Баш сега гледав на фб на страна на Палета 7 боите клипови. Има посебни бои за ова. Прво ае вапцат а потоа се обвиваат во златни ливчиња па се одмотува. Ефектот е ваков.
Јас не памтам некогаш од сабајле да сум фарбала пошто не станував никогаш рано, или сум на работа па пред работа да станам да варам и фарбам јајца не иде у предвид.
Мајка ми фарба така среда навечер околу 11,12... Ама зависи како ќе фати некогаш и насабајле. Јас се збунив мислев утре е четврток.
Може четврток цела ден, мислам дека петок не се фарбаат. Јас здравје планирам утре вечер после 12 да фарбам 3 црвени за здравје па наредните четврток попладне
Четврток пред изгрејсонце важно е да се бојадиса едно јајце само,и тоа по можност црвено,кај нас ваков обичај преовладувал одсекогаш. Па останатите јајца може да се бојадисаат во текот на денот
Фала ти Со салфетки, таква е шарата, основата беше зелена и цела со ружи. Се лепат со течна белка од јајце, ќе исечам парчиња од салфетката, мачкам белка па лепам. Побарај низ град (види во Дм има секогаш добри дезени). Овие ги земав од Кам лани, провери и таму што донеле.
Вчера видов такво видео со четка премачкува со течна белка,но таму ставаше само патчиња пеперутка,цветче и сл. А кај тебе е цело јајце,прекрасно е.
Многу повеќе време одзема цело јајце да го покриеш, зашто обично треба во неколку слоја бидејќи се гледаат преклопувањата од парчињата одоздола. Исто така поубаво е салфетката да е во некои појаки бои за да изгледа ефективно. Ај после ќе ти ги сликам новите салфетки со кои планирам оваа година да ги правам, па ако стигнам дел утре да ги направам и нив во пп ќе ти ги пратам
Во четврток рано сабајле за адет се фарбаат неколку, а потоа во сабота останатите или па во четврток кога сакаш.Утре сабајле јас 3 ќе фарбам. Подобро е во сабота да се фарбаат за да не стојат долго време.