Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. antilla

antilla Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    381
    Луѓе, серијава во Турција моментално се прикажува 2-ра сезона, а предвидено е да се снима уште две години. Така што, сите информации за крајот може само од историја да се добијат. :)

Од историја Махидевран го имала само Мустафа како единствен и преживеан син

Сулејман од своите деца го убил само синот со Махидевран, Мустафа поради сомнеж дека сака да ја преземе власта.
    Империјата ќе му остане на Селим, тој во серијава допрва треба да се роди. Четврто дете, а трето машко.

2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.405
    Допаѓања:
    250.398
    И сега што ќе се случи со Хурем?
    Кога ќе се дознае вистината дека она не ја убила?
    Ај пишете фемники, ме убива љубопитноста :wasntme:

На SunFlower94 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    Дури сега ми е јасно зашто оваа Ајше не ја поднесуваше Александра(Хурем), таа му била љубовницааа :o, но најверојатно додека бил Султанот со Махидевран, односно пред да ја сретне Александра, ама од тогаш и се скрати радоста. Тоа е тоа, секој со своја среќа. ;)

И мене ме интересира што ќе биде со Александра? Ако некој знае што ќе биде нека пише.

Инаку многу криво ми падна што Ибрахим пак се врати во харемот, таман си го најде семејството и родниот крај овој психопат го враќа назад. |( Ни Хареми ни палати ни раскошно богатство не е поубаво од роден крај на само море и трпеза со медитеранска храна, тоа е рај. ^_^

4. antilla

antilla Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    381
    Ајше му беше конкубина на султанот, нели еднаш легна со неа, во првата епизода. ;)

И многу фикции почнаа да фрчат од серијава, олку сплетки да имало во сарајот не верувам, филм ко филм. |(
    Ова со убиствово за кое е осомничена Хурем е дефинитивно најглупав дел, исто како фактот што Хурем пак ја прими Ѓулнихал да работи за неа, откако и го унакажа лицето. Демек во реален живот Хурем не би се плашела од одмазда, хм? :) Тоа како на Ѓулнихал и зараснаа раните и делот со гатачката, еднаш го прокоментирав, а повеќе не вреди.
    Актеркава што ја игра Хурем има многу малку сличности (да не речам воопшто) со физичкиот опис на Рокселана/Александра што го имам сретнато во разни извори. Таа ги засенувала сите во сарајот со убавина, а овде во серијава Махидевран испаѓа поубава од неа. :^) Не се ни однесувала олку шлакнато. Таа да била онаква лудача која се дере наоколу без причина, како што ја прикажале тука, никогаш немало да стане султана. Цврста била, да, сурова-да, ама олку прашина да кревала- тешко.
    А ова со Ибрахим и Хатиџе веќе стана ептен досадно. Дремка ми надоаѓа кога ги слушам...
    Штета би било серијава уште повеќе да се упропасти, ама ете...

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    512
    Тие девојките што се во сарајот сите се љубовници на султанот или слугинки се? :^)

6. song

song Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    46
    Мене многу ми е мило што ќе се земат Ибрахим и Хатиџе султан.А не ми е јасно што се буни толку овој Сулејман? :^) Ибрахим животот ќе го дадеше за него,верен слуга му е!Што е сега дека е слуга не го сака за Хатиџе ? А он што има дете со робинка ? :^) Глупав,они барем се сакаат!!Алал да и е на Хатиџе,ги потисна чувствата само за да не ги посрами,заслужува да има царски живот(до душа и таков има :lol: ).

7. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Не ми е јасно каде ќе оде Хурем кога ќе ја избркаат од сарајот?Кога пак ќе се врати?Кога ќе дознаат дека е невина? :^)
    Иначе се расплачив кога Ибрахим се гушна со брат му.Од среќа :)
    Чуствителна сум. :wasntme:

8. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    еј шо и напраиа на хурем?ауу султанот колку ме изнервира :envy:
    а онаа величествената секој ден се више не можам да ја поднесам идиотка,
    онаа махидевран ја претепа хурем,проба да ја отруе,и никој ништо не направи
    а сега хурем невина сите ја нападнаа

На Hurrem-Aleksandra и interesna им се допаѓа ова.
  9. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    Затоа е и толку хистерична на толку интриги и негативна енергија околу неа добро што е и ваква јас би ги газела, не би можела да издржам толкав притисок.

