Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Оооо јас премногу се возбудувам хахахаа на секаква сцена. Преубав ми е и кога го загледав преѓе во профил во устата, носот и очите( само да му беа сини) мнооогу ми личи на едно дете... премногу :inlove:

2. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Сеа Хурем чим стана законска венчана жена на Султанот ги има апсолутно сите права да ги строи и да се изживува врз оние што и згрешија, а не се ништо над неа, пр. Махидевран :D чим си ги доби правата е тек сега ќе коси се пред себе 8)

Михримах е толку прекрасна, рај за очиве ми е кога ќе се појави на екранот. А толку многу личи на Хурем кој би рекол дека е серија, кога ги гледам како мајка и ќерка се стварно! Копија!

На antonina му/ѝ се допаѓа ова.
  3. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Сега може само законски да ја е** :lol: :lol: :lol: мала шала

4. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Леле што ми е криво што не гледав :( . Ќе има утре реприза?

5. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    мислам дека треба да има околу 3 и 4 саат... ;)

ама за жал и репризата нема да можам да ја гледам, втора смена сум :( а баш сакав да ја гледам...

6. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Ако мислиш за тоа што го ранија Ибрахим- не е Хурем виновна.
    Берхам(мислам дека се викаше) паша наредил. Ќе го откријат подоцна и ќе го убијат мислам.

7. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Абе знаев јас дека Хурем не е крива за состојбата на пашата...
    И мило ми е што не го уби Хурем поготово не на денот на нејзината венчавка нека го убие тој црв некој друг ден :lol:
    Што има мажествено кај тој тип жити се!!! Мене ко на некој злобен трол ми личи! :D
    Кај Ибрахим ми се допаѓа тоа што како советник на Султанот е доста паметен и му дава многу разумни совети на Сулејман (секако само кога се работи за време на поход и освојување на нови територии)
    А што не ми се допаѓа? Се друго кај него. Тој Хурем ја мрази не само што таа е пречка за Махидевран и Мустафа туку и затоа што во неа се гледа себеси, да себеси... Зошто?
    Еве еден пример: Ибрахим од обичен вратар станал најголемиот везир и паша на Султанската Империја
    Хурем од обична робинка стана сопруга на Султан Сулејман Хан - најсилниот и најмоќниот Султан на сите времиња. Хурем е алчна и Ибрахим исто така, Ибрахим е паметен ама Хурем е паметна и итра. Потсвеста на Ибрахим несвесно му кажува во каков човек се претворил кога ја гледа неа и затоа ја мрази. За него Хурем е достоен противник еднаш самиот си кажал (Како може една жена да биде посилна од десет мажи)
    За него таа е натрапник кој сака да го наруши мирот во султанското семејство ама исто како и неа и тој е натрапник не е ништо подобар од Хурем... Иначе јас лично обожавам да гледам сцени со Хурем и Ибрахим затоа што кога два паметни ума ќе војуваат меѓу себе е тоа е нешто интересно за гледање

8. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    до која епизода се стигнати во Македонија??

9. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    До 43 :)

На ane.bella му/ѝ се допаѓа ова.
  10. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Тој стана Паша бидејчи Султанот дозна дека Тој и Хатиџе се сакаат, а на Хатиџе бидејќи не и доликува да се омажи за вратар, султанот го постави како негов Паша ;). Инаку не сум некој фан на Ибрахим, само сакав да ти објаснам дека за се ова што му се случува на Султанот и на сите останати во сарајот, е крив Султанот. :!:

11. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Е за ова капа ти `симнувам`. :D
    ТОА БЕШЕ СРАМЕН ДЕН ЗА ВАЛИДЕ-ДА СЕ ПОТСЕТИ ДЕКА ДОСТИГНУВАЊАТА НА ХУРЕМ ХАСЕКИ СЕ ПОГОЛЕМИ ОД НЕЈЗИНИТЕ.ВАЛИДЕ ИМАЛА САМО СРЕЌА ДЕКА И ПОЧИТАЛ `ЉУБОВНИКОТ-СУЛТАНОТ`и нејзиниот син станал Султан. ПА ТАКА ТАА СТАНАЛА ВЕЛИЧЕСТВЕНА.ТОА ДА НЕ СЕ СЛУЧЕЛО НЕЗНАМ ДО КАЈ ЌЕ БИЛА ОНА. :D МАХИДЕВРАН ЗА ЖЕЛЕЊЕ ОСТАНА робинка без некои посебни права.Жал ми падна како и љубомореше и каква завист и излегуваше од погледот.Ама нема тука жалење.Ако попуштаме и жалиме си наштетуваме на себеси.Штета што важи тоа Гази,жари печи или ќе те растргант на сите страни па ништо нема да остане од тебе ! :^) :rock:

П.с...... вечер ќе има нова епизода ?? :)

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  12. antonina

antonina Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    809
    нема :( дури во четврток :(

13. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Леле кој ќе чека до четврток :| . Ем трае по пола саат ем на два дена даваат.

На Alesii и Shpagetta им се допаѓа ова.
  14. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Мора така, иначе брзо ќе ги стигнеме епизодите во Турција па ќе си чекаме уште многу.
    Иначе браво за Хурем, го доби она што го сакаше. Е сега тек има да видат Величествената и Махидевран, кои малце и ги жалам ради нивнава ситуација (ама не така со потсмев). Сепак Махидевран е првата жена на султанот и секако сонувала да стане мајка на султан и величенствена. Сигурно дека нема да се чувствува убаво кога нејзиното место го заземала некоја робинка. А Величенствената ја жалам зошто баш во овие стари години Сулејман и го направи ова. И полека, полека властта и се намалува. Хатиџето ми е најсрцка од сите и неа ќе ја поддржувам секогаш и за што било. За овие другиве звиси од ситуацијата. Во некои моменти Хурем е во право и тотално ја поддржувам, но во некои не. Се е релативно!

На Ariel25 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    За Хурем немам коментар, најјака е :) . А Хатиџе си ја сакав на почетокот, но кога се омажи за Ибрахим стана многу дрска.

16. TheaEsposito

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Почна да сфаќа и таа каква е Хурем-ако тоа го нарекуваш дрска. :?:

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Е каква е жити се Хурем. Не знам зошто има некои што не ја поднесуваат. И ти да си била на нејзино место така би постапувала.

18. TheaEsposito

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Па тоа викам. Јас не ја обвинувам Хурем зошто правела така. Точно е дека во тоа време биле такви условите и тоа било-снаџи се па живи. Реков дека и Хатиџе сфати дека Хурем веќе ја игра таа игра, па...

19. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Голема штета што сега дури во четврток ќе гледаме.. :( :(
    А тие снимаат нови епизоди или само се занесуваат.. ???
    Немам што друго да кажам за сега освен да си останам со затворена уста се до четврток.Е дури тогаш ќе можам да се насмеам за секој нареден потег на жената на Сулејман. :) Изгледа овие од телевизииве решиле да ни ја намалат возбудата кога гледаме Величествениот ~
    Ама што да правиме не е до нас мораме да ги трпиме... :|
    Сега не коментирам на темава до четврток 21 часот...

20. TheaEsposito

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Мустафа и Мехмет-пораснати. :)