Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Discussion in 'Серии и емисии' started by t.w.e.e.t.y, Dec 15, 2011.

1. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Аааааааа овие морав да ги споделам останав :o кога ја видов
    hey you hot stuff :rock:

што убаво и стои оваа боја посекси ми е ваква блонди :D
    само една работа ми смета тука - деколтето да и беше малку така ко на Хуремка е ете ви ја идеалната жена - стварно позитивно сум изненадена од Нур во овие слики, ја како Махи костурчето стварно ја мразам ама во сликиве ни трага од Махи не гледам и само еден збор ќе кажам Преубава :*
    ама кога ја гледам у серијата ми доаѓа да ја убијам :D

Attached Files:

2. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

ја изгледав, само дека е на турски не разбрав баш некои работи...
    што беше работата со Даје, Нигар и Ѓулшах?? и што за што му викаше султанот на Мустафа? го караше или?? ;)

3. bikk

bikk Активен член

многу е убавааа ептеннн

BI-44 likes this.
  4. BI-44

BI-44 Популарен член

Како се вика Албиге во вистински живот.?

5. orhideea

orhideea Форумски идол

мислам дека се вика Ezgi Eyuboglu.

BI-44 likes this.
  6. cat250

cat250 Популарен член

епа една од робинките бутна една чинија или како да го наречам тоа и и се извини рече ке го исчисти ама Ѓулшах и се дереше и викаше и Даје каза да не и се дере и Ѓулшах ја натера Даје да го чисти тоа и тогаш влезе Нигар и се караше со Ѓулшах и Ѓулшах ја бутна Нигар тогаш Даје и врза шамар и оваа одма кај величествената да се позали и ги виканаа е двете и величествената нареди Даје да го напушти харемот кога за тоа дозна хурем и каза на Гулшах да оди кај величествената да казе за Даје да не оди ама оваа излгеда отишла кај Махидевран и Махидевран отиде кај Хурем и се бунеше и Хурем и каза дека со таквото оденсуване ке му наштети на принцот и кога го каза тоа Махидевран и крена рака и во тој момент дојде величествениот ја испокара Махидевран ја натера да и се извнини а Хурем му каза на величествениот за Даје и тој каза дека ке се замешал цело време плачеше Махидевран дека и се извини на Хурем и тогаш влезе принцот и Махидевран го излаза каза дека Хурем ја нападнала и таа за да се одбрани ја кренала раката и тогаш влегол величествениот и Мустафа отиде кај величествениот додека Нора го чекаше во неговата соба и се караа со величествениот му рече кој ке управува со нашиот зивот тој или Хурем му каза дека Хурем го управува него и овој многу се налути и го избрка Мустафа и Мустафа се врати во неговата соба и ја виде Нора таа кутрата заспала а величествениот нареди Даје да не го напушти харемот и да се врати на старата долзност

7. Smurfette.M

еее ти благодарам cat250 ,те измачив..сега сфатив што како било :)

8. Sara123

Sara123 Популарен член

Одамна ме немало на темава ~ па и пошироко. Ама ај да не забегувам офф -топик уште на почетокот на постов ќе си се држам до редот. :) Се вратив ! ;)
    Прво сакам да ИСКОМЕНТИРАМ за епизодата кога Хурем ја гореа.Знам дека бев отсутна кога оваа работа беше сеуште жешка и загреана,и се пишуваше тука на гоолемо-ама јас сега ќе си се олеснам.
    Додека ја гледав епизодата како ја гореа Хуремка ги изгризав ноктите. :o Прв пат во последниве десет години.Ама добро е сега ми се пораснати. Ептен се нанервирав и гледам така што ќе се случи.Кучките сеште не се казнети.Си шетаат така низ ходниците.Безобразници. :devil: И што,демек Величествената вештерка ги казнила? Цц да бе да.После такво нешто следи бркање од сарајот.Па и тоа е скромно.СЕЧЕЊЕ ГЛАВИ !! Се работи за мајката на неколку принца и една султанка и венчаната жена на светскиот император. Махидевран уште на почетокот играше сурова игра(како и сите останати во харемот) Кога Хурем ја донесоа како робинка и кога и се спротистави на Махи веднаш во затвор ја ставија.А сега за Хурем- ништо само една казничка на робинките.Цц.Тоа било праведно.Да да секако. :@ Договорот помеѓу Нора и Султанката е навистина добар.Ептен ми се допаѓа.Како и текнало на Хурем алал да и е навистина.Сега и со Мустафа ќе може да управува.. ]:)
    Навистина ми е жал за Госпоѓа Даје Хатун.Жената не го заслужи тоа.Па уште онаа старката Валиде-Ѓулшах `ѓаволката` ја стави на нејзино место. (како што викаат Зумбуљ и Ѓул Ага ) :lol:
    Ама како и секогаш Сулејман Хурем си ја слуша и доволен е само еден нејзин збор- и опп желбата ќе биде исполнета.Хурем само се пожали и В.Султан Сулејман веднаш се спреми за во акција.Сега и тој замеша прсти во интригите во харемот (и тоа на страната на Хурем) Ќе и го врати чинот на Даје мислам. (Како што кажаа за во наредната епизода) :) Вауу..Замислете си каков шок е тоа за величествената ~ Одлуките на `една Хурем да се почитуваат а нејзините не.

