Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Discussion in 'Серии и емисии' started by t.w.e.e.t.y, Dec 15, 2011.

1. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Баш ме интересира како ќе се спаси Хурем од фаќелите, зошто неизбежно е нешто да и се случи... ако нема повреда многу нереално ќе изгледа |( ааа да и што беше она мора робинката да се носи во болница, јас како што знам во тоа време немало болници. Жал ми е за миленичката на Мустафа, ни крива ни должна се запали сирота

2. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Леле овие робинкивеееееее :@ ! Значи сега Хурем треба да ги утепа сите до една без око да и трепне. И ќе ја оправдам за тоа. Идиотки невидени. Кај може така со султанка? Леле што ќе ми биде мило кога ќе дознае Сулејман за ова и ќе си платат тродупло (ова не е сигурно, јас си нагаѓам само xP). Не ми се верува пто прават еј. Мочли едни. Ни на најмалиот прст неможат да и се фатат на Хурем. Ама тоа е, кога се како муви без глави и постојано се под влијание на некој друг. Немаат ни право на глас, ни право на избор, па и љубоморат сега на Хурем, бидејќи таа постигнала нешто, повеќе од очекуваното, а тие се никој и ништо!!!!!

Hurrem-Aleksandra likes this.
  3. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Едно е сигурно - Хурем нема да ја убијат некои глупи робинки-марионети на Ајше Валиде барем тоа е факт, ама па ме интересира како Сулејман ќе реагира на оваа работа и како мајка му ќе се правда пред него затоа што сепак таа е онаа која го води Харемот (одговорната) а и дали ќе дознае Сулејман дека всушност Валиде и Махидевран стојат зад ова?
    Е сега вистина е дека Махидевран му беше прва конкубина на Сулејман и дека тој чуствувал силна наклонетост кон неа ама не беше тоа љубов. Неговиот однос со Махидевран до некаде и ми е сличен со неговиот однос со Изабела. И кај двете жени имало нешто што го привлекувало ама тоа било само минлива фаза како на пр. кога некоја песна ќе ти се врти низ памет едно долго време и после истотака кога ќе ја чуеш цело време сваќаш дека и веќе не ти е интересна и го губиш интересот за неа. Ете тоа му се случило и на Сулејман на некој начин: Ги виде, му се допаднаа, помина интересно време со нив ама до тука било... а додека пак кај Хурем се случи друга ситуација или пак трајна фаза да речам. Ја виде, му се допадна, го маѓепса со својот персоналитет и убавина, спиел со друга само за задоволство, се вратил кај Хурем, пак спиел со друга за забава, па пак и се враќа на Хурем, и пак решава да спие со друга, има силен конфликт со Хурем кога бара од него или да ја врати назад робинката или да ја убие и гледа дека не се плаши да се бори за тоа што го сака па уште повеќе се заљубува во неа, во меѓувреме нивниот однос се зацврстува и љубовта расте, и доаѓа после друга жена - принцеза и вниманието на Сулејман е насочено кон таа жена, Хурем уште од почеток покажува заби и не молчи како Махидевран а овој и вика дека принцезата е само државна работа и ништо повеќе, Сулејман се повеќе се оддалечува а Хурем не седи со скрстени раце туку реагира и прави се за да му покаже дека таа е жената која тој ја сака и успева во тоа (сцената со жолтиот фустан :) ) Па Сулејман и подарува прекрасно ланче на Изабела (лично изработено од него), па Хурем и го зема тој го дознава тоа и намерно и го дава пак ланчето на Изабела и тоа пред Хурем (е сега ова веќе почнува да го прави за негово лично уживање затоа што му годи да ја гледа Хурем љубоморна) и за уште повеќе да ја излуди наредува Изабела да се пресели во неговиот Харем и после ја вика тој на приватен разговор во неговата одаја а Хурем пак не ги остава сами и тука тој отепува две муви со еден потег (и двете се љубоморни) и очигледно човекот ужива во тоа. Па Сулејман решава да спие со Изабела и утредента ја гледа Хурем тажна како плаче додека си го гали коњот и сфатил дека прегрубо ја одиграл оваа игра и и кажува дека тој сеуште си ја сака само неа ама она не му верува и решава да оди до крај па ако треба и ќе умре и се отарасува еднаш за секогаш од Изабела а Сулејман ништо не и прави на Хурем затоа што и на него веќе му помина интересот за Изабела и сфаќа дека тој сака само една жена и си мисли сега ќе ја викне Хурем и она одма ќе му падне в раце како ништо да не било ама она се заколна во името на своите деца дека ќе му врати за се (и сите знаеме што направи Хурем) а овој од лутина и бес ја брка на неодредено време и на крај го исполнува условот и се жени со неа што значи пак Хурем своето си го направи. :lol: Зборот ми е - жената си е способна да го задржи мажот што го сака и нормално дека тоа им смета на Валиде и Махидевран затоа што тие не биле способни како неа и сега сакаат да ја убијат :@ Валиде дури кажа дека секој здив на Хурем е навреда за неа затоа што секогаш кога ја гледа се потсетува на самата себе колку била слаба и немоќна а единствената која пати од истата работа е Махидевран па затоа тие две се толку сложни и за крај слики од Хурем и Сулејман да пукнат тие што не сакаат да бидат заедно (како Валиде и Махидевран) :devil:

