Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Оние робинки кои ќе и го изгорат лицето на Хурем дали ќе бидат казнети и кој ќе ги казне ]:)
    гледав нешто на јутуб ама бидејќи е без превод неможев да се снајдам :D

2. pretty.girll

pretty.girll Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    13
    Хурем ќе нареди и нив да им го изгорат лицето, ама ќе останат живи оти Хурем сакала да ги гледа како се мачат :)

3. I.love.your.lips

I.love.your.lips Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    970
    O kutrata Hurem! UF onaa Valide!!!
    Aj ve molam dajte link od epizodata koga ovie kje sakaat da i go izgorat liceto

4. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Ајдееее, се чека вечер! Срамота за Валиде за ова што ќе и го направи вечер на Хурем. Баш ми е жал за неа. Колку и да прави интриги и труе, сепак не заслужува да биде толку понижена и робинките да и го палат лицето. СРАМОТА!
    Еве една промотивна слика од Хурем. До сега ја немав сретнато.

На BI-44 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Јас за робинките не коментирам. :^) Тотално луди кои немаат мозок.Нив и Валиде неможе да ги спаси.Зар не знаат дека се што Хурем намислила си исполнила.. ??? :^)
    Не ги оправдувам-иако знам дека В.султанка им се закани.Срамота за неа.Тоа е доказ дека се плаши од Хурем !

Сега ќе се случи еден пресврт.Се ми се чини дека Махи ќе биде повеќе почитувана и привилегирана заради нејзиниот Принц.И ќе се осмели круна да стави.. :devil: Ама џабе таа круна става,кога го нема оној авторитет како Хурем ~ :lol:

6. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Мислам дека Махидевран ќе стави круна затоа што таа ќе управува со харемот. Бидејќи во последната снимена 58 епизода величествената е болна и едвај ќе се освести. И во инсертите од 59-тата епизода, и кажуваат на Махидевран дека според правилата, наредено е таа да управува со харемот.

7. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.392
    И мене не ми е нешто многу убав големиов Мустафа, малиот ми беше поубав. Само мене ли ми личеше на Тоше Проески? :$
    Инаку за тоа дека Махидевран
    ќе управувала со харемот
    не верувам дека Хурем ќе ја остави така работата :D

Едит: овие од канал 5 значи стварно претеруваат! Ај по 5 минути нека даваат, може така? |(

8. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    од што ги кратат епизодите изгубив интерес за серијата, инаку прегеска репризата малку ја загледав и видов тие во харемот многу се опуштиле?? Посебно таа пуфлата со долагата црна коса со се занесува нешто права бара ц ц :fubar: инаку пораснатиот принц, :?: симпатичен е ама ептен е бејби фејс, мамин плачко. :lol: ама во последно време приметив дека ибрахим ми е станат мил, незнам зошто така ама кога требаше тој берхат паша ли како се вика кој знае да го откаже кај султанот за Нигер и јас ептен се потресов свесно навивав за Ибрахим, ми се дешава некоа хемија со човеков, почнав да ја разбирам pupi :D :D ама не и го зимам сепак бали е поубав и е мој :lol:

9. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Daniela, `срам да ти е`. :( Инфаркт добив кога го прочитав тоа. Како може таа гуска да управува со харемот бе..?????? Како е можно тоааааааааааа ??
    Се изнервирав. :devil: Таа незнае принцот да си го заштити па харемот ќе го водела.Ама не ми се верува дека Хурем ќе се помири со тоа.. :^)
    Кои правила бе..?? Хурем Хасеки Султан ќе се споредува со Махи..??

Изгледа дека јас тие епизоди нема да ги гледам. И да сакам неможам да ги гледам.Срцето ќе ми престане кога ќе ја видам Госпоѓа Махидевран со круна.Едноставно ќе повратам ~
    И сега кој сака што сака нека каже во врска со мојот пост,ставот ист си останува :tmi:

:devil: :@ :@ Готова сум-експлодирав. Дај кажете дека ова нема да биде така.Кажете дека Хурем ќе раководи и да се смирам.
    Го чекам денот кога Султанката над Султанките ќе ја избрка Махидевран каде што и е местото.
    Се извинувам за тоа што (можеби постов рашири негативна енергија) на темава,ама морав да се искажам. :worried:

10. TheaEsposito

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Хатиџе и Мустафа :)

11. Shekerka

Shekerka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    25
    Мустафа многу му е педерски гласот не му одговара со глумецот :worried:

На izaaaaa, Hurrem-Aleksandra и BI-44 им се допаѓа ова.
  12. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Хаха полека бе Сара. Ти велам, од инсертите така видов. Инаку ни јас не верувам дека Хурем само така ќе се помири со тоа. :)

А да. Заборавив да искоментирам. Оваа Фатма многу страшна фаца ми има. Баш си одговараат со Махидевран, жими се ми личат. Посебно ќе биде страшна кога
    ќе ја нападнат Хурем.
    Змија!

13. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    хахах Зумбуљ рече.На Хурем султан не и годел ветрот од Едрене.. :lol: :lol: Јак е јак.

Махидевран се вратила помоќна.Ццц жити мајка! Да не е тој нејзиниот принц таа сама никаде не би стигнала,и ништо не би сторила.
    Војната започна-дури сега следува она спектакуларното ~ :^)

П.с. Нигер имала лековити раце.. :D

14. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    Хахахах додека Хатиџето подло и се потсмевнува на Хурем, Ибрахим ја тркала Нигер! Оу је! :D

На chocolate.chick, donna.17, Danilela и 4 други им се допаѓа ова.
  15. TheaEsposito

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Ибрахиииим! :@ Идиот невиден. И оваа па Нигер... и двајцата ми се. |(

16. BI-44

BI-44 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    754
    [​IMG][​IMG][​IMG]

На pupi.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Ете и принцот Чихангир ни се роди, нека им е честито на Хурем и Сулејман :clap:
    Браво Сулејман! Алал да му е на човекот - мислам како ги прави децава се машки - браво! Само една ќерка направи а другите сите машки бре... хахахахах :lol: Ама не е само до него и до жената истотака е работата. И ги погоди сите машки јајце клетки на Хурем освен една :$
    Аааууу што ја чека Махи - голема борба исто и Хурем. Едната ќе се бори за Мустафа а другата за Мехмед и на крај ни тој ни другиот нема Султан да биде него Селимчо ќе ни биди Султан - тој црвенокосиот хахахах :lol: Али врти сучи пак е победа на Хурем. Што ми се занесувала бре оваа Махидевран изгледа многу силен ветер ја удри... Торнадо да не беше тоа? Е да беше тоа па и да се занесе има зошто :D
    Оваа мисли Мустафа пораснал и цел свет е нејзин хахахахахахах :rofl: ! А па таа Хатиџе кучката и неа торнадо да не ја поминал па и она ми се дига и занесува... “Што ти е Хурем, изморена да не си?“ Е сега, знам дека ова намерно и го прави затоа што е кучка ама истотака и ќорава изгледа дека е - зарем не ја гледа дека жената блеска од убавина и младост? Единствената што личи на уморна, изморена, стара и избрчкана е Махидевран! Ама она сака оганот да избувне помеѓу тие двете и да се сити од несреќата на другите - КУЧКА! Ах што убаво и кажа Хурем на Махидевран дека ќе ја личи да биде баба хахахах! :lol:
    И ете го Ибрахим отишол кај својата курва Нигер да го масира, ама ако така и треба на мутавата Хатиџе :devil: Оди Ибрахим е*и се со Нигер и стави и ГОЛЕМИ РОГОВИ на твојата „султанка“ а кога ќе идеш дома исполирај и ги убаво со восок да светнат за уште поубаво да и стојат хахахахахаахах!!! И уште и вика овој пашата на Нигер „Се додека јас сум жив никој нема да му наштети на Мустафа“ хахахахахахахахахахах!!! Е како да не! И како и кажа “Тој е единствениот престолонаследник“??? Изгледа заборави дека Сулејман има уште 4 синови, и плус ја заборави најголемата работа - ХУРЕМ - Зарем она ќе дозволи некој друг освен нејзините синови Султан да биде???
    Се лажеш Ибрахим ВО ЗАБЛУДА СИ!!!

На Ubava-Crvenokosa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Ах паша паша секоја чест на убавината ваша :inlove: ( Блазеси и на Нигер хаха)

19. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Сега гледам Хуремка уште една круна ќе си направи ~ Ако,ако убаво и стојат.Барем и личат-а не на Госпоѓа Махидевран.. цц :lol:
    Изгледа Махидевран си мисли дека нејзиниот принц ќе биде Султан... :lol:
    Да,да секако зошто да не..?? :^) Хурем со задоволство ќе го дозволи тоа-и се ќе се води според правилата ! Ахам. :D
    Секоја чест Хурем,добро ја поднесува дигнатата Махи.
    Ама што убаво и кажа-
    Махидевран. ХУрем честито за новиот принц.
    Хурем. Благодарам Султанке,ќе речев и на ваша глава-ама побрзо децата на Мустафа ќе ги дочекате. :lol: (поглед исполнет со презир и сарказам) Ќе ви личи да сте баба. 8)

20. Maxymous

Maxymous Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    70
    Ајде девојки почастете мекици Хурем се породи и нормално машко е :D

Новиот Мустафа многу ми личи на Ѓул ага, како да му е нему син :)

Мустафа престолонаследник :devil: , изгледа заборавиле дака Хурем има мало одделение од 5 деца. :)

Многу добро и врати на онаа кучкана Махидевран, и помина редот сега енаред баба да биде :rofl:

Што е она харем за глушецот на Махидевран. Треба да се сефтоса и ајде сега праиме харем :fubar: