Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. FemmeFatale

FemmeFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    141
    Ама му ја затвори вратата на Султанот жален :D

Hurrem rocks! :rock:

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Ме трогна разделбата на Хурем со децата,леле душички какви фаци правеја.
    На Махидевран така и требаше сега се прави среќна,а умира од тага,а пак Суле бајаги замислен е се гледа дека Хурем го маѓепсала :D

3. spiderboy5

spiderboy5 Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    19
    Махидевран says: Султану, а за клецање шо праиме? :D :D :D
    ХАХАХАХА сува си остана, џабе толку се спремаше!

4. bliznacka

bliznacka Нов член

Се зачлени на:
    2 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    37
    ЈА читам темата и се чудам а ова морав да го цитирам [​IMG]
    Од кого учиш ти? Од лик од серија? Правите вие разлика помеѓу серија и реалност? Па каде ја најдовте баш оваа, една од поНЕреалните што ги давале. Мислиш знаеш кој успевал и како успевал. Си учела ти историја нешто наместо филмови да гледаш? Хурем да се однесувала вака малоумно во такво конзервативно време немало главата на рамена да и остане. И каков пример дава оваа? Ги извадила на маса и само се дере како шлакната :D :D каде е оваа за султанка? Дамско однесување камо?
    Мене не ми се верува дека на ваков иритантен лик почнаа да се огледуваат мали девојчиња.

5. Maxymous

Maxymous Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    70

Значи жена која се бори за своите деца и за својата љубов е иритирачки лик??? :o
    Таа досега се направи за да опстане... ако не одамна ќе завршеше во море.

6. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    Џабе се избања Махидевран.

Што ќе се случи во наредната епизода ?

7. bliznacka

bliznacka Нов член

Се зачлени на:
    2 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    37
    Не ми се дискутира за серијата прво ми е мака второ зашто читам дека не го сфаќаат сите ликот на Хурем објективно и трето во серијата не е ни прикажан како што треба, никакви квалитети освен поквареност не покажала, овде излегува дека сите се бољи и попаметно делуваат од неа.
    Аха за децата и за љубовта my ass :D
    Е не ми е јасно зошто македонските жени толку ја обожаваат :?: Храбра ја викаат. Што толку храбра, да беше храбра ќе се обидеше да го спаси тоа детето од Крим, ќе му се спротиставеше на Ибра и ќе му кажеше на Сулејман :?:
    Еј и да ќе миленичката на Сулејман како ќе завршеше во море живти се?

8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.702
    Допаѓања:
    253.489
    Постои фан клуб на Хурем? :^)
    Девојки, се испотепавте, се испокаравте де за Величествената, де за Хурем, де коњот на Хурем, де за принцезата Изабела.
    Во ред е, ги анализирате ликовите, ве сфаќам. Ја сакате серијата, нема врска што е турска, ама сепак не занемерувајте го фактот дека ова е серија, каде што приказната е сместена пред неколку века, кога се било поинаку. Традиција, религија, култура, друг народ, начин на живот.
    Во тој период, труењата, магиите биле сосема нормални. Во тој период важело правилото или ќе убиеш или ќе бидеш убиен. Тогаш не постоеле закони, Султанот те тужел и те судел.
    Во харемот пак, се воделе најмизерните и подли игри. Колку убиства имало.
    Во борбата за власт и моќ било дозволено се. Се убивале браќата меѓу себе. Па затоа кога ќе почнете да анализирате некој лик, не го заборавајте фактот во кое време се одвива приказната.
    И серијата е инспирирана од историјата, не е документарец, па затоа не очекувајте дека ќе биде исто како што било тогаш. Затоа некои работи ќе бидат додадени, некои ќе ги нема.

На Hurrem-Aleksandra и antonina им се допаѓа ова.
  9. bliznacka

bliznacka Нов член

Се зачлени на:
    2 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    37
    Illumination thank you
    Јас гледам за да се забавувам а и дел затоа што сум принудена од my beLoved family ама мене ми е налудничаво што некој сака да биде како лудата од серијата мислејќи си дека Хурем султан навистина така успеала [​IMG] затоа коментирам а да е до мене серииве од етер ќе се намалат малку :0
    А и ако измислуваат и додаваат во серијата, ама зошто мораат само нејзините негативни страни да ги истакнуваат и доведуваат до максимум кога таа имала и многу позитивни кои овде не ги гледаме?

10. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Уште една преубава епизода за гледање!
    Леле леле, ама страшно беше кога му затвори врата пред нос мислев ќе ја скрши вратата и ќе ја убие! Сулејман беше одбиен... и тоа од страна на Хурем нешто што никој не би си го помислил тоа. Али како велат:
    Да му беше сеуште робинка тој ако сакаше со сила ќе ја земал (па тоа било нормално во тоа време - силувањето и а уште повеќе ако Султанот го прави тоа) ама ете сега си е слободна жена и без брак нема “рум дум дум“ :lol: :$ Ама очигледно не му било само до она “таквото“, можеби на почетокот и му била намерата да спие со Махидевран од две причини: Да ја повреди Хурем (да и врати мило за драго); и да си ја “изгасне жедта“ но прстенот и писмото на Хурем го предомислија и како маѓепсан останал од нив (кој знае што поезија му пишала Хурем...) ) И од тука се гледа дека егото му било повредено... ама и срцето истотака :u: Доаѓа дома од поход, среќен што си ја гледа фамилијата, па за да и удоволи на саканата ја ослободува,(дефинитивно 100% е роб на нејзините желби) сака да помине малку повеќе extra време со неговата месечинка и таа му вика “Те сакам, ама не можам сега сум слободна и тоа е голем грев“
    и на човекот му пукнал филмот! :@ (како може да го одбие и тоа Хурем) А па оној костурот пфффф... кога слушнав “Со години го чекам овој момент“ Со години? СТВАРНО! ама стварно? па таа не изгорена уште малку во пепел ќе се престори :lol: :D Life's a bitch! али ништо не се деси за нејзина несреќа Добро кажа Хурем: Нека се смеат душманите, ама кој последен се смее најслатко ќе се изнасмее“ :rock: А па тој Змијулецот И-бра-хим уффф што е одвратен! Алчноста ќе ја уништела...види кој нашол да збори - капачето на тенџерето му соли памет хахах Она барем признава дека е алчна ама не за себе туку за децата нејзини затоа што како венчана жена на Султанот му прави пат на Мехмед кон престолот а и за другите синови... уништениот ќе биде тој!!! Е кога сум веќе кај Мехмед ;( оф леле срценце малечко :* :И јас ќе дојдам со тебе мамо принцот треба да биде со својата мајка; ама јас не сакам да бидам султан сакам со тебе да бидам мамо; многу ќе ми недостигаш Михримах“ :( и кога се гушкаа братот и сестрата жими се заплакав ептен беше тажно...

11. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Што значи да си слободна?Се казнува нешто со закон?Да не го казни Султанот некој?И слободна и неслободна Султанот ако сака и насила може.Султанот и го дал тоа право а бидејќи владее со цела османлиска империја не само со неговиот харем,може и да и го одзеде.Ама изгледа не е до тоа,туку гордоста му е повредена,не мора да моли никој а секоја што ќе изрази волја како принцезата Изабела нема да биде одбиена :D Сега Хурем излезе многу паметна демек Султанот го измамила да ја ослободи,прв пат и тој да попушти.А Ибрахим колку е злобен,греота за Нигер,ни писмото не го прочита...

12. Lollipop7

Lollipop7 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2012
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    782
    хмм.. јас мислам дека Хурем не му даде писмо со прстенот на Сулејман, туку песната што и ја напишал :^) е сеа ако ова е точно тогаш има глупава грешка во филмот :tmi: нели Хурем веќе еднаш го запали писмото тогаш коа подиве заради Изабела??? |(

13. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Јас мислам дека сепак Хурем не излегла попаметна од Сулејман за да ја ослободи (а на некој начин кога ќе видиш пак своето го направи) Сулејман од што многу си ја сака својата Султанка и сакајќи да и ги исполни сите желби го направи тоа а и сам си кажал многу е среќен кога ја гледа неа радосна и како се смее - љубов... :) Ама истотака кога си вљубен во некого разумот не игра голема улога туку срцето :) и ете понекогаш и глупав можеш да испаднеш и да правиш дела за кои подоцна ќе се покаеш... И да, и да е и да не е слободна тој пак може да ја “земе“ и повторно од слободата да ја лиши, ако сака без око да му трепне да и ја отсече главата па што ако е мајка на неговите 4 (а потоа 5) деца, ама тоа би било доколку не ја сакал ама она му беше големата љубов :l: :nod: a уште нешто:
    • Guys go crazy over a girl's smile when they’re attracted to them
      Guys will do anything just to get you to notice him.
      Boyfriends need to be reassured often that they're still loved.
      Guys get jealous easily.
      Guys love you more than you love them if they are serious in your relationships.
      Guys think WAY too much. One small thing a girl does, even if she doesn't notice it can make the guy think about it for hours, trying to figure out what it meant.
      A guy has to experience rejection, because if he's
      too-good-never-been-busted, never been in love and hurt, he won't be mature and grown up.

Guys hate rejection, but they hate being led on even more.
      Guys don't really have final decisions.
    Црвеното највеќе парира за Сулејман...

ПС: Нигер калфа ептен си глупава, плачеш за тој што те користи и те потценува како жена
    заслужува полошо да и се стори можеби тогаш ќе се освести

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Ај малку да се насмееме, не само да се расправаме за ликовите :D Еве го Сулејман, не да е лут... :D

Прикачени фајлови:

На thelittle17, blueeparadise, interesna и 2 други им се допаѓа ова.
  15. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Хаххахахахахахахахаахххаххахахахахахаахахахаххаах :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

16. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Ај некој нека ми објасни накратко што се случи вчера :)

17. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305

На Ubava-Crvenokosa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Секој и секогаш е добредојднен.Од сега па натака ти официјално влегуваш во нашиот тим ! :* :lol:

19. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    3 дена??? Ма какви 3 дена... колку време беше на поход? можеби месец или два или повеќе се кој знае
    овој не лут ко темпирана бомба е у секој момент може да пукне :@ :lol: (и пукна уствари кога ја избрка Хурем од сарајот хахах) Али сепак Махидевран води нема што тука :fubar: :P Она па 5 години ццц за жалење е... она изгоре по овој Султанот а па овој по лудата(у позитивна смисла) Хурем врти сучи тоа е :)

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305

:lol: :lol: Хаха леле навистина Махидевран води..за греотка...за жалење си остана жената.. :rofl:
    Пет години ја нема повикано Султанот низ златниот пат.Таа се спремаше..Ѓулшах пуста и вика ќе го шармирате величествениот. :rofl: Абре остај се,Хурем така лесно од неговото срце неможе да излезе. 8) :)