Форумџика на годината

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413

Зошто кажав дека заслужува?
    Еве сега ќе ти кажам и читај внимателно не пропуштај ниту зборче. Значи вака:
    Хатиџе едно време додека си беше мирната и нежна вдовица и цвеќето за мирисање
    беше стварно супер тоа време и таа беше првата личност која ми се допадна во серијата.
    Ова сега најозбилно го кажувам. Си мислев колку е прекрасна сестрата на Султанот и колку
    е само добра и мила и навивав дури за неа и за Ибрахим. Е после свадбата нејзина што се случи?
    Голема преобразба стана и кај двата лика (Ибрахим и Хатиџе) ми беа толку неподносливи што на крај
    ете и ги замразив. Хурем барем на почеток си се покажа така дива и бунтовна а за некои други и “лоша“
    А оваа Хатиџето демек она добра добра ништо не прави и е ептен супер ама после си ги покажа забите
    е јас таквите не ги сакам тие што од почеток се прават ај да кажам „прекрасна зелена трева“ а уствари тоа плевелот никако човек да се ослободи од него.
    Хурем и кажа дека Ибрахим оди во палатата за лов и дека најверојатно има друга - она најверојатно не го кажа тоа за Хатиџе да ја нервира туку на Ибрахим проблем да му створи и Сулејман да се посомнева во него. А оваа чуствителната одма како што ти кажа
    „малце ја спушти на земја“ Хатиџе да не беше принцеза она на местото на Хурем не би издржила ни 24 саата. И на крај пак Хурем излезе во право Ибрахим е тип на човек кој може да ја изневери Хатиџе ама не со Изабела туку со слугинката Нигер калфа а од тоа поголемо понижување за Хатиџе здравје... Освен тоа дали со Махидевран повеќе и беше интересно него со Хурем на почетокот. Хурем и го спаси бебето од давење и го врати во живот, Хурем и помогна подобро да ги согледа нештата и да ја извади од нејзината депресија значи се Хурем а Махидевран што направи она за неа? и пак Валиде и Хатиџе ја преферираат неа во однос на Хурем е тоа ти се вика кучка! И затоа кажав дека заслужува!

На Ubava-Crvenokosa и Sara123 им се допаѓа ова.
  2. I.love.your.lips

I.love.your.lips Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    970
    Пупи има денес реприза на Канал 5 во 15 и 30 иначе еве вчера што се случи:
    Нигер Калфа ја омажија за Сезнајко но пред тоа пашата и Сезнајко збореа дека всушност бракот ќе биде само за во јавност а нема да биде вистински. Пред свадбата ќе и стигне круната на Хурем и таа ќе оди да седне зо Абиге,Махидевран,Хатиџе и Ѓулфем но ќе ја избркаат. На свадбата на Нигер пееше една Босанка и и ставија на рацете кна. Конечно ќе се видат Султанот и Абиге. А подоцна Султанот ќе ја викне Валиде,Махидевран и Ѓулфем и ќе им каже да не ја навредуваат Хурем затоа што секоја навреда на нејзе ќе ја смета за навреда за Султанот а сето ова ќе го слуша Хурем.
    Ѓул ага е многу тажен што Нигер ќе се мажи. :)

На pupi.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Ќе ја гледам репризата обавезно :* фала што ми раскажа

На I.love.your.lips му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    Не сакам да се мешам многу ама ќе кажам неколку збора во врска со ова.
    Јас мислам дека Хатиџе НЕ го заслужува ова што и го прави Ибрахим. Таа уште од почеток го сакаше само него, секогаш го почитуваше и го ценеше. Секогаш се грижеше за него колку што можеше повеќе.
    Каква одлука и да донесеше Ибрахим таа ја почитуваше.
    Е сега за тоа со Хурем што и го спасила синот и што ја извадила од депресија е точно. И затоа Хатиџе не треба така неблагодарно да се однесува во некои ситуации спрема Хурем, ама ајде.

