Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Најреална си во оваа тема и многу ми се допаѓа што не си за тронтлата, фала за поздравот душо сега ти праќам еден и од мене :* а дедис принцес не знам зошто ти е педерастичен мене ми баш маж и пол :inlove:

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      5,6 KB
      Прегледи:
      336
    На E...V...I...L му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Не разбирам што глуми сега оваа Махидевран? После 10 години најде да се буни за своите права?
    Зарем е толкава кукавица што и требаа толку години да собере храброст и да се буни за себе и за синот?
    Да го направеше ова на времето би ја подржувала затоа што и она е човек и она сака да си биде сакана и семејство да си има ама кукавици и глупи луѓе не сакам! Никој не и е крив што си ја слушала Валиде. Вистина е дека едно време Валиде можеше да ја бутне до собата на Сулејман ама дали тој ќе ја допре или не си е негово право. Не може човек со сила да биде со некој што не го сака. А па оваа сега ќе глуми повредена, понижена и ќе си ги бара правата после 10 години? Она чекала и чекала Сулејман толку да се навлече на Хурем па после ќе му се бунтувала? Да ти се плукнам у тактиката! Е тоа глуп човек го прави и сега нема што да бара тоа требаше пред 10 години да го прави а не сега.
    Ибрахим од кога така наеднаш се вљуби во Нигер? До вчера беше ужасен према нејзе а види сега и куќа ќе и купел браво :D Нигер како може да се радуваш што си љубовница на женет маж? Се гледа дека нема достоинство. Многу жал ми падна за Насух па човекот стварно си нема среќа во љубовта. Де со Садика fail
    си имаше, де со Нигер истото го снајде... :(
    Слатки се бебињата :) Што убаво близначиња :D Господ и одзеде две и сега и даде две деца...

На Ubava-Crvenokosa и Sara123 им се допаѓа ова.
  3. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Овој е маж и пол???
    Од што е грд дури и жал ми е за него
    греота... :(

Прикачени фајлови:

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Мене вчера ми падна жал за Сезнајко :( уф не требаше така да му направат на човекот :@
    И онаа Нигер нека дреми и нека го чека Ибрахим за 1 саат :puke:

5. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Епа тоа е секој со вкусот. Како што ви е убава дебелата мене ми е грда. Прво има најгрда боја на коса, дупла брада и кога ја стави круната уште толку и дојде до израз големото чело |(

6. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    308
    Незнам од каде разбрав дека Мустафа бил син на Ибрахим...Ако знае некој дали е вистина нека пише...

На BI-44 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. bikk

bikk Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    8

хахахахха е да де хурем многу грда според мене е...ибрахим да го изедеш ее :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :P

На pupi.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BI-44

BI-44 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    724
    и јас така слушнав дека Мустафа дека му е син на ибрахим и дека султанот ке дознае за тоа и зато ке го убие ама незнам колку е точно оваа :D

9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.813
    Допаѓања:
    117.119
    Не е син на Ибрахим.

10. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Султанот нема да дознае,а Ибрахим за друго ќе биде убиен. :?:

Кој знае да ми каже дали е точно тоа што го кажаа на Екстра Ексклузив(канал5) За Ибрахим дека бил вмешан во некаков синџир на проституција ?? :^) :^) Не ми се верува баш..

11. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Денес во колку саат има реприза?

12. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Во 15 и 25 :)

13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.127
    И во оригиналната верзија на вчерашната епизода се пее онаа песна кога ја спремаат Калфа за венчавка?
    Оти ме збуни песната :D Кај баба ми се пееше некоја слична, кога бев дете.
    Пребарувал ли некој за неа, постоела ли Калфава во тоа време?

14. Ubava-Crvenokosa

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Девојќи ве сфаќам заљубени сте во Ибрахим ама па не ми е јасно зошто споредба правите помеѓу него и Хурем? :^) Мислам едното е машко а другото женско... зошто не го споредите со некој друг маж од серијата или веќе знаете дека Ибрахим нема никакви шанси па затоа со Хуремка го споредувате? Зошто не со Сулејман или Бали беј не правите споредба? Туку со жена или па го ставата Ибрахим во таа категорија “жена“? Мене најсекси маж таму ми е господинот Малкочоглу :* Ем фаца ем тело ем понашај се у еден пакет :$ Сулејман не ми е убав ама човекот ништи од харизма, шарм и со тој став негов уффф одличен е :rock: Некој си има високи а некој ниски стандарди - ама како што рековте секој со вкусот си е различен...

На Hurrem-Aleksandra и maca99 им се допаѓа ова.
  15. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    ^^ и мене Малкочоглу ми e онака најубав од сите, ама кога ќе го извади тоа од главата (незнам како да го наречам) многу ми е чуден :) можеби дека има прекратка коса ;)

16. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Хаха Црвенокоса.. во право си. :lol: :lol:
    Како и да е,не треба да се мешаме ние Хурем тим бидејќи секој има различен вкус и секој различно го подразбира зборот УБАВИНА И ХАРИЗМА,нели !? :)
    Јас кога би била на местото на султанот ако Махидевран побара од мене и ме замоли да ја ослободам и да не биде робинка и ќе ја ослободам.Ама таа после 10 години се свестува за нејзината кутра положба во харемот и наеднаш избувнува.Како прво и најосновно таа кога знае дека султанот не е заљубен во неа неможе да му се дере.Значи и да биде ослободена Хурем пак ќе биде повисоко од неа.Венчана жена на светски император Султан Сулејман Хан.
    И нормално дека ќе се подразбира храброста на Хурем.Нормално е да биде толку смела и храбра и да си збори се што ќе сака,знае дека султанот неможе да ја обвини бидејќи Е ВЉУБЕН ВО НЕА.

Инаку..што ќе се случи со Махидевран Султан ?? :^)

На Hurrem-Aleksandra и Ubava-Crvenokosa им се допаѓа ова.
  17. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Ма ајде жити се какво почитување на правила бре???
    Махидевран истотака робинка а можела чешми да гради а???
    А Хурем додека беше робинка и се смееја на идејата да направи нешто такво.
    И сега девојката дошла на власт и одма тие мршојадците за 360 степени се променија
    се бунат - не им одговара... па нормално |( Знаат сега дека оваа ќе им врати мило за драго за се
    што и сториле и тоа е нормално :) И знам сега тие што ја мразат Хурем ќе кажат
    „Епа Махидевран прва му родила принц на Сулејман и затоа е во предност а Хурем може да цркне“
    И што ако родила прва??? Голема работа направила! Еве од што родила прва сега е венчана жена на Сулејман а Мустафа ќе биде следниот Султан а???
    И после Хурем таква била ваква била, голема сплеткарка е и сака само да труе луѓе... па секако дека ќе го прави тоа бе луѓе правдата била невидлива и никогаш исполнета! Секој за себе си гледал што е чудно тука? Валиде на едната робинка ќе и исполнува секаков хир нели а другата ќе ја гази?
    ХУРЕМ АЈДЕ ВЕЌЕ УБИЈ ГИ СИТЕ ТИЕ ПРЕВАРАНТИ И ХИПОКРИТИ ЈАС СУМ ЗА НЕА ДА ГИ УБИЕ СИТЕ АМА БАШ СИТЕ!!! И МИЛО МИ Е ШТО МУСТАФА ЌЕ УМРЕ А АКО Е ХУРЕМ ЗАСЛУЖНА ЗА ТОА - БРАВО!!!

На Ubava-Crvenokosa и Sara123 им се допаѓа ова.
  18. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Па добро де и Малкочоглу е убав, а кај Сулејман ми се допаѓаат очите и тоа што знае како да постапи во секоја ситуација. Иначе Ибрахим ми е омилен нема што тука. Махидевран мислам во друг сарај ќе ја испратат заедно со Мустафа :)

На BI-44 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ubava-Crvenokosa

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    1 саат??? :lol: :rofl:
    Знак прашање е дали може до толку
    според мене тоа траело едно 10 минути
    колку желбата да си ја згасне...
    а којзнае можеби и 2 минутки му требале

20. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    и Мустафа? нели имаше некој закон или правило дека принцовите не смеат да го напуштат сарајот? :?: