Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Discussion in 'Серии и емисии' started by t.w.e.e.t.y, Dec 15, 2011.

1. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Кучките Махидевран и Валиде остај тоа што и спремија стапица на Хурем туку и се погрижија за нејзините соучесници (Ѓул ага затворен во перална а Нигар кај Махидевран демек коската ја советува/предупредува ако сеуште и помага на Хурем не ќе биде добро за неа) направија се за да ги спречат да бидат таму со Хурем и да и помогнат. Ајбиге ангелу ;( Даје и ти исто ;( ... Кога ја видов Нора како се обидува да ги спречи робинките да и се приближат на Хурем на момент ме посети на Нилуфер...
    Леле како ме изнервира таа робинката со слама косата и како гоблин у суратот - водичот на робинките проклета да е ми ја изгоре Султанката :@ Ама знам дека Хурем ќе им врати мило за драго can't wait :devil:
    Заборавив да спомнам уште едно thanks на Хатиџе, ма да она повеќе верувам дека го направи тоа како обврска за да и врати на Хурем кога она на неа и помогна а и најверојатно за да ја спречи мајка си и Хурем да не ја влошат бетер работата за после Сулејман да не ја замрази мајка му. Али Хурем како Хурем нема да дозволи да мислат дека е поразена и си се врати назад во Топ Капи сарај и тоа одма појде во одајата на Ајше додека Махи беше таму и им го покажа нивното ремек дело (нејзиното изгорено лице) и им кажа дека е далеку од поразена и дека секогаш ќе се врати се посилна и посилна :rock: А тие кучките какво само лицемерие и безобразлук невиден!Сите три ја знаат вистината ама овие кучките уште и викаат
    “со помин да е“ па уште прават фаци демек згрозени од гледката и како демек жал им е за неа и тврдат непотребни лаги дека тие немаат никаков удел во оваа работа |( А кога Хурем им кажа дека испратила писмо до Сулејман за нејзината состојба и тоа потпишано од Даје, срцето у пети им слегло на крвопијките ]:) (Махи стварно личи на вампир -да не се повампирила? Целата бледа во костур фацата)
    Кутра Даје само си ја врши работата (она неутрална е) не го заслужува ова од Ајше ама дека она и помогна на Хурем па затоа сега ќе биде неправедно казнета. Леле леле како ме изнервира тоа гнасно копиле Ибрахим :swear: Со кој памет крие таква информација од Сулејман, нормален ли е???
    Тој, Валиде, Махидевран не се свесни со каков непријател од сега понатаму ќе се соочат хахахах :rofl: Кога тие и удираат шамар Хурем им враќа тродупло али сега - бегајте спасете се(ако можете :lol: ) Затоа што сега Хурем ќе почне да напаѓа со сета сила и нема жалење за никого. Сега и да се претвори во монструм има и зошто!
    А за тие радозналите како мене што сакаат да видат што ќе се случи со таа што ја изгоре Хурем
    бујрум повелете отворете го спојлерот

daddys.princess likes this.
  2. MacaLove

MacaLove Популарен член

Леле навистина овие робинкиве какви кучки се, гревче Хурем лелеее.
    Ама јака е Хурем, ќе видите на крај сите ќе и платат сите! И Махидевран овцата леле колку ја мразам :@ :@ :@
    Да даде Господ на Махидевран косата да и падне елелелелелл :@

Хурем, ја обожафкам бе, прекрасна е!!!!!!

Shpagetta likes this.
  3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Не ја гледам онлајн туку на сателитска на турски. А побарај ја по нетов сигурно ја има со Бугарски превод.

4. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Пак нема логика епизодата... се спасила од пожарот.... како се спасила така :^) или ќе умри или само лицето и го имаат запалено... Глупави ми беа овие епизодите со робинките, нека се врати Сулејман од поход не мислам да гледам кокошки каде што се горат |(

5. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Значи Валиде кучка невидена :@
    како можеше да и ја земе титулата на Даје, по се што стори таа за неа, Даје само си ја вршеше работата, ама се знае кој е тука главен и кој ќе го с стави харемот во ред :D
    Хурем Султан бе браат :D

6. pretty.girll

pretty.girll Активен член

Нена, рече дека кога ќе ја изгледаш 60-тата епизода, ќе ни кажеш што се случило :) Кажувај ајде
    умрев од љубопитност што стана со Махидевран :D

7. I.love.your.lips

I.love.your.lips Популарен член

Hurrem-Aleksandra
    Dali toa kje i go izgorat liceto na taa robinkata sto i go izgore liceto na Hurem?
    Ako e taka si zasluzi !!!

8. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Трите султанки. :)

9. Barbica

Barbica Популарен член

Ова со робинките малку глупаво, всушност секогаш кога треба да се случи некој возбудлив пресврт, се упропастува ситуацијата, таквите работи многу подобро можеле да ги направат.

Хурем, и јас сум со тебе. Наплати им на сите непријатели, почнувајќи од робинките па се до Ибрахим, Махидевран и Величествената.

Hurrem-Aleksandra likes this.
  10. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Сега гледав за наредната епизода и морам да кажам дека многу жал ми падна за Зумбуљ, кутриот колку очекуваше дека ќе стане главен на Харемот, ама Ѓулшах го зафркна :(

11. ines.h

ines.h Популарен член

Како се вика величенствената (мислам на вистинското нејзино име )?

BI-44 likes this.
  12. meandyou

meandyou Истакнат член

зошто овој педер не му го даде писмото на Величествениот?

