Супер се Бубале, само кога ги поминуваш со белка убаво натапкај со прст или со четка за да не остануваат подигнати рабови
Декупаж техника, се зимаат салфетки со убав дезен (поситен) од каде сечеш форми, делчиња, и лепиш со белка од јајце.
Мене не ми се лепaт сaлфектите Кoлку пaти ги пoвтoрувaте сo белкa,нaнесувaте нa јaјцетo пa врз сaлфеткaтa. Сигурнo грешaм некaде
Бидејќи салфетките се обично трослојни, ќе го одвоиш и залепиш само горниот слој. Намачкај прво на јајцето па после и преку залепената салфетка слободно!
Jas gi lepev na ladni jajca i ne mi pravese problem...od sungerce za sadovi isecev mal del i go namackam jajceto pa ja stavam salfetkata i vrz salfetkata pominam so belkata o tolku...
Традиционално, како секоја година така и оваа да ве позамарам на тема- ЗЛАТНИ ВЕЛИГДЕНСКИ ЈАЈЦА Дали можат да се купат само златните фолии како оние што одат со желатинската боја на Палета?
.. Mislam deka ne se prodava samo folija... Barem ne sum sretnala niz marketive... A na Paleta ima proizvod za zlatni jajca...