Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.053
    Допаѓања:
    1.102
    Не траеше многу кратко вечерва? :?:

2. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    48.560
    Само 30 минути траеше бе ;(

3. Shekerka

Shekerka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    25
    Супер само 20 минути филм :o |(

4. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674
    a уште 30 минути претходна епизода и 30 минути реклами. :@ Катастрофа! Како не им е срам!

5. bikk

bikk Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    8
    ааааа ја мразам хурем гускаа ниедна :@

6. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.053
    Допаѓања:
    1.102
    Овие ако знаат што прават, јас глава сечам! :devil:

7. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Не ми е јасно, истата утакмица ја даваат и на Канал5 и на Канал5 +. :o
    Каква логика. :tmi:

8. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Лелееее Сулејман колку се налути што без се** му помина вечерта хахахахаахааха :rofl: :rofl: :rofl:

На Hurrem-Aleksandra и Ubava-Crvenokosa им се допаѓа ова.
  9. lakibebe

lakibebe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    58
    Не само што траеше кратко туку и фалеше почетокот, ништо не видовме, кога се вратија од поход, кога ја ослободи Хурем, како ја ослободи??? Голем пропуст за канал 5, од средина на новата епизода почнаа....приметивте ли? :envy: :@

10. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Да и јас приметив. Требаше и да се покаже како го изгори Хурем дневникот. Што ли прават тие |( ?

11. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674
    А јас пак се засекирав мислејќи дека сум го пропуштила, затоа и ништо не сватив точно како стана Хурем слободна, а пред тоа како таа се извлече од канџите на Величенствената ништо не ми е јасно, наеднаш Султанот се враќа кај мајка му, а каде е она пречекување кога се редат во редица. Катастрофа. Како ќе ни го надоместат ова? Утре ќе гледам реприза баш да видам дали нешто ќе поправат. Работава е да можеме сите на нет да се префрлиме да гледаме па да видам кого ќе зезаат и кој ќе им ја следи.

Инаку каде можеме ние да ја проследиме епизодава на нет, и која е по ред за да ја побарам? ако нека знае добро би било да каже.

12. Maxymous

Maxymous Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    70
    Сега Суло го победи Карло V???

13. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Јас како што разбрав немаше борба зошто не чинеше времето :) :)

14. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Баш обратно е. Сите се тие исти, само постапките на Хурем се оправдуваат. :)

Не го победи, ама тој така си се теши :D

15. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Дали ќе имаат Ибрахим и Нигер пак некаква авантура ? :wasntme: :wasntme: сакам линк ако може и ако има нешто такво хахахах :*

На perlaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Е бре Пупи само во Ибрахим мислиш и во неговите авантури :D

На pupi.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Ептен јака епизода беше оваа! :rock: (али некако скратено ми се чини и со пропуштени делови)
    Хурем веќе не е робинка - СЛОБОДНА жена е! Убаво е што им го покажува тоа на сите како: Кога отиде во Харемот и како шамар ја плесна у лице Махидевран со веста дека сега и она може да гради и да прави добри дела :) -“Махидевран: Ама како, тоа не е можно да биде вистина?!“ епа вистина е! а што убаво си се смееше весела во харемот ама Хурем и ја отргна насмевката :lol: :D ; па потоа кај балконот на величенствениот целата насмеана, радосна дури и заблеска кога се појавила и на Ибрахим му тресна бокс у фацата со убавата вест а тој целиот изгубен во некоја друга димензија од светот и :o :| така некако ми дојде кога го видов Ибрахим а пак Хурем со погледот нејзин ко да вели: “Да не заборави како да збориш? Ајде кажи нешто мој мил и најдраг паша“ :lol: и последното ама најслаткото кога истото му го направи на нејзиниот Султан ]:) :devil: Кутриот... чекал и чекал во одајата да му дојде ама кога Зумбуљ му кажал и вториот пат дека Хурем Султан нема да дојде пффф боже како излета само од собата}: [>>:-<<
    Хурем: “Величенствен и покрај целата почит и љубов кон тебе сега како слободна жена колку и да сакам не можам да спијам со тебе, тоа е грев :rock: А она не дека ништи и е преполна со морал туку со ова му одржува лекција е сега не знам колку од вас се сеќавате ама истотака и Хурем кога му отиде на Сулејман да го праша зошто ја довел гуската Изабела во харемот, во палатата каде што е она и нивните деца а тој што и кажал :“Затоа што јас така сакам“ а таа му рекла дека во името на нивните 4 деца нема да го заборави овој ден и стварно! Еве сега дојде ден и таа да му врати - Цркни Сулејман, не можеш само ти да си играш и некој друг да биде постојано изигран не може секогаш по твое да биде иако си Султан...

На A-j-a, Ubava-Crvenokosa, Danilela и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Интересно интересно...
    Само зошто вака ни прават ја кратеа епизодата и не покажаа како Хурем го пали дневникот, нејзиниот разговор со Валиде, доаѓањето на Сулејман дома ццц... што се замислуваат овие канал 5! :@
    Не не оставаат да си ја гледаме серијата како што треба... Anyway, изгледа дека сега и Даје почнува да преминува на страната на Хурем затоа што таа и го дала дневникот, и некако со насмевка ја гледаше Хурем ама не онаа саркастична туку како да и е мило што е ослободена. (Прави како што ти нареди султанката)
    Ах Даје, па зарем е можно да си ја предаде нејзината “величествена султанка“? Се поинтересно станува за гледање :P И за крај.................. Сулејман :lol: :rofl: па нема да умреш ако не легнеш некого и се кога на тебе ќе ти се сака... :$ :tmi: али тоа е, ќе мора да ја ожениш ако сакаш пак :hai:
    Еден поздрав до него со песната “Не долазиш у обзир“ хахахах :rofl: :D ;)
    http://www.youtube.com/watch?v=sNsS7B0SNb4

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  19. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Па што да правам многу си го сакам хахаахаха :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :inlove:

20. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265