Минатата година кога ги правев велигденските јајца со желатински боја и со ракавици, ракавиците цело време ми се лепеа. Некој совет да не имате како да не ми се лепат.
Јас не ги коростам тие во паковањето, туку си купувам од тие докторските што се лепат убаво на раце. Е сега и тие лепат ама не ти остануваат на јајцето барем. Кога ќе почнат да лепат се мијам со нив под млаз топла вода и потоа се бришам со крпа за да бидат суви. И повторувам постапка на следно лепење.
Zdravo na site. Imam prasanje za farbanjeto na jajca. Po moe poznavanje, mozam da vapcam jajca vo cetvrtok i denes vo sabota. Jas denes od sabajle gi ofarbav jajcata so biserna boja, nema potreba da se vari, samo na vreli jajca se stava i se sushat. Vaka sum pravela i prethodno. Nemam mnogu tenderinja i ne sum veshta za farbanje pa so ovaa boja mi e polesno. Mazot mi ne se slozuva, veli deka e sramota, i deka podobro e da ne sum gi pravam voopsto. Sramota bilo da odime nekade so niv, i ne ni saka ni da gi pogledne. Prv pat vide kako gi pravam. Dali e grev da se bojat vaka i treba na tradicionalniot nacin? Gi gledav slikite, bravo na site, prekrasni se. Kamo i jas da znaev vaka..
Ауу срамота.. кажи му нека извапца он боље.. па мене секогаш ми се поинтересни да ги изберам тие или некои шарени отколку црвени обични. Што се нема сега да си креативен со јајцава, се изнагледав видеа, мерак да тие да ги испошараш. Ич не се замарај топ се, ќе видиш сите ќе ти ги пофалат.