Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    Хурем и Ѓул ага најмногу си ги сакам :clap:

Отсега ќе даваат по 30 минути само, затоа што се приближѕуваме до епизодите во Турција. :@

2. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    За да ја гледаш првата брачна ноќ на Нигер и Ибрахим :lol: :lol:

На heart.stealer му/ѝ се допаѓа ова.
  3. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Кога е Ибрахим во прашање со секоја би ја гледал штета што не може со мене хахахаа :rofl: :rofl: :rofl:

4. antonina

antonina Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    809
    баш би сакала да ја видам таа епизода кога е изгорено лицето на Хурем :( ... ако некој ја има гледано нека ми даде линк :angel: :angel: :angel:

5. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Суљо некако тешко ја носеше Хурем :?: , кила ќе добие човекот :rofl:

На pupi.girl, antonina, Abby и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    :lol: :lol: :rofl:

Навистина сега по 30 минути ќе даваат?
    Сакам да прашам дали во лето ќе има Величествениот..или пак со репризите ќе не отрујат.. !? :)

7. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Оффф којзнае, како ќе им текне така си прават. Иначе сега едвај чекам реприза да почне да си гледам зошто вчера не успеав да догледам се :)

8. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Леле Сулејман како ми го направи ќеифот кога ја зеде во раце онака (princess-like) и ја носи во нивната палата Топ-Капи и тоа робинките се наредиле одма како пчели на мед а од горе вечните кучки Валиде Махидевран и Хатиџе си гледаат и ќе цркнат што Хурем останала жива и се враќа во сарајот :rofl: :D
    Сулејман е стварно едно опасно типче :rock: Од една страна му вика на Бали-беј да му го најде виновникот за состојбата на Хурем а од друга страна пак си го повика другиот везир тајно да му ја истражи ситуацијата, очигледно на Ибрахим ни малку не му верува а и сомнителна му е и мајка му затоа што таа ја повикала Хурем демек децата да си ги види а после нападната била во шумата... а сигурно знае тој дека мајка му е вмешана во ова ама не кажува на никому исто како и со коњот на Хурем - тој може да и се спротивставува ама не може да ја убие :( Ибрахим што убаво целиот исфрустриран му пропадна планот да ја убие Хурем хахахах :devil:
    Ѓул-ага ама се изнасмеав кога го видов како паѓа у несвест кога му кажуваат демек Хурем умрела :lol:

9. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Абе нека пукнат Махидевран и величествената, жива е Хуремка наша. Муабетот на костурот мачка со девет животи :lol: И се може ма... :P А инаку Хатиџе овој пат не би ја нарекла баш кучка, јес дека некогаш премногу се дига, затоа што несмее на мајката и братот па ај на другите, ама сепак не е таа како овие двете и Ибрахим. Хатиџе никому не би посакала смрт!
    А за тоа што Сулејман го повика Ајаз паша да истражува јасно е зошто. Тој за други работи му верува на Ибрахим, ама за оваа не, затоа што знае дека ќе ги штити кучките. На Сулејман одамна му е јасно каква е мајка му и што прави, знаеше тој и за коњот, знае и сега, само молчи зошто ете мајка му е... што да и прави?
    Ибрахим после ова мислам дека ќе сфати дека не може против Хурем, колку што памтам од она што го гледав ова му е последно нешто против неа што прави. Не дека после ќе ја сака, ама нема да се меша повеќе!

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Оваа старава вештерка индиректно и направи услуга на Хурем. Сега Суљо ќе сфати колку ја сака и за женичка ќе си ја земе :D .
    Иначе сметам дека коската Махидевран и бледиот восочен и безличен Ибрахим се идеален пар. Они треба да си се земат. А и Хатиџено не е поарно па може да му остане у наследство.

11. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Лелеее а децата многу ми се слатки :inlove: Срциња се. Михримах и Мехмед кога се прегрнаа колку беа убави. :inlove: Бајазит ми е лепотанче право- душичка, ама Мехмед кога беше бебе ништо не може да ми го замени. Најубав беше :D Само Селим не ми се свиѓа, не сакам портокалови деца... :worried:

12. Beauty161

Beauty161 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    134

Абе цел на мајка му хахах :lol: :D

На Shpagetta му/ѝ се допаѓа ова.
  13. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Хаха Хурем д бест :D :D . Ајде секоја епизода се поинтересна е. А вечер ќе има?

14. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Ех конечно некој да размислува ко мене. :D

15. WhoisShe

WhoisShe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
  16. Shekerka

Shekerka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    25
    ^^

Од оргиналните епизоди ќе биде во 44 епизода, а на Канал 5 се стигнати до 41 епизода :D

17. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    aaaaaaaa... не чини вака, звучи расистички па што ако детето има црвена коса? јас ги сакам секакви и бели и црни и црвени и жолти не ми е битно ни бојата ни расата бебињата се нешто најубаво на целиот свет :angel: :lol: а колку беше сладок Селим ја вика мајка си :* Бајазит само гледа право ама многу е сладок :) Хурем направи прво една серија Селим&Бајазит а после Мехмет&Михримах хахахах :) што убаво ајде baby#5 во исчекување сме и тебе да те видиме каков ќе испаднеш :lol:

18. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    значи од сите во серијава хатиџе не можам да ја поднесам...толку одвратна улога неверојатно„!„„„ :^)

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    42-рата епизода втор дел,и продолжението во 43 епизода прв дел. Повели. :D

20. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на: