно?
Ако ставам повеќе кесички варзило, ќе биде ли убава бојата? Веќе сум купила 90 јајца, неможам да купувам жолти јајца сега.
Со желатинските бои немаш промашај дека јајцата ќе ти останат не обоени или полу обоени. Ако веќе имаш бои еве ако сакаш стави повеќе боја од вообичаено во водата и остави ги да одстојат повеќњ време. Одвреме навреме проверувај во зависност колку сакаш да ти биде интензитетот на бојата.
@мкд98 минатата година вапцев бели јајца. Супер излезе црвената од Палета7, мислам дека ставив две. Воопшто не верувам во тоа дека белите јајца не ја фаќаат убаво бојата. Моето искуство е спротивно.
Вака Се фаќа убаво и на бели јајца, ако сите сакаш црени неколку кесички црвени купи и во исто толку чашки раствори боја, за побрзо да ги офарбаш,не мора капсула може и кесичка. И оцет додади во бојата, излегувааат супер.
Ти пишале да ставиш повеќе пакетчиња бои, или да ги држиш подолго, но од мое искуство, со Палета бојава (пошто таква си купила), дури и да ги држам во водата додека да пукнат, не излегува убава црвена, а претпоставувам ти сакаш онака баш крв црвена, бордо. На бели јајца најмногу фаќа некоја темно розова до бледо црвена. За бордо боја, друг пат купувај жолти јајца, тие излегуваат најубаво