Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Discussion in 'Серии и емисии' started by t.w.e.e.t.y, Dec 15, 2011.

1. Sara123

Sara123 Популарен член

Па тоа воопшто не ме чуди,што во серијава не се покажува се како во тоа време.
    Ако гледаме според историјата-Хурем нема да смешееше да се дере и да вика
    сепак оправдан е нејзиниот бес :D
    робинките нема да смееа
    вратата пред нос да и ја треснат на хурем хасеки султани да направат таков бунт,и како капак на сета таа глупост невидена да и се развикаат и да се контраат со неа
    Главата им лета веднаш и никој нема да ги жали(божем не се свесни за последиците)
    тоа малку не ми се допаѓа бидејќи бега многу многу од вистината,и се приметува дека е измислено.

2. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

^ Па тоа е тоа. Неможе серијата да биде буквално исто со историјата. Режисерите си зачиниле со свои сцени и случки, ама за некои работи претерале.

3. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Ај размислете малку сите логично.
    Доколку би го прикажале на филм животот на Султанот баш како што е во историјата ќе мораа да го направат 10 пати повеќе суров, немаше само со Хурем, Махидевран, Ѓулфем, Изабела и Садика да го прикажуваат туку со уште многу робинки од харемот и тоа сигурно Сулејман не бил секогаш таков паметен човек па можел и ако сака да ги силува робинките. И тогаш би настанало војна затоа што ќе има некој кој не сака да го прикажуваат во такво светло. Ќе требало многу актери што се на серијата да ги снема како Нигер Калфа, Лео, Садика, Изабела Фортуна и уште некои други ама па доколку ги снемало серијата немаше интересна да ни биде: Нигер со ибрахим; Лео со Хурем; Садика и Изабела со Сулејман...
    значи немаше кој да го зачини односот на ликовите доколку не беа овие ликови а со тоа немаше и ваков рејтинг на гледаност да се постигне.
    Затоа овие продуцентите, режисерот и сите од екипата си издвоија кој дел од историјата да биде на филм а кој дел да вметнат така да сето ова за гледаност е направено а не за документарен филм за животот на Сулејман.

4. Sara123

Sara123 Популарен член

Во право си,ова е серија и мора нешто да се измени според барањата на целата екипа.
    И да се покаже нивниот владетел во подобро светло.
    Инаку јас викам да не прават некои сцени што не се возможни дури ни во серија-како на пример контрањето на робинките со Хурем понатака. :)
    Ама па со тоа се придобива гледаност.. :drunk:

Hurrem-Aleksandra likes this.
  5. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Баш напротив, за Сулејман колку што сум прочитала важи дека воопшто не бил женкар, тој кога не се интересирал за политика се интересирал за уметност и постојано се опкружувал себеси со уметници и со интелигентни луѓе со кои уживал да дискутира, жените не му биле слаба точка. А по природа бил оддан човек (за еден богат Турчин од тоа време а и во споредба со други султани БИЛ), Хурем воопшто не ја изневерувал, а пред да се појави таа бил многу посветен на Махидевран. И не се заљубил во Хурем од чиста мира како во серијава, жената имала интелектуални квалитети.
    Јас не мислам дека серијата би била досадна кога би се базирала врз повеќе факти, баш напротив, ќе имаше и поголем рејтинг и поголема популарност, а вака во Турција рејтингот опаѓал, колку што слушнав. И во американските историски филмови и серии додаваат, ама едно е додавање а друго е измислување нереални ситуации. Ова овде е претерано.

ceca-1 and pupi.girl like this.
  6. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Сочуствувај малце :D тешко и е на жената. Многу сурово постапи Сулејман кон неа. Најтешка казна и даде, стварно според мене тоа е најтешко. Да не те погледнува човекот со кој имаш дете и да не сака да има сексуални односи :tmi: Многу е запечена Махидевран, барем нека си најди некој швалер хахаха :lol:
    Многу ми беше жал кога и кажа на Величествената дека не ја ни допира и дека таа си плачела секогаш кога одела кај него :(

7. Sara123

Sara123 Популарен член

И мене ми падна жал за неа тогаш.. :( На Махидевран под итно и треба швалер(таму некој од агите нека најде) за да се смири малце.Абе Пупи. :lol: :rofl:

pupi.girl likes this.
  8. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Абе друго е како тој си се покажа пред народот а каков си бил во сарајот...
    Обично ваквите информации сигурна сум дека потекнуваат од луѓе како што бил Насух ефенди (сезнајко)
    барем гледате дека човекот се си запишува. Каков владетел бил Сулејман, каков бил за време на поход и др. работи во врска со османлиите додека биле под власт на Сулејман а тој од каде би знаел што се случува во одаите на султанот??? А тоа дека не бил женкар и не можеме 100% сигурни да бидеме.
    И јас мислам дека Хурем освен што била многу итра исто така била и интелегентна жена а на почетокот ја преставија како некое диво животно што го заробија од некоја џунгла а тоа не ми се допадна али за среќа сега улогата и е многу променета за разлика од каква што беше...
    Истотака не верувам во тоа дека Сулејман воопшто не ја изневерувал Хурем али како што кажав никој не може целосно да биде сигурен какви уствари беа работите тогаш. А кога би го прикажале Сулејман таков уште од почеток дека само Хурем си ја сака најверојатно би ни било досадно мора малку да поминат и двајцата низ тешкото па после да уживаат во слаткото :)
    А тоа дека претеруваат понекогаш со измислените ситуации се согласувам.

9. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Исправка: сите аги од прв до последен е евнух (кастриран) Абе добро си кажав јас, нека земе жената свеќа и нека заврши работа и нека не плаче веќе аман! Боже...

10. Sara123

Sara123 Популарен член

Ту бре сите аги ли се кастрирани..?! :lol:
    Па логично е да бидат,може на некој да му се пушти очцето по некоја робинка..
    ___________________________________________________________________________________

Па покрај толку жени убавивици таму тешко дека ќе мижиш. :)

11. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

[/quote]
    Сочуствувај малце :D тешко и е на жената. Многу сурово постапи Сулејман кон неа. Најтешка казна и даде, стварно според мене тоа е најтешко. Да не те погледнува човекот со кој имаш дете и да не сака да има сексуални односи :tmi: Многу е запечена Махидевран, барем нека си најди некој швалер хахаха :lol:
    Многу ми беше жал кога и кажа на Величествената дека не ја ни допира и дека таа си плачела секогаш кога одела кај него :([/quote]

И мене ми падна жал за неа тогаш.. :( На Махидевран под итно и треба швалер(таму некој од агите нека најде) за да се смири малце.Абе Пупи. :lol: :rofl:[/quote]
    [/size]

Исправка: сите аги од прв до последен е евнух (кастриран) Абе добро си кажав јас, нека земе жената свеќа и нека заврши работа и нека не плаче веќе аман! Боже...[/quote]

Еее и ти свеќа к**е си сака тоа 10 години засушено хаххахахаха :rofl: :rofl:

12. Ubava-Crvenokosa

За сакање она си сака ама не може да го добие :lol:
    Ете не мора свеќа да биде може да оди до амамот со тие што ја бањаат и тие можат да
    и завршат работа само она треба да нареди и ќе си излезе задоволна :D
    нека биде малку креативна ццц...

13. Sara123

Sara123 Популарен член

А тие кутрите ќе мораат да прифатат..инаку глави ќе летаат ! :lol:
    Леле забегавме ние малку.. :D
    за греота жената,не треба да се шегуваме :lol: :(
    Да искоментирам нешто за Нигер Калфа.
    Јас воопшто неможам да разбрам како може да биде толку многу заљубена во Ибрахим Паша кога знае дека има жена(`со плава крв`) и сега деца наследници на се што тој направил и се изградил како личност...
    ~ Па уште ја понижува и ја омаловажува ~ Па добро,можеби Нигер ќе си ја прифати кутрата судбина како замена за Хатиџе и како предмет со кој Ибрахим ќе си ги задоволи потребите.. :^)

14. meandyou

meandyou Истакнат член

^Јас мислам дека Ибрахим е заљубен во Нигер. Ако сака само секс тоа може да го прави и со Хатиџе. Премногу ризикува, а тоа е знак дека ја сака ;)

15. Sara123

Sara123 Популарен член

Јас сеуште не гледам знаци дека има љубов.Ама како и да е,баш поубаво ако е заљубен.Од една страна Хатиџе а од друга Нигер.И двете за жалење ниедна од нив не заслужува да биде оставена.
    Жал ми е за наивноста на Нигер.
    Супер ќе биде ако и се исплати .. ~
    Ама ќе биде супер и ако љубовта на Хатиџе се исплати.
    Ни ваму ни таму сум.. :drunk: :drunk:

16. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Јас па мислам дека секс си сака со Нигер ама си ја симпатизира онака ем за секс ем сипматија хахахаха. Мислам дека ја сака Хатиџе зошто сепак има деца со неа и многу работи помина со неа :D

17. Ubava-Crvenokosa

За Нигер може само еден збор да кажам - МАЗОХИСТ
    ПС: Што се однесува до Махидевран мислам дека јас Пупи и Сара ептен се изнасекиравме за нејзе
    ко мајки некои тука размислуваме за нејзината состојба и бараме начин и она да биде задоволна,
    ама па не може и секој среќен да биде мора некој и да пати...

18. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

И јас мислам се насекиравме многу ама греота е ставрно 10 години сама да спие... сигурно си има најдено некако нешто хмм :?: :rofl: :rofl: :rofl:

19. LilBaby

LilBaby Популарен член

Ах, каков дивјачки се*с лежи во Ајбиге и Бали-бег. ]:)
    Море, нека се спарат, и така и двајцата се диви, ту ту, има да ечи сарајот. :D

FemmeFatale likes this.
  20. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Мислам дека Хатиџе не заслужува за Ибрахим да ја изневерува.
    Таа за да се омажи за него беше на се подготвена,колку само беа заљубени,се кријаја само за да се видат итн итн. А Ибрахим стана паша и сега не е толку важна љубовта кај него...
    А втф Хатиџе само синот си го држи,ич ја немам видено ќерката да си ја држи?!