Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Discussion in 'Серии и емисии' started by t.w.e.e.t.y, Dec 15, 2011.

1. antilla

antilla Популарен член

^ Истиот актер ги глуми и двајцата близнаци.

Види ја ти Нигар Калфа, какви соништа имала, блазе си и. :)

И друг пат спојлери кога се открива содржината. Еве сега мене тој дел нема да ми е интересен :)

A и не дека серијава е нешто многу интересна, многу нешта испаднаа под моите очекувања. Да не беше историска, со вакви провидни сплетки, немаше да ја пратам. И се надевам дека кога ќе се земат овие Хатиџе и Ибрахим ќе престанат патетиките околу нив, стварно многу ја тупат со таа забранета љубов која види жити се, воопшто и да не ти била забранета. :^)
    А убиството, јас ќе го склопев пологично. Истиот ден кога Хурем и се заканува на Ајше, Ајше ја ,,провалува,, Садика, па оваа е приморана да ја убие, а во меѓувреме Хурем ги брка слугинките, бара да спие сама. Ех, до толку коинциденции... И после кој е крив што ја сметаат Хурем за виновна? :) Демек вакви случајности има во реален живот. И Турциве многу гледале шпански серии на времето. :?:

JuLleE likes this.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Баш така, како таа вечер се случи убиство де.
    Друго, не ја пребараа собата на Ајше, девојката што ќутеше до сега дека видела како ја убиват.
    Султанот одма поверува и ја испрати Хурем во другиот Сарај.
    Овие Хатиџе и Ибрахим ми се доасдни со тоа рецитирањето, требаше уште претходно да кажат дека имаат чуства и ќе ги венчаа.
    Инаку Хатиџе како лик ја сакам многу.
    Хурем, исто така. Во Сарајот се виде дека полошиот преживева.

И за мене серијата како да се губи, особено кога се работи за врската на Султанот и Хурем. Нели тој бил лудо заљубен во неа? Мене не ми личи како да ја сака толку :^) .

antilla likes this.
  3. antilla

antilla Популарен член

^ За убиството требаше малку поинаку (кога веќе мораше да се случи убиство |( ). Оваа Садика кога ги слушна Ајше и Хурем како се расправаат, пологично ќе беше во тоа да видеше шанса да се ослободи од Ајше, која нели беше единствена што не и веруваше уште од почетокот, па намерно да ја убиеше, знаејќи дека сите прво ќе ја обвинат Хурем. А не вака, случајно :^) . Башка, така и ликот на Садика ќе испаднеше поголем психопат, (ќе и одговараше и на изразот на лицето :D ).
    Требаше јас како режисер да се испробам, молам некој да ми даде шанса во тие води :rofl:
    И за Хурем се согласувам, жената била страшно јак карактер, од нигде никаде дошла, после сите маки што ги видела на сите им ги поматила сметките и си го истерала своето на крај... Ама во оваа серија некако не ми е доловена како што треба. Не ми се допаѓа тоа што постојано хистеризира, воопшто не е сталожена :^) Инаку никој од ликовиве не ме иритира посебно, ама бавноста на самото дејствие е таа што нервира.
    Се на се, се губи поентата, а верувам дека меѓу другото тука има удел и тоа што нашиве ги кратат епизодите, една епизода ја даваат пет дена.

JuLleE likes this.
  4. Danilela

Danilela Популарен член

Убава серија, поразлична од другите. :) Не сакав да почнувам со нови серии, но се навлеков, што да правам... :$ Омилени ликови ми се Нигар калфа и Ѓулнихал. Колку убаво, фер и храбро од нејзина страна што тргна со Хурем. Инаку и Хурем си ја сакам, ама не колку нив. Убава ми е (освен бојата на косата) а и смешна ми е понекогаш, не во негативна смисла туку така интересна. :D Инаку го разбирам нејзиното однесување, така се живеело тогаш, колку повеќе машки деца изродиш, повеќе ќе те почитуваат и ќе имаш некакви права. Ако не здравје... Само сака да се избори за себе, ништо повеќе! Махидевран многу ме нервира :@ ми иде да влезам во телевизорот и да ја убијам. И ако и е, ако не ја сака султанот. Нека пукне!!! Кога таа беше бремена Хурем ништо не и кажа. А оваа нејзе ја претепа, ја труеше, ја колнеше и ништо. Оваа величествената пак покрај неа. Овци едни! :D И Хатиџе ја сакам како лик, ама ова со Ибрахим многу го тупат. Досадни се веќе! Тој ми е убав, ама ме нервира. Што сега ќе ја уценува нешто Хурем, зошто?! Едвај чекам да видам што ќе се случи понатаму, ако знае некој нека раскаже во спојлер. :D
    А да, и овој Сумбуљ ага-така ли се викаше? И него обожавам да го гледам, и да го слушам богами. :D

