Форумџика на годината

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    4 жени имал, 10 деца од кои 8 сина и 2 ќерки...Фалат доста работи во серијава, али и доста има додавано :)

His Wifes : Hurrem Haseki Sultana, Mahidevran Kadın, Gulfem Hatun, Fulane Hatun
    His Sons: Selim II, Bayezid, Abdullah, Murad, Mehmed, Mahmud, Cihangir, Mustafa
    His Daughters: Mihriman Sultan, Raziye Sultan.

2. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.709
    Допаѓања:
    23.155
    Стварно, според она кое го имам прочитано, баш повеќе ми одговара Хурем да е некоја од типот „тивка вода брег рони“ а не џавкаторка невидена.

На maca99, ceca-1 и E...V...I...L им се допаѓа ова.
  3. FemmeFatale

FemmeFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    141
    Овој Малкочоглу сон од човек !!!! :angel:
    А Ибрахим , швалериште тешко ]:)

4. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    ^^хехе стварно, Сулејман се ограничи на една жена, а Ибрахим две ццц....... ;)

На Maxymous му/ѝ се допаѓа ова.
  5. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    И ова сум го читала.
    Само ме чуди како некои ја сметаат Хатиџе, сестрата на Сулејман за мајка на династијата, не ми е јасно. Туку..зошто во серијата и умреа две деца, кога од историја не сум нашла таков податок?
    A нејзините синови, ако се земе во предвид каков владетел бил Селим, ништо чудно и да биле повлијателни или попочитувани од него

6. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.709
    Допаѓања:
    23.155
    Живот...некој добива, некој губи... :lol:

7. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Тешко дека ќе останела жива толку време да имала онаков памет како што ја прикажале во серијата.

едит
    Во врска со ова, Хурем и Махидевран изгубиле неколку деца. Синот на Хурем Абдула починал во епидемијата на чума, а делот со чумата веќе помина во серијата.

8. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    така е.........а Бали Бег па ниедна нема... :^)

9. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Е да беееее Бали бег, он бар имаше
    и ќе има
    А кутриот Сезнајко? :D

На Smurfette.M му/ѝ се допаѓа ова.
  10. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    како шета горе долу си ја промовира круната мн ми е интересна хурем рамен и нема карактер за пример
    читав некои велат дека била дебела одвратна и тн,мене баш ми е многуу убава и интересна

како и во вистинскиот живот,лугето кои постигнуваат нешто се омразени од страна на другите ,да бидеш успешен и да го постигнуваш она што си го намислил му пречи на другите

како во серијата така и во реалниот свет ;)

На Sara123 и Hurrem-Aleksandra им се допаѓа ова.
  11. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.709
    Допаѓања:
    23.155
    Бали и принцезана со црна марама со парички шо се ујдиса у дружба со Хурем? Баш би биле супер пар.

12. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Да таа, ќе имаат мала слатка тајна врскичка :D после ќе ги разделат. Инаку и мене ми се баш слатки :inlove:

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Махи-Сулејман-Хурем
    Многу и е тешко на Махи стварно... Од една страна ја разбирам прво пред се затоа што и јас сум женско и многу е тешко да го гледаш саканиот како сака друга 10 години, сигурно е многу гадно чувството ти да сакаш да спиеш со него а тој сака да спие со неа... :( Стварно ја разбирам иако ја мразам како лик ама пак се обидувам да ја гледам ситуацијата од нејзин агол и нејзе стварно не и е лесно и логично од нејзина страна што сака барем во друга палата да оди за да не го види Сулејман со Хурем ама принцот тешко е со себе да се доведе али за среќа нејзина ете Сулејман и прости и со синот ќе оди во Едрене ама 100% сигурна сум дека е темпорари затоа што Сулејман ќе сака синот со него да си биде :nod: мислам многу нормално... Ама лоша тактика избрала Махи, сакала Хурем втори дел со неа да продолжи :D Она си мислеше „Штом Хурем успеала на овој начин и јас ќе успеам...“ ами не беше така :) Хурем освен што била храбра ама исто така и луда била стварно :D Око немаше да и трепне ако Сулејман реши да и ја отсече главата е тоа е љубов - оди до крај и надвор од границите само за да биде единствена жена за саканиот *луда од љубов* :lol: ама Хурем беше во предност затоа што овој Султанот пати од истата лудост хахах :D и нормално дека на неа очи ќе и замижи а на Махидевран ќе и каже “Оди си“
    Хатиџе-Ибрахим-Нигер
    Боже какво само лицемерие ццц... со кое лице доаѓа во собата на Хатиџе и ја допира ќерката нејзина со тие валкани раце :puke: За Хатиџе мило ми што има деца конечно ама тој скот Ибро не заслужува да има деца уффф што го мразам :@ Апа ова смотаната членка на династијата уште и вика “И на твоја глава Нигер“ ко да и кажа незнаејќи “ И тебе мојот Ибрахим во скоро време да те напумпа“ Мноооооооогу е глупа |( Хурем одма го насети Сулејман дека спиел со Садика а оваа тронтлата Хатиџе “И на твоја глава“ Жал ми е за нејзе искрено само затоа што е глупа не за друго...

14. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Овој костурот не слушнала ли нешто во врска со вибратор...?
    Знам, знам дека било 16-ти век и дека такво нешто не постоело, па добро сега... не постоело не сум баш сигурна и гарант не било со истиот горенаведен збор ама ете и свеќа ќе и послужело... :^) :P
    Пардон за сите што го читаат ова ама па СТВАРНО!!! Не и верувам па што сака нека биде!!!
    Она 10 години ништо да не правела??? Ма ајде таму не ме зезај - НЕ ВЈАРВАМ!
    А којзнае и можда го правела тоа ама се зажелела за вистинската работа ќе заборави уште малце и како изгледа тоа... :lol:

15. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.709
    Допаѓања:
    23.155
    Мнооооогу ми е слатка принцезата, ептен. Некако таа ми ја крши шемата, другиве све некако си личат една на друга, али оваа руши стандарди бе :lol: Не е некоја класична убавина можеби, ама е ептен интересна, ми има некој шарм.

16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.818
    Допаѓања:
    117.129
    Нема да бдат заедно, кога ќе сакаат да одат заедно на Крим, Махидерван ќе и каже на Величнствената дека имаат врска и оваа ќе нареди да се вратат назад. Кога ќе се вратат, Мустафа ќе треба да му одреди казна на БалиБег, и го осудува на сечење глава. Ама сепак после ќе се премисли, и Бали бег си оди од Сарајот. А Абиге ја враќаат во Крим.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Потполно се согласувам со твојот став во врска во Хурем. :D
    Освен принцот Мустафа (кога ќе порасне)
    знам дека многу ќе ја кочи
    ама и тоа ќе се среди.Како издржала женава се,алал да и е !! :rock: :rock: :*

На daddys.princess му/ѝ се допаѓа ова.
  18. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Ако и е ова на Махидевран :devil:. Колку само лоши работи и направи на Хурем, (во почетокот на серијата) и сега нека си трпи се. Па дури и бара да ја ослободат, да бидела слободна жена, и таа да не биде покусо. :D Инаку дали и Валиде ќе носи голема круна црна како на Хурем? Ја имам видено на онаа песна кога почнува серијата. :D

19. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Ах,па тоа може да биде и само слика.. :^)
    Едвај чекам да дојде 21 часот. :D
    Епизодата ќе биде многу интересна,патем и Хурем да ја видам... ~ :lol:

20. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Па според историјата, имала. Ама не ја даваат во серијава. И мислам дека имала уште 2 сина кои не ги даваат.