Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    што се случуваше после 21:30?? :) бидејќи не беше слободен телевизорот, морав да гледам на лаптоп и ми падна конекцијата...баш немам среќа деновиве :|

2. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Дефинитивно најдобрата сцена во Величествениот. Не знам колку пати сум ја гледала и не можам да се довосхитам на убавината, грациозноста и успехот на оваа жена.
    Е ова е вистински пример на една храбра и борбена жена. :clap: :clap: :clap:

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Ова со Нора и Мустафа сакаат евергринот на Сулејман и Хурем да повтараат некако ми беше |(
    ама ајт... види го ти Мустафа не успеал ноќта и само што отвори очи одма у секунда стапи у акција
    барем да се измиеше ццц не за друго барем забите да си ги измиеше прво па каков впечаток ќе добиеше робинкава мислам... она е робинка а тој принц али пак од општа култура...
    Ах бре Сулејман многу ме секира човеков :( беше таков емотивен момент кога се потсети на Мустафа како мал очигледно си има грижа на совест што му се изнавикал така ама више помина јбг... и кога Зумбуљ му кажа дека принцот Мустафа не може да дојде кај него затоа што имал благи болки во стомакот изразот на Суљо у тој момент “А значи така, сега ќе ми се инаети...“ па и со Валиде исто, човекот си ја сака мајка му, почитува и се ама па и она има граница до кај може да оди. Она мисли дека ја вратил Даје на старата положба само за да и угоди на Хурем ама човекот не заборавил кој го израснал и си има принципи до кои се држи и секако дека нема да и стори неправда на жената која го израснала. И Валиде демек со неговата одлука и го нарушува авторитетот и од сега понатаму никој нема да ја почитува и поданиците ќе го доведат во прашање нејзиното управување со Харемот али Сулејман и кажа дека баш затоа што не знае да го води харемот ја донел оваа одлука :rock: You're the man! Оваа епизода некако сите против неговите желби одеа. Де Мустафа, де Мајка му па дури и тој самиот против себе... а не ни е лош Султанот душа од човек е тој ама ќе помине и ова само да не се нервира :D
    Леле Ѓул ага и Шеќер ага ме изнасмејаа денеска :rofl: али добро и сторија на ѓаволката Ѓулшах :lol:
    Ибрахим како ли само сакаше да му се изнадере на Сезнајко затоа што ќе му ја откриел тајната и оп Сулејман дојде и изразот на фацата одма го промени Ибро

ПС: Е оваа слика стварно морав да ја ставам - Љубовникот на Ибрахим :lol: :lol: :lol:

4. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    DreamAngel,
    Дефинитивно сцена за памтење. Многу ми е смешна со круната и со насмевката нејзина :lol:
    Хурем Султан :up: Таа ја води целата серија, на малиот прст не може ни Величествената ни Махидевран ни Ибрахим ниту никој да и се фати. Што ќе науми, тоа си постигнува, а за оваа непријателската банда немам зборови. 10 епизоди ќе мислат што да и направат и на крај ништо. Инаку многу ми е досадно дејствово, едно те исто се врти цело време.

На DreamAngel и Sara123 им се допаѓа ова.
  5. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Чисто колку за промена, да не има само од султанките слики. :D Да ја видиме Нигер калфа во друго светло, ама пазете се опасна е :lol:

Прикачени фајлови:

• filizl.jpg
      filizl.jpg
      Големина на фајлот:
      107,2 KB
      Прегледи:
      239
    • 18_6.jpg
      18_6.jpg
      Големина на фајлот:
      53,7 KB
      Прегледи:
      239
    • filiz-ahmet (1).jpg
      filiz-ahmet (1).jpg
      Големина на фајлот:
      36,5 KB
      Прегледи:
      239
    На Sara123, BI-44 и pupi.girl им се допаѓа ова.
  6. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Е конечно некој што не ме осудува поради потписот. :)
    Секој пат кога ќе ја погледнам таа сцена се исполнувам,и незнам како но ми се полнат батериите и сум спремна да одам понатака.Спремна сум на се.Изгледа Хурем има толку многу енергија што и јас црпам од неа во некои моменти !! :)

7. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Многу се убави .

8. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.931
    Допаѓања:
    25.585
    Епа значи и претходно имало забелешки за вашиот начин на пишување во темава, и вие пак терате по старо. Не сум единствена на која што и смета ова, и сами го гледате тоа. Никој не ви кажува што да пишувате и дали цело време историја да има во темата, само да оладите со коментарите, кои веќе претходно сте ги кажале. И не можеш да ми кажеш да не ја отварам темата само поради вашите убиствени слики со Хурем и Махидевран. ;)
    Туку, друго ме интересира мене. Ајбиге со кој ќе остане на крајот? Со Мустафа? Пошто нели со Бали се симпатизира таа?

На sunfemina му/ѝ се допаѓа ова.
  9. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.843
    Епа значи и претходно имало забелешки за вашиот начин на пишување во темава, и вие пак терате по старо. Не сум единствена на која што и смета ова, и сами го гледате тоа. Никој не ви кажува што да пишувате и дали цело време историја да има во темата, само да оладите со коментарите, кои веќе претходно сте ги кажале. И не можеш да ми кажеш да не ја отварам темата само поради вашите убиствени слики со Хурем и Махидевран. ;)
    Туку, друго ме интересира мене. Ајбиге со кој ќе остане на крајот? Со Мустафа? Пошто нели со Бали се симпатизира таа?[/quote]

Ќе ја венчаат со Мустафа :)

10. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Спојлер Пупи.Гирл. :)
    Јас пак мислам дека само ќе почнат да договараат венчавка помеѓу нив двајца,ама нема да им се исполни желбата.Се мислам дека Ајбиге ќе ја вратат во Крим.
    Поправете ме ако сум грешка.

11. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.119
    Допаѓања:
    20.937
    Спојлер Пупи.Гирл. :)
    Јас пак мислам дека само ќе почнат да договараат венчавка помеѓу нив двајца,ама нема да им се исполни желбата.Се мислам дека Ајбиге ќе ја вратат во Крим.
    Поправете ме ако сум грешка.

Ќе треба да се венчаат Ајбиге и Мустафа ,ама нема затоа што ќе откријат дека Ајбиге и Бали Беј се сакаат :)

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Нора и Мустафа ја повторуваат историјата на Хурем и Сулејман.
    И заклучок од постот на форумџиката над мене- и Ајбиге и Бали Бег ја повторуваат историјата на Хатиџе и Ибрахим вазелот. Само што овие ќе завршат малку по трагично. :^)

13. BI-44

BI-44 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    1.102
    Допаѓања:
    807
  14. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Се снима 3-та сезона ??

15. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.843

Ај ем сори заборавив да ставам :$
    Јас знам дека ќе бидат верени, а за свадба не сум мн сигурна дека ќе има

16. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.805
    Кадаров многу ме потсеќа на сликава од Хурем.

Прикачени фајлови:

• 1.jpg
      1.jpg
      Големина на фајлот:
      49,3 KB
      Прегледи:
      160
    На TheaEsposito му/ѝ се допаѓа ова.
  17. bonbona92

bonbona92 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2011
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    129

Нема да има венчавка. Бали и Ајбиге ќе сакаат да избегаат заедно но ќе ги фатат и ќе сакаат на Бали да му ја исечат главата но Мустафа нема да дозволи да му ја исечат главата и ќе им дозволи да си одат од сарајот а Сулејман ќе му го земе печатот на Бали.

18. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.843

Во историјата сликарите многу дебели ги сликале сите личности, тоа мн ми е глупаво |(

19. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.080
    Па дебели биле, да не мислиш дека диети држеле во тоа време или вежбале нешто :lol:

На JoxyTheFreak и tessie им се допаѓа ова.
  20. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.843

Не може сите да биле дебели нема логика :^)