Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Discussion in 'Серии и емисии' started by t.w.e.e.t.y, Dec 15, 2011.

1. tessie

tessie Форумски идол

Оф леле па и таа...колку ја сакав на почеток, сеа на живци ми иде. Ja мислев дека она забега од магиине, ама таква си била таа. Не глупа-супер глупа е. Ама пак, подобро со Ибрахим шо остана отколку со оној болнион, сите ќе ги заразеше...

Hurrem-Aleksandra likes this.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Види кога ќе ги изанализирам сите сваќам зашто Султанов се далдиса по Хурем. Види ги Валиде, Махидерван, Хатиџе какви се цели депресивни како да се на комеморација 24/7, заборавиле да се смеат а Хурем кога дојде цела весела, очите и игра,а го развеселуваше .

Hurrem-Aleksandra and tessie like this.
  3. tessie

tessie Форумски идол

Па нели затоа и` дал име Хурем (насмеана мислам дека значеше). Леле стварно, тие ако немаат причина да се смеат, шо да каже пуста Хурем, све и` испоубија, ја труеја, тепаа, пробаа да ја убијат, лицето и` го изгореа...а мислам дека и тие шо се благородниците по дифолт се така поозбилни, така им го имам доживеано говорот на телото...ама бре добро пред луѓе, а на само коа си седат само гувеат ко тужни сови.

4. nena2010

nena2010 Форумски идол

На Махидерван тука и беше правата грешка. Место да го шармира Султанот да ја тргне Хурем од патот она куку мајко не ме сака. И само ја болеше стомак. Што викаш, Хурем што не помина па пак кога е со султанот се смее му се умилкува, а што вика другар ми оваа Махидерван како Мортиша од Адамс Фемили е !!!

Види разлика

а да не зборувам за Хатиџе

Штета што немало тогаш Депрозал или Хелекс малку да им го крене сератонинот па да се насмеат . :D :D

5. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Да не мислиш теси на моментот кога Хурем му ја премачка на Ибрахим книгата со отров и тој со рацете го галеше бебето ? :)

6. tessie

tessie Форумски идол

Ја не глеав тогаш внимателно, видов еден врач и мислев дека е нешто баено на таа книга и дека и тогаш кога Хатиџе несакајќи си го задуши детето демек од тоа дека е...шознам, ама коа видов која мутава е, јасно ми е више...ееееј мажот да не знае да си го прибере...е за тоа капа и` симнувам на Хурем. Нема бе и тачка, или таа или тие. Па коа ќе собереш два и два, таа никого нема, пет деца му родила и уште да постои ризик да го изгуби...

А мене ова понашањево на овие вештеркиве не ми е реално. Да бе, ко вистина да биле толку глупи па досега да не научеа дека колку повеќе и` наштетуваат, толку повеќе Сулејман ќе ја штити и ќе ја сака. Мислам и 5 годишно дете знае таа математика да ја направи.

Hurrem-Aleksandra likes this.
  7. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Епа сега ви викам јас дека има многу нелогичности во серијата и многу грешки :)

А овие робинките што ја изгореа ги убија така ? :)

8. tessie

tessie Форумски идол

Ѕирнав негде дека на
    таа главната шо се покажа у кадар со факелот ќе и` го изгорат лицето
    . За другите, не знам. Тие па робинките, тешки малоѓраѓанштини, се потпалуваат бетер него со бензин.

Се извинувам, заборавив на спојлерот, ама се` си мислев сликата не беше во спојлер.

9. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Па мала казна е тоа :o Во право си ама Величествената ги спонзорира и ги поткрепува :)

10. tessie

tessie Форумски идол

Инаку еве од погоре шо најдов...

Па мала казна...хмм во тоа време кога целата среќа на една жена зависела како и од итрината така и од убавината] не е баш

Леле да, требаше помудро да реагира Махидевран дефинитивно...постара со повеќе искуство од Хурем, не требаше да чека животот во харемот да ја научи Хурем како да се постави со сите и како да ги исчисти сите од животот на султанот. Не беше од почеток толку силна...
    А за муабетов со Хелекс, се прснав од смеење :D

