Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    512
    Ауу..можам да замислам каква ке биде кога ке и соопштат оти е женско. :)
    А Ибрахим од каде е? Ми се чини дека некаде во мислењата сум прочитала дека биле браќа со Султанот или грешка сум? :^)

2. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.551
    Допаѓања:
    3.148

Не се браќа, Ибрахим од мал е земен од својата фамилија, како данок во крв. Али Султанов дека нема брат, овој му е многу близок нели, и го гледа ко брат :)

3. musicgirl55

musicgirl55 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    56
    серијата е многу интересна :D најмногу ме нервира онаа Махидевран овратна ми е :puke:
    најака ми е Хурем :D

4. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    4.557
    Многу ми здосади серијава , се тоа па поа секоја епизода Хурем се дере , се нешто и фали , само сплетки прави

5. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Многу ми е интересна Хурем кога почнува да се дере на сите страни,мисли сите сакаат детето да и го утепаат :rofl:

6. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Дали знаете кои ги сихронизра гласовите на ликовите во серијата, освен Хурем ( Билјана Беличанец ) ?

7. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    Владо Јoвановски е султанот Сулејман, Хурем е Билјана Беличанец.
    Остатокот горе долу се оние од А1 (Шехерезад, Лисјата, Дамата). Мене ми се допаѓа многу синхронизацијата.

Женско ќе и биде? :D :D :D Ќе збесне.
    Мора некој малку за земја да ја призејми оваа Хурем. Махидевран и Величествената ми се најдобри, Хурем е толку дрска и без манири :x

8. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Единствена турска серија која ми го привлече вниманието е оваа :)
    Ја обожавам Хурем!Многу ми е слатка девојкава.
    Онаа Махидевран ептен ме нервира :devil:
    Уффф денес ептен ми беше интересна епизодава :D
    Btw:Незнам кој го слушнав дека кажува дека Хурем била Македонка :fubar: ?! WTF?

Прикачени фајлови:

На musicgirl55 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BI-44

BI-44 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    1.051
    Допаѓања:
    667
  10. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    5.901
    Не Хурем, Нигер Калфа е по потекло Македонка-барем така слушнав на Ексклузив

На Ammy.Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Star19

Star19 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    70
    Преку глава од турски серии се едно исто плачки, главните неможат да бидат заедно од xxxx причини бла бла, ама оваа ми е многу интересна прво заради содржината и историскиот карактер и второ заради ликот на Хурем. Е жими се не е нормална девјкава :lol: Алал да и е, многу е интересна. Де се смее, де плаче за синот :D
    Незнам колку е точно, не пребарав во темава дали има некој кажано, разбрав дека на крајот Хурем ке владеела, а султанот многу ке ја засакал ќерката (што денес се роди :lol: )

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. TS-310

TS-310 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    37
    Од другите турски серии гледав само неколку.Оваа ми многу убава и ќе ја издвојам прво зошто е историска,второ зошто не случува истото како во ите други серии:главните двајца се сакаат,ама не можат да бидат заедно,а цело време некој негативец ќе им загорчува животите,ама они на крај ќе бидат заедно :puke:

Од Величествениот омилен лик ми е Хурем,иако во последно време ме нервира како Ибрахим што ме нервира.Сепак таа знаеше што сака и тоа го доби и не запира таму

13. sanjickar

sanjickar Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    39
    Серијава е навистрина најдоброто нешто од турците до сега.свака им част.Пред се зашто е историска и зашто сите ликови и настани се вистинити.
    Читав мн книги и од библиотека и на интернет и секаде го ќитав истото.Дека Хурем е една од многуте жени на Султанот но едниствената кој ке успее да остави траг на него и во целата Империја.Таа е истотака единствената негова венчана жена и нејзиниот син е владетелот после неговиот татко.
    Исто така од литература дознав дека харемот е главното место во царството и дека таму се случуваат најголемите заговори,тајни,бескруполозни игри и бесчувствителност.Дефинитивно уште многу работи кои се случувале во харемот не се прикажани во филмов веројатно оправдано зашто ако се прикажат ќе добиеме многу црна слика поготово за Хурем за која во литературата пишува деке е мн бескруполозна...дека користи секакви игри и сплетки за да дојде до целта

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    јас сулејман почнав да го викам мајмун |(
    бидејќи кога ќе се насмее со тоа брадиштето прав мајмун е :)

15. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    :x Жените која од која полоши ццц што ќе беше она само зло да си прават една на друга. Хурем па колку ме изнервира кога рече да го дадат бебето на доилката дека било женско аууу.. :@

16. nanadu

nanadu Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Едно големо :clap: за надсинхронизацијата на Зумбуљ ага...Барем мене ми е многу интересен...

17. t.i.n.k.b.e.l.l

t.i.n.k.b.e.l.l Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    92
    точно е

18. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Величествениот век е многу поразлична од останатите турски и какви ти не веќе серии, кои веќе ми се дојдени преку глава. Како прво, затоа што се зборува за историјата, како освојувал Султанот, харемот, како девојките се "борат" за султанки. Отпрво не го гледав, мајка ми го гледаше. Седнав да видам што се случува. Си се мислам, како онака ги потурчувале, ти ќе се викаш така и така, и овие ни а ни б, во ред.

Сега, засега само оваа планирам да ја гледам, се откажав од другите серии. Се е веќе видено :D

19. ludacaa

ludacaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    181
    оооооооо сакам да си го земам зумбуљ ага а и сета и да ме смее по домава хаха легенда е зими се :lol: :lol: :lol:

20. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Султанот многу ќе ја засака ќеркичката и дури таа ќе е единствената султана во чија чест во Истанбул се изградени две џамии една во Европскиот и една во Азискиот дел поточно една каде што изгрева името и една каде што заога сонцето како што е и нејзиното име.

На INSIDIOUS му/ѝ се допаѓа ова.