На Hurrem-Aleksandra и daddys.princess им се допаѓа ова.
  10. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    најинтересна ми е и најубава ,сите ја напагаат,а ни ја почитуваат
    а онаа величествената вештица невидена :lol:

11. JenniferLove

JenniferLove Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    71
    Интересна серија стигнав до 36 епизода, ми се допаѓа улогата на Хурем, а овој Зумбулов почна да ме нервира :)

12. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Ма две во едно :rofl:

Филмчево чат пат го пратам. Ми се допаѓа сценариото. Совршено е. :)

На INSIDIOUS му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    Хатиџе ќе падне во несвест кога ќе и` каже Султанов дека може да се омажи за Ибрахим. :D

14. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.126
    Оние што се поубаво облечени со фустани , накит ова она тие имаат спиено со султанот :D а овие другиве немале ништо, дали ќе имаат ќе видиме :P

На INSIDIOUS му/ѝ се допаѓа ова.
  15. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Добро ќе пушти некој срце да ни пише во спојлер од тие што ја имаат гледано понапред серијава, што ќе се случува со Хурем?

16. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    5.901
    Овој Сулејман е идиот невиден :@
    Зошто бе кога Махидевран ја тепаше и ја труеше Хурем не ја избрка од сарајот ?
    Тогаш му падна жал за неа, била мајка на неговиот син. А Хурем сега не е мајка на неговите деца нели ?
    И Махидевран си беше виновна тогаш, ама не таа е султанка како може да ја избркаат :@ . А сега Хурем ни крива ни должна ќе ја бркаат од сарајот и не и дадоа шанса ни да се одбрани :@ ;( .
    Ама ќе се врати Хурем и сите ќе ги среди,сепак таа е ХУРЕМ СУЛТАН :devil:

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    Таа е Хурем Султан :D
    Ми се допаѓа серијата затоа што е нешто поразлично, но во глобала не ми се допаѓа реализацијата на овие турски серии, па така и на оваа, многу е бавно дејството.
    Мене ми е најинтересна Хурем, порано ја мразев, но сега не. Таква си е, смешна е :rofl:

Инаку се надевам оваа година дека ќе заврши во Турција, па побрзо да се даде и кај нас.

18. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Баш ми е интересна серијава, си ја гледам. Понекогаш ептен ме нервира Викторија, овај Хурем де т.е. поголемиот дел од времето... ми делува како натрапничка што сака да му го расипе спокојот на султанот со Махидевран и Мустафа. А тоа и всушност е. Ќе ја избркаат од палатата, утре ќе биде многу интересна епизода едвај чекам. Ми паѓа жал за Махидевран, греота е стварно. Многу убава жена е Величенствената инаку. Хатиџе ме нервира, јест да во тоа време не смеела да противречи ама само плаче само нешто кука и сите знаат, цела палата освен Величенствениот, добро и тој дозна де. Ама ако ете ќе бидат со Исмаил. А Хурем мислеше ќе го добие Величенствениот преку децата и ги израѓа две едно по друго, кутра се надеваше и второто машко ќе и биде, а баш ми падна мерак што и се погоди женско ХА! Што да очекувам друго од жена која си ја продала верата само за да го освои султанот? Робинките ме нервираат сите исто, бла бла бла стандард само трачарат и чекаат дешавка. Се прашувам дали воопшто ќе се докаже дека таа Садика всушност Викторија ја уби робинката? Ако не, збогум Хурем. Не ја поднесувам Садика, ја мразам стварно антипатична и на лик, и во потезите ми е ептен! Ѓубре.

Туку јас колку што знам Хурем ќе му биде единствена сопруга потоа на Величенствениот, ако е според приказната што ми кажуваше нешто вујко ми...како и да е, покварена е! Ѓубре е стварно. А многу убаво и прилега црвениот фустан со тоа белото со сребрено венче на портокаловата сјајна коса. Сепак Махидевран е почесна и помила и повеќе го заслужува султанот.

19. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Махиде неможам органски да ја поднесам, испод мира триста вира, на сите се смешка и се прави наивна, со сите е добра а уствари што зло се крие во нејзе.. Хурем се бори за своето и токму поради тоа ке биде единствената жена на султанот!

Да не знае некој дали и кога ке се врати Хурем?

На Sara123 и interesna им се допаѓа ова.
  20. anamariia.x3

anamariia.x3 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    857
    Може некој да ми каже што се случуваше неделава во серијава?На одмор сум..па затоа.
    Фала многу.