nena2010 likes this.
  11. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се согласувам со тебе за првото дека не беше убаво тоа што и го направи на Ѓулнихал, сепак другарка и беше и Хурем и кажуваше се за нејзините моменти со Сулејман а оваа ја подржуваше затоа што и беше другарка и ја сакаше. И вистина е дека кога Султанот вика некого кај него у постела (во овој случај Ибрахим му ја вметна за да и се одмазди на Хурем) таа робинката мора да послуша или главчето ќе лета и од почеток првин не сакаше да му иде соба затоа што знае дека Хурем го сака ама па кога Сулејман и го подари тоа крзното (демек да не настине) почна филмови у глава да си прави девојката и оваа реагира и и го покажа местото што значи сепак дека била у право. Ако ја пушти така да си мечтае ќе и стане ривалка а Хурем не може да си го дозволи тоа.
    Не се согласувам за второто затоа што Хурем сакаше само зло да му стори на Ибрахим и бебето не умре ради неа туку ради глупата Хатиџе која не знае како да дои едно дете и заспа врз него. Да точно е дека Ибрахим го галеше бебето по главчето и некои велат дека тоа е доволно за бебето да умре ама па кога ќе размислам овој нели спие со Хатиџе у ист кревет? Па и неа ја фаќаше за рака и она ете жива е...
    А за таа што и ги чува децата (Нора)
    шамарот е глума и е дел од нова стратегија за одмазда
    За Хурем Сулејман и нивните деца е нејзиното единствено семејство и таа ќе направи се за да ги сочува затоа што еднаш ги изгуби мајка и, татко и, и помалата сестричка и нема да го дозволи тоа по втор пат.
    Не се обидувам да ја бранам Хурем туку сакам да си го поделам мислењето со тебе, поздрав :)

12. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

А бебето нема рефлекси? Сигурно ќе заплачеше да осетеша дека се гуши и Хатиџе ќе се разбудеше? Ама ете, нешто не било во ред со него поради отровот кој вашата Хурем му го подметна на Ибрахим. Да ја погледнеше малце и другата страна, а не само да ја браниш Хурем?!
    П.С. Видете го бе малово колку е слатко. Бонбонче. :inlove:

13. tessie

tessie Форумски идол

Па и мене тоа ми е чудно. Тоа е бебе и да се спасило сигурно отровот значително го има уништено, па затоа и прашав. Мразам луѓе кои се бават со такви работи (сигурно не научила од татко и` - свештеник), ама пак од друга страна се виде Хурем од каде се научи на сите тие марифети... И извини ама ништо не може да и` ја оправда постапката со Ѓулнихал. Иначе за сликата :inlove: :inlove: :inlove: послатко детенце неам видено хихихи...

А инаку на сликава Махи ептен потсеќа на Сара Џесика Паркер, нели?

14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Никаде, ама баш никаде не се спомна дека Хурем е виновна за смртта на бебето.
    Бебето е угушено, отровот нема врска.
    Каша попара ја направивте работава.
    А и темава. Клетви, пцовки, боже мој па серија е.
    До диазапам ќе ја доведете работава, од толку нервози по Хурем |( .

Shpagetta and happygirl like this.
  15. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Ама зошто тогаш Хатиџе е жива??? Еве еден пример: Ибрахим со отруената рака го допира бебето што значи му го пренесува отровот нели? И Хатиџе колку пати го има допрено и доено бебето зошто на неа не се пренесе отровот? Или па кога Ибрахим ќе ја допреше за рака и ќе ја милуваше по косата со отруената рака? нели тоа отровот пренослив бил? А за тоа со рефлексите на бебето секако дека ќе ги има и дека ќе заплаче кога ќе се загуши, може тоа и плачело и додека да умре не му требало многу ама Хатиџе била преморена и несвесно заспа врз него и паднала у длабок сон заспаната убавица и гарант не ни го чула малото како плаче!

Ubava-Crvenokosa likes this.
  16. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Nebahat Çehre или подобро позната како Валиде Султан е убава жена и за свои 66 години изгледа неверојатно - браво! на овие две слики може да се види дека фотошоп прави чуда :)
    На првата (изработена со фотошоп) човек ќе помисли дека женава е млада а ја тука би и дала негде
    околу 37-38 години а втората слика е реалноста...

Attached Files:

17. tessie

tessie Форумски идол

Абе аман луѓе, си реков и погоре дека не ја пратев тој период па се консултирав, не реков од отровот е...лелеее аман одма на оптуженичка клупа ме стаивте. Како нена и хурем-александра ако е некој у заблуда фино си објаснуваат, eте има некој кој поише ја прати, некој помалку, пример ја, дајте аман како во училница во трето одд се осеќам на темава.

18. antonina

antonina Популарен член

денес заборавив да гледам :tmi: (facepalm) ке може некој да ми раскаже? :angel: би ви била благодарна...

19. BI-44

BI-44 Популарен член

Албиге и Бали Беј ми се Срцки

20. antonina

antonina Популарен член

да да, потсеќа на Армин,нели :wasntme: ?