Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    Хурем и Ѓул ага најмногу си ги сакам :clap:

Отсега ќе даваат по 30 минути само, затоа што се приближѕуваме до епизодите во Турција. :@

2. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    За да ја гледаш првата брачна ноќ на Нигер и Ибрахим :lol: :lol:

На heart.stealer му/ѝ се допаѓа ова.
  3. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Кога е Ибрахим во прашање со секоја би ја гледал штета што не може со мене хахахаа :rofl: :rofl: :rofl:

4. antonina

antonina Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    809
    баш би сакала да ја видам таа епизода кога е изгорено лицето на Хурем :( ... ако некој ја има гледано нека ми даде линк :angel: :angel: :angel:

5. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Суљо некако тешко ја носеше Хурем :?: , кила ќе добие човекот :rofl:

На pupi.girl, antonina, Abby и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    :lol: :lol: :rofl:

Навистина сега по 30 минути ќе даваат?
    Сакам да прашам дали во лето ќе има Величествениот..или пак со репризите ќе не отрујат.. !? :)

7. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Оффф којзнае, како ќе им текне така си прават. Иначе сега едвај чекам реприза да почне да си гледам зошто вчера не успеав да догледам се :)

8. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Леле Сулејман како ми го направи ќеифот кога ја зеде во раце онака (princess-like) и ја носи во нивната палата Топ-Капи и тоа робинките се наредиле одма како пчели на мед а од горе вечните кучки Валиде Махидевран и Хатиџе си гледаат и ќе цркнат што Хурем останала жива и се враќа во сарајот :rofl: :D
    Сулејман е стварно едно опасно типче :rock: Од една страна му вика на Бали-беј да му го најде виновникот за состојбата на Хурем а од друга страна пак си го повика другиот везир тајно да му ја истражи ситуацијата, очигледно на Ибрахим ни малку не му верува а и сомнителна му е и мајка му затоа што таа ја повикала Хурем демек децата да си ги види а после нападната била во шумата... а сигурно знае тој дека мајка му е вмешана во ова ама не кажува на никому исто како и со коњот на Хурем - тој може да и се спротивставува ама не може да ја убие :( Ибрахим што убаво целиот исфрустриран му пропадна планот да ја убие Хурем хахахах :devil:
    Ѓул-ага ама се изнасмеав кога го видов како паѓа у несвест кога му кажуваат демек Хурем умрела :lol:

9. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Абе нека пукнат Махидевран и величествената, жива е Хуремка наша. Муабетот на костурот мачка со девет животи :lol: И се може ма... :P А инаку Хатиџе овој пат не би ја нарекла баш кучка, јес дека некогаш премногу се дига, затоа што несмее на мајката и братот па ај на другите, ама сепак не е таа како овие двете и Ибрахим. Хатиџе никому не би посакала смрт!
    А за тоа што Сулејман го повика Ајаз паша да истражува јасно е зошто. Тој за други работи му верува на Ибрахим, ама за оваа не, затоа што знае дека ќе ги штити кучките. На Сулејман одамна му е јасно каква е мајка му и што прави, знаеше тој и за коњот, знае и сега, само молчи зошто ете мајка му е... што да и прави?
    Ибрахим после ова мислам дека ќе сфати дека не може против Хурем, колку што памтам од она што го гледав ова му е последно нешто против неа што прави. Не дека после ќе ја сака, ама нема да се меша повеќе!

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Оваа старава вештерка индиректно и направи услуга на Хурем. Сега Суљо ќе сфати колку ја сака и за женичка ќе си ја земе :D .
    Иначе сметам дека коската Махидевран и бледиот восочен и безличен Ибрахим се идеален пар. Они треба да си се земат. А и Хатиџено не е поарно па може да му остане у наследство.

11. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Лелеее а децата многу ми се слатки :inlove: Срциња се. Михримах и Мехмед кога се прегрнаа колку беа убави. :inlove: Бајазит ми е лепотанче право- душичка, ама Мехмед кога беше бебе ништо не може да ми го замени. Најубав беше :D Само Селим не ми се свиѓа, не сакам портокалови деца... :worried:

12. Beauty161

Beauty161 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    134

Абе цел на мајка му хахах :lol: :D

На Shpagetta му/ѝ се допаѓа ова.
  13. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Хаха Хурем д бест :D :D . Ајде секоја епизода се поинтересна е. А вечер ќе има?

14. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Ех конечно некој да размислува ко мене. :D

15. WhoisShe

WhoisShe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
  16. Shekerka

Shekerka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    25
    ^^

Од оргиналните епизоди ќе биде во 44 епизода, а на Канал 5 се стигнати до 41 епизода :D

17. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    aaaaaaaa... не чини вака, звучи расистички па што ако детето има црвена коса? јас ги сакам секакви и бели и црни и црвени и жолти не ми е битно ни бојата ни расата бебињата се нешто најубаво на целиот свет :angel: :lol: а колку беше сладок Селим ја вика мајка си :* Бајазит само гледа право ама многу е сладок :) Хурем направи прво една серија Селим&Бајазит а после Мехмет&Михримах хахахах :) што убаво ајде baby#5 во исчекување сме и тебе да те видиме каков ќе испаднеш :lol:

18. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    значи од сите во серијава хатиџе не можам да ја поднесам...толку одвратна улога неверојатно„!„„„ :^)

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    42-рата епизода втор дел,и продолжението во 43 епизода прв дел. Повели. :D

20. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на: