Форумџика на годината

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Точно така.Епизодите по 15 минути траат.Па секој ден измеѓу рекламите на некои други филмови да го даваат Султанот-ете ти ги три дена по 5 минути= една епизода ! :)
    Не е фер,толку да чекаме за да ја гледаме претходната епизода и само 5 минути од новата ! :swear:

2. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    2. Фиу, не сум се швркнала баш :lol:

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    Мене не ми е јасно што е штосот со кратењето, во ред знаеме дека ќе ги прстигнеме во Турција ама што е претерано претерано е. Порано една епизода ја делеа на 3 дела значи неделно гледавме по 2 цели епизоди. Сега има фудбал, гледаме 2-3 пати неделно по 15 минути значи неделно даваат пола епизода од оргиналот :@

FUCK YOU KANAL5!

4. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    ^ Се согласувам. Да е до мене, подобро нека даваат само еднаш во неделата ама нека си е цела епизодата, да не ја кратат. Барем ќе си се изнагледаме во еден ден, а не вака да чекаме 3 дена за епизода што трае одвај 20 минути (со реклами)!

5. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    Јас сум некаде помеѓу 2 и 3 ниво ;)

6. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    1 и не толку загрижувачко ниво на опседнатост На овие гледачи им е сеедно дали серијата завршила или не.Тие не се грижат,и си го живеат животот.

2 ниво на опседнатост.Можеби некои од нас ќе го видат т.е. почувствуваат среќниот крај па нема да имаат потреба да се грижат за ситуацијата на Хурем.

3 ниво на опседнатостГледачите што спаѓаат во повисокиот степен на приврзаност кон серијата можеби малку ќе жалат ама ќе се тешат дека никоја серија неможе вечно да трае..а можеби и ќе ги гледаат повторно епизодите на интернет.

4 ниво на опседнатост Овие гледачи ќе си замислуваат и ќе си измислуваат нови епизоди во умовите,всушност нема да можат да се помират со тоа дека серијата звршила.

5 и последно ниво на опседнатост-Овие гледачи се манијаци. :x Живеат за серијата.Денот неможе да им помине без да изгледаат барем една епизода со Хурем.Можеби некои од нив нема да бидат бидат задоволни и со среќниот крај на Величествениот.Колку епизоди и да имало тие никогаш нема да речат- Е сега е доста,се изнагледав.

И...вие во кое ниво спаѓате..?? :D [/quote]

Хахахахахахха лелее и нивоа смислиле ли. Јас ќе плачам за Ибрахим ;( мислам дека 4то ниво хаха[/quote]

А ти за Ибрахим ли си.. Инаку јас ги смислив. ;)[/quote]

Па се знае дека јас сум за Ибрахим бе Сара :lol: Само за него пишувам. Алал да ти е :lol: :lol:

На I.love.your.lips му/ѝ се допаѓа ова.
  7. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Изгледа сум единствена на форумчево што спаѓа во првата категорија :?: И онака гледам само затоа што имам слободно време во тој термин, а тоа што имам слободно време е резултат на тоа што сите останати ја гледаат серијата -.- А после ти зборувааат за неа и со самото тоа тебе те тераат да зборуваш. Епидемија.

8. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    Оваа величественава претерува веќе. Зар не памти дека Хурем и го спаси детето на Хатиџе? Не се сеќава како Хурем ја тешеше Хатиџе во најтешките мигови од нејзиниот живот, за разлика од нејзината сакана Махидевран? Врз која основа ја обвинува Хурем заради тоа што му се случи на Ибрахим?

Инаку ај во спојлер некој ако не го мрзи,
    што ќе му одговори Ибрахим на султанот во наредната епизода на прашањето за Хурем и Лео?

9. I.love.your.lips

I.love.your.lips Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    970
    Inace sto se sluci denes?Jas ne gledav...
    26.04.2012 (Cetvrtok)

10. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Ибрахим оздраве и се врати дома. Нигер сакаат што побрзо да ја мажат за Сезнајко зошто сега и Даје знае дека го бакна Ибрахим. Е тоа е главното :)

11. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Охохо Пупи ќе видиш ти на Ибрахим за ова. :P Да видам дали после напишаново ќе те сака. За едно дете таков паша да разочараш. :D Ќе ти летне главата :lol:

На I.love.your.lips и CharmedGirl им се допаѓа ова.
  12. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Сигурно е многу тешко да се живее во тоа време (16-ти век): немаш струја и од тука значи ламби лустери на електрична не доаѓа у предвид што е добро на некој начин затоа што после нема да доаѓа сметка за струја парно и такви глупости ама потрошувачката за свеќи е голема и те како; нема телевизија што значи нема со што да ти се одвлече вниманието; не те е*аат и пак никако да ти се одвлече вниманието; е што останува? Да се трачари и со глупости да се замараш за денот некако да ти мине... Зборот ми е - Махидевран се повеќе и повеќе ме нервира жената до смрт! Ај сфаќам “изгорена“ е со години и гладна за внимание ама фрустрациите се бетер и бетер се зголемуваат и она сега не знае како да си прави денот да и биде интересен па ќе додава масло на зејтинот и одма ќе шири дека Хурем ќе си прави круна на Валиде; Хурем ја избркала од собата на Хатиџе ќе му каже на Сулејман; Па ќе и виши тон на Хурем за да не се покаже слаба пред неа и дека и она сеуште си е Султанка... одвратна ми е! Улогата и станува монотона и се повеќе ми станува рамноправна со Ѓулфем која е никој и ништо!
    Едвај чекам да и ја прават круната на Хурем и да ја гледам Махи-костурот како позеленува од завист :devil:

На Ubava-Crvenokosa и capri им се допаѓа ова.
  13. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    Hurrem-Aleksandra & Sara, да знае Хурем колку сте и верни сигурно ќе ве стави калфи ;)

Ајде во која епизода Хурем ќе си ја стави круната :D ? Само заради неа ја гледам серијата. :lol:

14. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Е кога сме веќе кај круните...
    Оваа девојка не игра во серијата :lol:
    туку само како модел покажува како се носат овие круни
    кои биле искористени во серијата

Прикачени фајлови:

• taclari1.jpg
      taclari1.jpg
      Големина на фајлот:
      574,8 KB
      Прегледи:
      344
    • taclari2.jpg
      taclari2.jpg
      Големина на фајлот:
      460,3 KB
      Прегледи:
      344
    • taclari3.jpg
      taclari3.jpg
      Големина на фајлот:
      506,3 KB
      Прегледи:
      344
  15. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Не бе душо јас во брак сум со повеќе мажи. Ибрахим ми е прв, Мете втор и фала Богу и други ќе има хахахаах. Така да нема лутење ама се знае Ибрахим си е Ибраим. ПРВ И ОМИЛЕН :*

16. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Хаха кога може Сулејман можеш и ти нели? :P Ибрахим да си го ставиш на втор спрат кај омилените, а овие другиве долу кај робовите. :D

Да не бидам офф топик. Ми се допаѓаше фустанот што го носеше Хурем кога величествената и постави стапица. Лелеее а на Абиге каков глупав глас и ставиле :puke: а колку и е поубав на турски кога слушам. :worried:

17. antonina

antonina Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    809
    Девојки, штотуку се вратив од саем со една нова книга ,,Султановиот харем,,. Драматична, незаборавна приказна за суровост и страст, сместена во средиштето на Османлиското царство.
    Ке издвојам една мисла за која се согласувам дека е апсолутно точна: Во царството не владеат ни силата ни политиката, туку неколку убави и таинствени жени зад ѕидовите на харемот.

Во романов Хурем се вика Хирем,Татарка од Русија ,Гилбехар-Махидевран и Јулија-Изабела керка на еден италијански благородник, грабната кога се обидела да побегне од Венеција заедно со својот љубовник. Во некој поглед оваа книга е белетристика.

18. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    За вакво нешто (верност преголема) треба многу повеќе од Калфи. :D
    Е бога ми не е лесно да се `спротиставуваш` со цел форум само за Хурем. :lol: И да трпиш дека не некои им пречи нашата опседнатост со Султанката. :)

На LilBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Јас на никого не му се спротивставувам туку едноставно си го кажувам мислењето а за обседнатост - не сум до толку далеку стигната у таа фаза... да се биде обседнат значи постојано да размислуваш за таа личност и само за таа личност додека јас едноставно си издвоив лик од серијата кој ми е најинтересен за гледање а еднаш сум спомнала дека јас Хурем не ја сакав и стварно беше така ама со тек на настаните нејзината улога ми стана омилена и затоа почнав да си ја подржувам :)

20. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Денес пристигнува Ајбигеее! :D
    Баш е слатка. :)