леле Зумбуљот :rofl: :rofl: главата до небо ја дигна за да си го слушне името. :rofl:

Hurrem-Aleksandra and BI-44 like this.
  13. BI-44

BI-44 Популарен член

Nebahat Çehre

14. meandyou

meandyou Истакнат член

"Баш ќе ме изненадеше ако му го дадеше". :rofl:

аааа добра е добра и Махидевран "Ќе глуми дека е жртва" WOW таа да беше изгорена ќе се помочаше кај Величествената.

15. Filiposka

Filiposka Истакнат член

http://vbox7.com/search/?completed=1&vbox_q=velikolepniat+vek bugarski titlovano ;)

16. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Па ќе беше ептен лудо и нездраво од режисерите и сценаристите да ја остават гоблинката да помине неказнето зар не? Сепак тука за Султанка збориме и тоа не било која - венчаната Султанка и мајка на четири принцови и една Султана...
    ************************************************************************************
    Многу многу неправедно и нефер е што кучето на Махидевран е назначена за “главна калфа“ жити се |(
    Барем кога веќе ја казнува Даје (и тоа неправедно - не ни заслужува жената) Барем на нејзино место според мене Нигар калфа би требало да биде а не еден сериски убиец како Ѓулшах кучката....
    Многу жална сцена ми беше таа со Нигар и Даје жими се заплакав малку ;( знам глупа сум, филм е тоа ама ете што да правам се соживувам претерано емотивно суштество сум :(
    Хурем благодарение на неа преживеа и она дури сакаше да збори со Сулејман за ситуацијата на Даје ама она ја спречи. Хурем добро и кажа подобро да оди да живее на тој имот кој таа и го даде него да и наведнува глава на Ѓулшах :puke: ама не, сака до својата “величествена да си биде“ а боље ќе и биде да премине од кај Хурем која сигурно нема да ја третира како Ајше! А Зумбуљ па ццц... добро му е :D кој последен се смее најслатко ќе си се изнасмее :rofl: А па овој идиот од паша уште и праќа писмо на Хурем и саркастично и вика „многу ми е мило што сте здрава и жива“ и дека не му кажал на Сулејман затоа што додека се тие на поход да не го сеќира оти многу ќе го повредело :@ Ама Хурем го знае него много добро :!: Исто ко да и кажал дека нејќе да го замара со непотребни работи - а она како негова жена е непотребна работа а? А кога Махидевран би била изгорената и тоа уште како ќе му кажел :headbang: копиљ еден!!! Ајше со кое лице и кажува на Хурем безобразна? Побезобразна од неа здравје... и она исушеното костурче уште збори дека ќе се правела жртва ццц мрш мори пијавицо една ненаситна ама малку по малку Хурем ќе ги среди сите :rock:

meandyou likes this.
  17. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

BI-44 likes this.
  18. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Што и да кажам за величенствената и махидевран малку ќе биде ама јас си знам дека Хурем Султан има да ги направи лом - мозокот и работи и те како кога сака да се одмазди ќе им смисли и таа нешто :D
    Верувам во тебе Султанке поздрав до неа со песната од Ѓоко - јас ја имам силата :rock:
    а сега ќе споделам некои gif-ови и слики со вас :)
    [​IMG] oваа анимирана слика кога ја видов прв пат се уплашив :lol:

19. tessie

tessie Форумски идол

Ko шо може да се примети од приложеново, јас сум лојален мрзач на Хурем :lol: значи до пред некое време толку ме иритираше тоа нејзино понашање шо до пред една недела не ја ни пратев веќе серијава. Ама ова шо и` го напраи Валиде е за секој укор човече...Па монструм тоа не го прави...Барем за Хурем си се покажа, жената едноставно си сакала да го има Сулејман само за себе и точка. После тоа гледаше да биде коректна со другиве (колку шо може Хурем да биде коректна :lol: ). Е сеа, две работи стварно не и` требаа:

1. Тоа шо ја осакати таа единствена шо и` даваше поддршка на почетокот, ко да не знаеше дека во харемот или ќе слушаш, или главчето, ко таа да сакаше со султанот да спие,

2. Тоа шо му го напраи на Ибрахим со оној врачон. Шо покуша да му напраи, па невин човек отиде, да не речам бебе. Иако и тој си имаше заслужено, таа си покажа дека не се разликува мн од него.

Ама Валиде во последно време :worried:ilent: ноу комент. Па добро, на шо личат тие работи...цел памет им го испија чавки од толку злоба бре...и таа Махидевран, ја сожалував жената едно време, ама со ова покажа дека не го сака султанот, туку само моќ. Ама преглупо играат. Пример, уопште не ми фаќа логика тоа што уште на почетокот не ја кодошеа на Сулејман за глупостите шо ги правеше, туку само ја напаѓаа зашо ете не им се свиѓа. Хурем сака Сулејман да биде само нејзин, па и со право. Едноставно не сака да го изгуби пошо никого нема, ни мајка ни татко, а тоа што сака да им ја осигура иднината и престолот на децата башка. Ама превисока цена плаќа за тоа бре...еј да и` е страв да седне да јаде. Првпат во серијава почнав да ја жалам.

Ми се допаѓа тоа што во последно време ги цени оние кои и` прават добро.

Само не и` го сфаќам потегот шо го напраи со таа шо и` ги чуваше децата (мислам)...ако и тоа не беше некоја стратегија.

На кого бе ти роспии, море невоспитан :punch: :punch:

Danilela likes this.
  20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Tessie Хурем ништо не направи на детенцето, го угуши Хатиџе кога заспа врз него. А што се однесува до злобата на Махидерван рано е тек ќе гледате што се ќе прави гуската !!