Сакам сабајле да станам и за прв пат во животов да вапцам и јас некое јајце. Најмногу имам кејф за да му вапцам јајце на малото. Мнолгу ќе се израдува.
Со мало задоцнување, за многу години нека ни биде Велигден. Христос Воскресна! Нека биде Бог секогаш со сите нас
Да ја живнам темата ,утре е Велики четврток ,ден кога се вапцаат јајцата дали некој знае кога е изгрејсонце да знам кога да станам ( прв пат јас ќе си фарбам јајца) Гледав на пинтерест два интересни начини на боење се мислам да пробам. Првиот беше со пена за бричење а вториот со сода. Дали некој пробал да каже дали се успешни?
По апп сонцето изгрева во 6, ама пред тоа почнува да се разденува, јас планирам кон 5 да станам, секако треба време додека се сварат јајцата. Не сум ги пробала техникиве, сум гледала само видеа. Пробај се, ако испаѓаат убаво, терај така, ако не на крај ќе се префрлиш на класично вапцување и тоа е. За многу години нека ни е празникот.
Да ве прашам може ли првите јајца да ги вапцам пред изгеејсонце а другите попладне или мора другите тек во сабота??
Колку што знам само во петок не се работи ништо, ама ако знае некој точно да каже и мене ме интересира.