Форумџика на годината

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    И јас го слушнав истото дека ова бил најскапиот проект на Турција, ама не и 500 000 долари :!:, како што има 70-80 епизоди (и повеќе) тоа е голема сума на пари. :D

На Ubava-Crvenokosa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    А јас пак сум слушнала дека целиот проект до крајот на снимањето ќе чини 2 000 000 долари.. !?

3. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Да бе и јас се изначудив кога видов тоа 500 000 долари :o
    едноставно не можев да поверувам, ама кога слушнав дека Полат од Долина на Волците заработувал
    40 000 евра по епизода па кога ќе размислиш една епизода да чини толку и не е нешто толку страшно затоа што ако еден актер зема само толку пари па што останува за една епизода а и освен тоа облеката е сошиена според мерките на актерите (Величенствениот Век) значи посебно за нив и плус тоа накитот ништо не е фалш се е вистинско а накит како накит кошта ѓавол и пол а тоа што викаш ти Сара дека цела серија ќе им чинела 2 000 000 е стварно не знам за тоа можеби е вистина а можеби и не е.

4. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
  5. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Вчерашната епизода на Величенствениот Век ми беше некако |(
    заради сцената со Валиде и Хурем која ја сметам за многу глупава! И двете се мразат и многу пати го покажаа тоа една на друга а сега демек ќе ручаат заедно пфффф... Ај пак Хурем ја сфаќам едноставно не можела да и каже не на мајка му на Сулејман сепак таа е величенствената султанка нели... ама па оваа Валиде со тие лицемерни фаци нејзини „од сега понатаму јас и ти најдобра свекрва и снаа ќе бидеме“
    многу глупо и смешно ми изгледаше и мисли дека ако нареди една обична чорба да и зготват на Хурем и после оваа се ќе заборави што и сторила хммм е како да не :@ Секако дека Валиде мати нешто ама па не знам што би можело сега да биде. Дали се прави фина пред нејзе за оваа на Сулејман да му каже и после нејзиниот син да го промени мислењето за мајка му дека она сепак го послушала оти нели тој и кажал ако ја навреди и понижи Хурем ќе биде исто ко на него да му го сторила тоа, ако е така очигледно ги потценила и Хурем и Сулејман затоа што тие двајцата ни смотани ни глупави не се ама баш напротив или пак и мести некоја друга стапица на Хурем а оваа одма сфати дека поканата за ручек не ќе е за нешто добро и дека ја чека друга борба. Па да беше глупа немаше сега мажена да биде за Сулејман :)
    Ама многу интересно ми беше заради Пашата :lol: Како се посра у гаќи кога Бехрам му кажа дека ја знае неговата мала слатка тајна :lol: А винцето што му го испрати не му заврши работа и ете го Бехрам кај Величенствениот имал нешто важно да му каже. Е баш ме интересира дали ќе му каже за Ибро ]:) :lol:
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------
    ПС: А кога Бред Пит ќе се појави во серијата? И дали ќе се појави?
    Многу сум љубопитна ако се појави која улога ќе ја има и на кој јазик ќе збори?
    Англиски? Турски?
    Останува да видиме...

6. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Величествената е многу љубоморна на Хурем.Сега ќе нареди
    робинките да бидат против Хурем и да и прават бунт,и Хурем да незнае што да им прави и да се почувствува немоќна како управителка.Валиде исто ќе им каже на робинките ако не го направат тоа главите ќе им летаат. :devil:
    Срамота...значи на кое ниво ќе се симне Величествената ~~ :x

7. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Сара а што ќе му каже на Ѓул ага? Мислам и една робинка ќе имаше покрај него... тоа беше сцена за наредната епизода во Понеделник, ама кој ќе чека толку хахаха :lol: :lol:

8. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Не знае веќе што да изведува жената очајна е да се ослободи од неа |(
    Ама па да нареди нешто такво??? А Сулејман ќе дознае ли за оваа случка и кој стои позади неа?

9. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Леле гледам дека многу сум пропуштила :( . Кога ќе има реприза од четврток и петок?

10. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305

Сара а што ќе му каже на Ѓул ага? Мислам и една робинка ќе имаше покрај него... тоа беше сцена за наредната епизода во Понеделник, ама кој ќе чека толку хахаха
    [/quote)

Незнам што ќе му рече на Ѓул ага (на турски ги гледам епизодите) :(
    Еве ти ги епизодите можеби нешто ќе сватиш за што се работи..кај нас многу ги цепкаат па така да епизодата во понеделник ќе опфаќа некои делови од две епизоди (наредни)
    http://www.youtube.com/watch?v=rLR80a1eIW8
    http://www.youtube.com/watch?v=BbXeoflF3yE

Го има и бунтот од робинките :devil: :@ :fubar: :swear:

11. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Вакво нешто не би било можно доколку се работи за реалните ликови од историјата
    но бидејќи ова е филм тука се е можно и свесна сум дека ова е исклучиво за гледачите мислам
    мора нешто да се направи за да и ги отежнат работите на Хурем па после секако дека ќе ја пронајде она светлината на крајот од тунелот. Ако постојано и го загорчуваат животот во сарајот или ако Хурем постојано постигнува се без претходно да се помачи да си бидеме искрени нема да ни биде интересно и ќе мењаме канал и после Бурни времиња ќе си гледавме...

12. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Пупи, на Зумбуљ му наредуваше, не на Ѓул. :!:
    Каков Ѓул, кај има она доверба во него, знае дека одма ќе прокодоши на неговата најмила султанка, ќе треба да го колат. :D

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Вистина, срамота за Валиде, да се спушта на нивото на Хурем ццц : D

На LilBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305

На daddys.princess и BI-44 им се допаѓа ова.
  15. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Пупи, на Зумбуљ му наредуваше, не на Ѓул. :!:
    Каков Ѓул, кај има она доверба во него, знае дека одма ќе прокодоши на неговата најмила султанка, ќе треба да го колат. :D
    [/quote]
    [/quote]

Ејј да моја грешка хаха. Гледав во наредната епизода ќе се тепаат девојките хахаха

16. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    А за што ќе се тепаат девојките? :D

17. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Се сеќавате на ова преубаво слатко момченце???

Прикачени фајлови:

На Shpagetta и Danilela им се допаѓа ова.
  18. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Величествената ќе им нареди да не ја почитуваат Хурем. Некои од девјките ќе продолжат да бидат на нејзина страна и ќе му викаат на другите девојки да ја почитуваат зошто таа убаво ги плаќала и власта ќе преминела во нејзини раце :D

19. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Незнам зошто,но многу ми се допаѓа сликава 8)

На daddys.princess му/ѝ се допаѓа ова.
  20. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Величенствената сигурно ја викна Хурем само она да не се посомнева дека и спрема нешто. Демек сега им се подобриле односите, па она нема да спрема завери против неа. Ама обратно ќе биде.