воопшто не се секирај и со винската киселина излегувале мн убави и плус е поефитна, ххехе јас денес се опремив со се со винска киселина во кристали, бои во прав,желатин и едвај чекам да дојдит четврток да си ги украсам јајцата, прв пат сама,чунки сега сум тазе домакинка
Содржината на кесичката исипете ја во садот со јајца,но практикувајте од кристалите да насипете на секое јајце по малку.Ова го пишува во упатството.
А какви се тие бои за да ти бидат шарени јајцата и плус кристали да имаат? Јас мислев со желатински и со кристали дека се добиваат такви јајца.
Има комплет кристали плус 4 бои.2 жолти бои,една црвена и една сина.И се капе од нив кога се мокри јајцата.Боите се готови само треба да им ги исечеш врвовите.
ЈА разрешив дилемата, кажувајте сега каде има бои со кристали. Во Жито маркет денес влегов не најдов. Ај нека ми каже некој за сигурно кај има
во било кој маркет ги има, барем кај нас во бт, ама сигурно е исто и во др градови, а има и на пазар на тезгите, побарај сигурно ке најдеш
Јас во веро, тинекс и рамстор најдов само најобични танимак бои, некои нови во кесички како танимак, грчки бои и во веро видов бои во капсули. Никаде не успеав да најдам ниту бои со капалки за јајца со кристали, ниту желатински бои. Утре ќе поминам до некој Жито маркет, па ќе видам каква ќе ми биде среќата со наоѓање желатински бои, иако сум скептик веќе дека ќе најдам... Ако знаете да има желатински бои и на некое друго место кажувајте и за со кристали исто така!
Јас сум од Велес, и тука желатинска боја има скоро секаде каде и да влезеш, во кој и да било маркет.Ме чуди во Скопје да не можеш да најдеш.Оди во Жито маркет, тој е Велешки маркет ) треба да има оти тука веќе видов дека има, исто има и кристали со бои со капалки, сето тоа од Палета е, онаа бојата со слончето што е
еве и со видео како се фарбаат, во случај некој да не знае http://www.youtube.com/watch?v=pZN4W5ncRaQ
E и јас се чудам како низ центар на Скопје во најголемите маркети никаде нема такви бои, па ни низ помалите продавнички нема дури и чудно ме гледаат кога ќе побарам како да не слушнале за такви бои, а ми се чини дека ако има во Жито маркети има шанси веќе да се распродадени додека јас да разберам каде има
провери си, би требало да има.А има и убави сликички, украси, корпи, а и не се скапи.Јас се си изнакупив, ко мало детенце се радувам ). Сеуште не сум официјално домаќинка, ама секоја година фарбам јајца и досега утка немало со Палета боите
Кристали нема во Тинекс, нема ни во Жито. После одам во Веро. А седефета и желатинова боја има во Жито побрзајте