Ај пишете ми уште еднаш за кристалите? ГИ правам со кристали, и после ги пуштам во бојата ? И феминки мои, до сега најубавите бои кои сум ги видела, т.е не сум фарбала јас, ама знам дека ретко излагаат чисти и јаки бои, значи од верото, грчки се, името пак не го видов, ама се 55 денари мислам, и се за вапцање на 50 јајца, а црвени, зелени, жолти, оригинал како на сликата...
Енца, јајцата ги вариш во тенџере, јас ставив 7 јајца во мало тенџерче. Откако се сварија ги исклучив и секое јајце го посипав со кристали, малку од кристалите паѓаат во водата а поголемиот дел се лепат на јајцата. Јајцата се оставаат да се изладат. Откако ќе се изладат, ставаш ракавици, ги сечеш капалките и капнуваш од боите на јајцето, боите се разлеваат и се прават различни нијанси. Една кесичка кристали е за 10 јајца, ама јас со една кесичка 7 направив. Капалките се доволни за повеќе јајца, јас оваа година не купив капалки, имав од лани неискористени. Види го и видеото што е постирано, убаво е објаснето.
Ама јас само кристали најдов, не најдов никаде по маркетиве со капалки, па затоа прашувам да ги пуштам во обична боја што ќе биде ? Уште на зелен пазар ќе ѕирнам, да не случајно некој знае дали има таму, и од оние боите со седефаст сјај?
јас пробав со обична боја ама не ми испаднаа убави, зато шо ми беше слаба бојата, па сега купив пак кристали само заради бојата
еве ги моите јајца, и толку сум happy, што за прв пат си ги направив сама, и мислам дека испаднаа убави, и морам да се пофалам а и заборавив да ви пишам една техника на украсување ја најдов на инт, тоа е со салфетки, значи тие сличињата се салфетки лепени со белка, и ја испробав техниката со пареа, а кристалите подоцна не ми се уште готови
Еве ги најобични.Незна што им се тие белите ама многу ми е гајле важно ке ги раздавам и поубави ќе си добијам :geek:
морам да те пофалам за најубави велигденски јајца, техниката за со салфетките ќе ја применам наредната година бидејќи веќе ги поминав и со зејтин па не знам дали ќе ми испаданаат а прекрасни се
Од секоја категорија по едно За во сабота ми останаа розеви и уште некое црвено. Сега ќе ги декорирам , ќе ги распоредувам по корпиња... И да ви кажам поубави се во живо, некако не ми се фотогенични
Ај ако сака некој нека објасни како иде тоа со салфетите? ПОбарав нешто на нет ама најдов само со лепак како ги прават.
Браво девојки , вредни сте биде денеска. Многу се интересни оние со салфетките Мајка ми денес исфарбала само 3 црвени јајца, останатите ќе ги фарбаме во сабота (едвај чекам). Какви дизајни имам во глава- мераци. Ќе ги сликнам и ќе ги ставам тука.
Браво феминки што сте толку вредни Гушки до сите Сега да, убав е празникот а и интересно е вапцвењето. Али после Велигден ... поручек,ужинка,ручек,вечера,десерт - ЈАЈЦА!! Ќе научите повеќе врсти на речепти за јајца. Јајца на сто и еден начин Како и да е, убави празници едит: Заборавив да дополнам... Не е битно како ќе ги украсите, сите ќе завршат на едно место
еве да кажам на кој начин ги правев тие со салфетките: од секоја салфета го сечев делот. т.е сличето што сакав да го ставам на јајцето, и го одделив од сите делчиња, нели салфетата има повеке дела потоа ја одделив белката од жолчката, и не ја матиме туку така ја оставаме и со мало четче ги мачкав( јас користев четче за сенки ), на сл начин: прво од долната страна на сличето мачкаме малку и го ставаме на претходно избоените јајца, па цело сличе го премачкуваме внимателно со белката, и оставаме да се исуши, и после тоа нема гајле не се одлепува
Денес бев многу вредна па заедно со мамичка ги шаревме јајцата пола ги направиме црвени, а со пола јас експериментирав ама убави излегоја ги правев со кристали и шарени во сите бои
Кога одиш на ново мислење имаш доле под зачувај преглед испрати прикачи фајк кликнувап на разгледај и знаеш понатаму
а од кога ќе има ставеш од прашокот врз нив треба јајцата да ги вртеш на решетката или тиа сами ќе си попримаат од бојата насекаде на јајцето?