:hai:

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
  6. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    ^ Мислам дека Ибрахим кога го тргна на страна Насух, веројатно му рекол да се разведе од Нигер. А зашто ... веројатно за да му служи Нигер како забава за една ноќ, да му биде при рака. :D
    Многу лошо од Ибра, греота за Хатиџе.

На BI-44 и Sara123 им се допаѓа ова.
  7. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Еве јас ќе ти кажам Сара, На овој Ибрахим кобрата му се здосади само со една жена да спие
    и плус таа жената негова почесто е во депресивна состојба а на него не му се дига кога ја гледа
    таква па си реши Харем да си стори (иако тој харемот е сочинет од една жена - слугинка)
    Хатиџе кога е во таква состојба не гледа никого и е во нејзиниот замислен свет а овој сака малку внимание ама не може внимание од луда жена да добие зар не? А па оваа калфава едвај чека во кревет да му се пикне и кога гледаш на мака е човекот и тој си има потреби зар не? И ете прељуба се случи па си реши Сезнајко да му ја чува у складиште се додека не дојде Ибро самиот да ја побара за малку утеха а овој Насух не може и не смее да каже НЕ на пашата и затоа и кажа те разведувам на Нигер ете тоа е...
    Поздрав ;)

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Ибрахим говедо себично :@ Хатиџе НЕ заслужува Ибрахим да ја изневерува, без разлика каква е и како се однесува. Неговото однесување во никој случај не е оправдано :!: Нигер многу си ја сакам, ептен е срцкаста, но тоа што дозволува Ибро да спие со нејзе па да го снема навистина е крајно неодговорно од негова страна. Кога 'ја сака' и спие и со нејзе што не каже дека не сака да биде со Хатиџе? Нека ја докаже љубовта кон неа, макар да му летне главата. Ама нееее, господинот ужива да седи на две столчиња и да си има висок чин. Мамето му, трапале!
    Ух, што не умре од стрелата. :swear:

На Ubava-Crvenokosa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305

Веројатно тоа ќе да е. :)
    Ибрахим многу `паметен` излезе.Да си ја има како резерва,покрај жена му со плава крв. ;)
    Јас се мислам дека Ибрахим не ја сака Хатиџе како порано.

10. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

|( |( |( Како што и самата знаеш во Турско време сите имале по 10 жени а не по 2. Хатиџе е неподнослива. Разбирам депресија и сл. ама таа претера... Требало подобро да си размисли пред да стапи во брак со Хатиџе ама знаеш ничиј брак не е совршен. Си ја бара среќата кај Нигер што да прави :wasntme:

Ја гледав репризата и можам да кажам дека многу ми е мило што не и дозволија на дебелата да седе до нив. Сите кавги ги прави до Харемот па уште и провоцира е нема така :fubar:

На E...V...I...L му/ѝ се допаѓа ова.
  11. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Тоа што Хатиџе е во депресија и неподнослива не значи дека постапките на Ибрахим се оправдани. Ако споредиме со реалниот живот треба секому да се прости неверство и да се оправда зошто партнерот бил во депресија. Глупости |( Се сложувам со тоа дека ничиј брак не е совршен, но наместо тој да биде до нејзе и да ја утеши, тој си се е*е со Нигер. И сам беше свесен во што се впушти кога се венчаше со Хатиџе. Нели се венчаа од љубов? Или таа љубов била само од Хатиџе кон него. Што и да прави, не заслужува така да и враќа. Султанка е, а и да е робинка не би заслужила.

Ми се допаѓаат сплетките на Хурем, онака безмилосни, но кога не е во право ја плукам и јас. Туку вчера навистина се однесуваа дрско према нејзе. Да не седи со нив, светиците. :devil: Да беше Махидевран на местото на Хурем ќе и паѓаа на колена и ќе ја вреднуваа, а Хурем одма ѓубре е. Убаво рече Хурем, дека ако има правдина, треба да важи и за нејзе!

Ајбиге ѕверче. :rock: На поход сака да оди, паметно. Подобро тоа отколку по цел ден сплетки да смислува. Што ќе прави во Сарајот? Да не готви, пере, пегла, чисти? Ќе треба да се препичува пред огледало. За сега многу ми се допаѓа нејзиниот лик :*

На TheaEsposito и Ubava-Crvenokosa им се допаѓа ова.
  12. spiderboy5

spiderboy5 Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    19
    Колку е убава Ајбиге. Најубава е после Хурем. А и сличен карактер имаат со Хурем затоа и ќе се сложуваат.

13. BI-44

BI-44 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    724
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

На TheaEsposito му/ѝ се допаѓа ова.
  14. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Во секој смисол и Нигер и Ибрахим ми се срцки :) . Ајде вечер ќе биде интересно.

На BI-44 и pupi.girl им се допаѓа ова.
  15. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Каква правдина сакате да има кога таа ги прави сите кавги и сплетки :tmi: Ја сакате зошто е главен лик, а не гледате дека нејзината главна цел е да стане Величествена по секоја цена, значи заради неа ќе се одземе животот на Мустафа, за нејзиниот син да дојде на власт... и после не била лоша дебелата, пфф
    :fubar:

На E...V...I...L му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Како очекуваш да има правда во свет на тиранија и варваризам? Тогаш демократијата постоела само како збор. И Хурем не е единствената што ги прави сплетките не ја заборавај Валиде...
    А зарем Махидевран не сака да биде величенствена а? Секако дека сака постојано спомнува дека Мустафа е принц наследник. Јас прво мислев дека Мустафа заслужува да биде Султан после Сулејман затоа што му е прв син ама кога слушнав дека тој идиот ќе го донел законот да се убијат браќата за тој да биде наследник е тогаш стварно Хурем и да е крива за смртта на Мустафа не ја обвинувам за тоа. Едноставно како и секоја мајка си ги штитела децата

17. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    ^ Јас не ја подджувам Хурем баш во се, ама во повеќе ситуации сум за неа. Не, не, далеку од тоа дека ја сакам затоа што е главен лик. Ја сакам затоа што е храбра, жена со став. Знае како да се справи во секоја ситуација.
    Ај тоа, туку секако таа ќе сака нејзиниот син да дојде на власт, мислам незнам што е тука чудно. А за тоа што ќе го убиела Мустафа и јас мислам дека не е во ред. Останува да чекаме и да гледаме, можеби ќе има и некои други причини освен престолот
    мислам дека некаде во темава прочитав дека Мустафа нешто ќе и се заканувал на Хурем, ако грешам исправете ме
    .

18. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Како да не си ги поддржувала. Уште кога стапна во харемот почна да се занесува. И да Махидевран заслужува да биде Величествена зошто ПРВА го роди Мустафа, за тоа Хурем може да си пукне

19. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    И јас тебе морам да те цитирам ;)
    Од небо се гледа дека Хатиџе е искомплексирана и себична личност.
    Нејзин сон и било да направи свадба со саканиот.
    Зошто тогаш и е криво кога Хурем и викаше дека ќе се венча?
    Немој да кажеш дека е до обичајот. :) Се гледа дека е себична.
    На крај излезе дека таа е рабонка не Хурем. Децата на Хурем ќе се султани, а нејзините обични везири.
    ;)

edit: Во врска со убиството на Мустафа. Хурем морала да избере помеѓу Мустафа и нејзините деца.
    Кој би дозволил да му бидат убиени децата?

На Shpagetta и Hurrem-Aleksandra им се допаѓа ова.
  20. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Мене Махидевран и не ми личи на некоја со јаки живци како Валиде па да биде Величенствена Султанка
    едноставно она не е за тоа а и нема да биде :) И што ако го родила прва Мустафа? Што фајде имала од тоа? Она не е повикана во собата на Сулејман за таа работа не знам од пред која ера веќе и Сулејман не ја сака неа туку Хурем а Мустафа нема да биде Султан туку Селим ќе биде и што ако е прв принц? Мислам дека во овој случај може само Махидеван да цркне а не Хурем :)

meandyou - се согласувам со твојот коментар горе ;)

На meandyou и Shpagetta им се допаѓа ова.