interesna likes this.
  5. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Аух, и јас да ви кажам искрено пукнав да ги видам веќе Ибрахим и Хатиџе заедно. Се измачија додека да дознаат за нивната љубов, ама добро, вредеше. И сакав да прашам тие што гледале
    Дали Хатиџе ќе биде трудна и ќе го изгуби бебето или ќе го роди?

6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Ќе го роди, ама после некое време кога ќе го дои, ќе заспие од умор врз него и ќе го задуши и ќе се шекне!

TheaEsposito likes this.
  7. ada21

ada21 Популарен член

навистина тоа со хатиџе ....црн хумор ...лелеее не е фер ако се случи тоа :/

8. interesna

interesna Популарен член

Слушнав дека Зумбуљ ага го толкува Сашко Коцев затоа мене од некаде ми е познат гласот и полн погодок, баш Сашко Коцев одговара на ваков лик како што Зумбуљи инаку најмногу го обожавам, ма срцка е. Ми иде да го :* и :hug: .

А кога даваат реприза освен викенди? :?:

9. TheaEsposito

Офф леле, сиротка. :(

10. mamita

mamita Истакнат член

Си ја сакам серијава,прекрасни фризури,фустани и елеганција.
    Не ја гледам предвреме,едноставно ќе си имам одмор секој ден во 19 часот и со кафенце ќе уживам.

11. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Некој што ја гледа серијава на нет ,може да ми каже кај да ја гледам ,пошто ја гледав на натабану ,ама неможе повеќе :(

12. song

song Истакнат член

А Нигар Калфа ќе се омажи,деца ќе има? :?: Мене искрено нај добар лик ми е она, слушнав дека била скопјанка колку е точно незнам.

13. TheaEsposito

Да, да, по потекло е од Македонија.
    Е сега, незнам колку е точно ова, но мислам дека ќе се заљуби во Ибрахим, зошто ќе го сонува, а за мажење и деца незнам.

14. BI-44

BI-44 Популарен член

Хурем и слутанот ми се најјаки леле за малце ке го видше лео.........

15. Liebe.Love

Liebe.Love Истакнат член

nena2010 незнам што е работата ама се појава некоја слика и не сака да се вклучи за да ја симнам серијата...

16. viva.la.vida

viva.la.vida Истакнат член

хмм немам гледано неколку епизоди ама денес ми се виде дека Хурем станала подобра и посмирена..
    каква ќе биде во наредните епизоди? Ќе остане вака смирена и добра или пак ќе скренува?
    Иначе Ибрахим ми е право шеќерче мн си го сакам :inlove: . Исто и Хатиџе ми е вистинска принцеза, нежна.

и како што разбрав дека Хурем ќе направела некои заговори и Величенствениот ќе го убие Мустафа, баш ќе ми криво ептен е мило детето. Исто и криво ќе ми биде ако Величенствениот го убие Ибрахим. Овие работи се случиле во вистинскиот живот не знам како ќе биде на филмов :)

17. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Во 17:00 часот мислам :?:

18. antonina

antonina Популарен член

лео и бил вереник на хурем или погрешно сум разбрала :^)

19. Danilela

Danilela Популарен член

Па да, вереник или само дечко не сум сигурна, важно нешто и бил. Ама па ја сега не сакам да се видат и Хурем проблеми да си има. Сакам со султанот да си остане. :$

20. dragan4eDR

dragan4eDR Популарен член

ај ако некој знае што ќе се случува понатака нека пише многу ме интересира посебно дали лео ќе ја види хурем или хурем ќе го види лео плс некој нека пише фала однапред