Махидевран никако да се опамети. :x Нејзе паметот не и доаѓа.Таа прва влегува во одајата на Хурем Хасеки Султан,па после и се дере вика и дрнда над глава триста глупости па како капак на сето тоа и рака крева на Хурем ! Цц. Се зафркнала.Ептен кеиф ми се направи кога и се извини така покорно. ]
    Извинете Султанке и рече. Абре Махидевран-нели разбираш ти дека и дететот ќе си го оцрниш !? :lol:
    Мустафа собрал храброст и право кај татко му :да се објаснува.Што убаво му кажа Сулејман после.
    П.с. тоа што Мустафа го кажа до некаде е точно.Сулејман управува со 3 континенти ама со една жена неможе. И така..

9. Smurfette.M

да дополнам...
    не за џабе е

Hurrem-Aleksandra likes this.
  10. Hurrem-Aleksandra

ФАКТ:
    Двата највисоки резултати на IQ тестови се на жени.

11. cat250

cat250 Популарен член

Не ми одговоривте грешка ли сум? На мисла останав така ли беше или не

12. happygirl

happygirl Форумски идол

Темата ја упропастија одредени членки со постовите за тоа колку ја сакаат Хурем, а колку ја мразат Махидевран! Мислам стварно е претеризам. :puke: Не ми се ниту отвара темава повеќе баш поради вашите постови. Оладете малку, тоа е само серија |( Или ако веќе сте кажале некоја работа, не ја повторувајте во секој втор пост. И не викајте да игнорираме, затоа што претходно имаше и по нешто од историјата да се прочита тука, а сега е само
    ! Контрола малку на тоа што се пишува нема да е лошо :)

LilBaby and sunfemina like this.
  13. Sara123

Sara123 Популарен член

Не ми одговоривте грешка ли сум? На мисла останав така ли беше или не[/quote]

Јас пак мислам дека сите робинки и калфи таму во харемот се хатун.Демек сите се со исти `презимиња` :lol: Кога се обраќаат на некоја робинка и викаат ________ Хатун,и знам дека еднаш и Нигер ја нарекле Нигер Хатун. А за Даје веќе знаеме.

14. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

А што ти па сега ја отвараш темава и им набиваш нервоза на луѓево? И јас прочитав во претходните коментари дека имаше забелешки за оваа работа и се затвори темата а ти повторно ја отвараш |(
    И сега ти смета ова што го кажувам ама зар не го правиш и ти истото? И ти им кажуваш на луѓето што да пишат а што не ама кога некој друг тебе ќе ти рече нема убаво да ти биде... Остави ги сите имаат право да пишат што сакаат а ако не ти се отвара темава не отварај ја а историја тука не може да читаш нонстоп затоа што сите луѓе не се исти и си имаат свое мислење кое сакааат да го споделат. Не се правам ја тука нешто паметна ама па ОСТАВЕТЕ ги луѓето да имаат право на свое мислење, ај еднаш кажаа добро ама па сега нонстоп да ја тупате работава а и ти самата рече “Или ако веќе сте кажале некоја работа, не ја повторувајте“ мислам глупо е некој да му брани на некого што да пише

Hurrem-Aleksandra likes this.
  15. Sara123

Sara123 Популарен член

Изгледа ќе треба да се направи уште една тема за Величествениот серијава. Ама во заграда да пишува за оние кои не сакаат да ги читаат постовите на форумџиките кои `малку повеќе` се соживеале. :)
    А во оваа тема да си останат сите што имаат одреден став во врска со некои ликови од серијалот,и оние кои не се плашат цврсто да си стојат зад него
    и покрај осудувањата
    . Да не ме сватите погрешно,ова не е иронија.Јас мислам дека секој си има право да си пишува што сака.Ништо страшно и да грешам.Можеби не било така !?

16. Hurrem-Aleksandra

Изгледа ќе треба :D

17. Sara123

Sara123 Популарен член

Еве некои слики од Убавицата. :) Навистина е јака женска.Како и да е,секој си има своја убавина ~

Навистина е прекрасна,ама во серијата ја мразам нејзината улога-Махидевран Султан. :devil:
    Инаку морам да признаам фан сум и на Нур. :) За нејзината убавина,енергичен дух,ведрина и позитивност.

18. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Ако збориме за убавина на актерките, да убави се сите поготово Султанките
    според мој вкус Мерием-Небахат-Нур-Селма барем ја така си ги рангирам. Не ми се убави актерките кои ја толкуваат улогата на Нигар калфа (Филиз Хикмет) и таа што ја толкува улогата на Ѓулшах.
    премногу обични ми се незнам зашо...

19. Sara123

Sara123 Популарен член

Кога зборуваме за ликовите од серијата тогаш јас вака ги рангирам. По убавина
    1.Хурем Султан
    2.Махидевран Султан
    3.Валиде и покрај тоа што е стара
    4.Хатиџе Султан

По карактер и внатрешни особини од серијата
    1.Хурем Султан
    2. Е за жал второ место неможам да одлучам..или пак нема таков !? :o

А за вака во приватен живот Нур Фетахоглу или Махидевран Султан би ја ставила на прво место по убавина.Нема што прекрасна жена е !!

20. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Јас и Ајбиге ја ставам меѓу најубавите :!: :D :inlove:

BI-44 likes this.