[​IMG] заведи го, заведи го :lol:
    [​IMG] видете само како се возбуди - љубов :inlove:
    [​IMG] тука Хурем сеуште не знаеше добро да збори турски и мислам дека му кажа “добро магарешко утро“ или нешто така... изгледа има некоја сличност во турскиот јазик и овој сега пукна од смеа :D :rofl:

Attached Files:

BI-44 likes this.
  4. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Знае некој?????? :!: :!: :!: :!: :!:

кој е овој покриениот при крајот на трејлерот што се појавуа кога Хурем ке се зачуди многу???
    http://www.youtube.com/watch?v=GvH1z8vYNc0
    :sweat: :sweat: :sweat: :sweat: :sweat:

5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Вечер ќе ја гледам епизодава па ќе ти пишам :D

6. TheaEsposito

Лелееее, дали
    Махидевран ќе нареди да ја убијат Валиде? :o
    Затоа што така разбрав од видеово. Или погрешно сум разбрала? :^)

7. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Абе, женски, многу лично си ја сфаќате серијава. Клетви, пцости и што уште не.
    Секоја чест на искучоци, ама
    тешки зборови паѓаат на темава. :rofl: :rofl: :rofl:
    Едната вика Хурем е лоша, и после други 3 се караат и ги убедуваат другите дека не е лоша. :lol:

Оладете малце. Има живот и после Суле и Хуремка. :D

Џаст сејин. Ноу хард филингс. :wasntme:

JuLleE, sunfemina and nena2010 like this.
  8. perlaa

perlaa Популарен член

9. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Еј па овие веќе ако не преувеличат кој! Си се забавуваат децата, нивни избор е дали ќе прават Принц парти или Сулејман парти... веќе како голема работа да е :x

10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Мене ова не ми е нормално. Ама ич не ми е нормално!!!

lolyta777 likes this.
  11. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Не знам зошто не ти е... деца се исто како што вие ги сакавте Касандра и не знам кој таму, тие си го сакаат Сулејман :)

12. TheaEsposito

Две нови слики од фотосесијата на Хурем.

13. SmilerGirl

SmilerGirl Популарен член

Преубава е :)
    А Махидевран и Величествената кога ги гледам ми иде и двете да ги задавам ! :devil:

Hurrem-Aleksandra likes this.
  14. TheaEsposito

Значи Махидевран и Валиде се кучки невидени. Стварно не ги сметав за толку расипани, ама сега се покажаа какви се. Љубоморни гуски! :@ И робинкиве у комплет со нив. А, Хатиџе и Даје едно големо браво за нив :* -срцки. Баш ми е жал за Даје што вака ќе и направи онаа вештеркана. :(

Hurrem-Aleksandra and Maxymous like this.
  15. cat250

cat250 Популарен член

а ова во кои игротеки некој знае? :?:

16. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

штo ќе и направат на Даје?? :)

17. nena2010

nena2010 Форумски идол

ѓулшах е истепана по наредба на Ибрахим зашто ги слушна со Нигер кога ми кажа деа е бремена од него

BI-44 likes this.
  18. seagirl

seagirl Истакнат член

Кажи линкче кај ќе ја гледаш, сакам и јас да ја гледам, ама да имам некаков си превод (Буг, Српски било каков ) :)) позз

19. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

каква смелост имаат робинките woooooow неверојатно..... :D
    инаку не ја догледав епизодата...не му кажаа на султанот за писмото што стигна и за Хурем?? :^)

20. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

коа ке се врати сулејман каде ке се пикаат да ги видам ,сулејман и се е можно :lol: