Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Има бе зашто да нема логика. Што вика мимс ни вежбале, ни држеле диета, а си јадат се што ќе им се посака. А што прават? - Ништо! По нашки кажано, плескаат гс по цел ден. :D

На Miss.Ricci му/ѝ се допаѓа ова.
  2. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Една слика од слаб човек да видам од тоа време ама нема :( шмрцк ;(

3. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Е грдо име и даде, ама со убаво значење. Баш убаво име си имаше, Нора. А вака шо, Ефсун бе.

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Ехх Хурем бре.. :D
    Се виде дека Нора постапува според Хурем школа.Истите реченици му ги кажа на принцот хах.
    Опасна е. И сега ќе може да раководи со принцот како што сака. :)
    Новата епизода почна во 9-15 а заврши во 9-30.
    Глупости. :^) А уште колку епизоди ќе има од вторава сезона ??

5. trtla

trtla Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2010
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    71
    Ај да ве поздравам и гордо да ви соопштам ги гледав сериите до 60 на нет , ако нешто ве интересира ...тука сум!!

6. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Глупо ми е по стоти пат да гледам една иста приказна |( Ова со Мустафа и Нора ми е ептен лејм :!: Па и со Бали и Ајбиге... аман веќе девојко доста беше со тие мајнд гејмс и Бали исто многу некако одолговлекуваат ако си се допаѓате што чекате??? Ми се здосади :drunk:
    Хурем како Хурем сега ќе гледа да му го стави црвот у главата на Сулејман и ја подржувам!
    Најбољи момент кога Хатиџе го прашува Ибрахим зошто се вратил толку доцна и овој по аутоматик
    “Државни работи Султанке“ и ја во себе си мислам “Е да бре, државата бара од тебе да се е**ш со Нигер“
    али кога и кажал имал средба со сињор Грити........ :o :lol: :lol: :lol: не можев да престанам да се смеам затоа што одма ми текна на историската прељуба на Ибрахим со овој господин :lol: :lol: :lol:

На trtla му/ѝ се допаѓа ова.
  7. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    не интересира и тоа многу ај едно спојлерче и фати се работа раскажувај :D :D ако не сакаш :P

8. trtla

trtla Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2010
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    71
    епа вака...
    ајбиге и мустафа нема да се земат зошто и така и така мустафа нема да сака да се земе.У мегувреме Ајбиге ке отиде до крим , заедно со Бали-бег( по наредба на султанот).Хурем ке пушти муабет до Махидеевран дека не се во крим туку дека имало тајна врска , па султанот ке ги нареди да ги донесат.Иначе веридбата ќе се раскине , бали бег прво ке биде осуден со сечење глава , а после мустафа ке се смилува и ке го поштеди , ајбиге ке се врати дома бали бег исто дома ке си иде(после 56-57 нема да го има више :( .
    Султанот ке биде на постела и тука хурем ке биде потресена а махидевран едвај ке чека да умре , така да тука величествената после тоа нема да ја сака махидеевран.
    Нора ќе остане трудна , хурем ке ја тера да го отруе принцот ама оваа нема да може ке се заљуби при абортирање на детето ке умре и кога ке умира ке му каже на принцот за намерите на хурем.принцот и махидевран ке се жалат кај султанот ама овој папучар божем отров ке и даде , уствари лек за спиење и пак ке си ја сака хурем.
    Даје прво султанот ке ја врати како главна а покасно и ке се смири со величествената иначе даје ке ја види нигер со ибрахим и ке и досага да ја прекине врската ама они ке фантазираат сами да живеат и нигер ке остане трудна.Хатиџе ке се сомнева во ибрахим , ке прати еден од слугите да го прати ама он таа вечер ке иде у кафаната и ке и даде погрешни информации , хатиџе ке мисли дека ибрахим кафански човек :rofl: , а истиот човек величествената ке му нареди кај нејзе да доага и нејзе да ја известува и еден ден ке ги види и ке и каже.Величествената ке ја викне нигер и ке и се закани дека ке и ја скине главата и таман да стигне до султанот ке се онесвести и ке лежи у постела.
    Иначе нигер пред да дознае величествената за ибрахим ке ја назначи за главна ( на местото на даје ) зошто даје несакајки ке ја убие акушерката што ја порагаше нора и ке ја пратат у пензија, тоа дело ке биде на гулшах.Ама гулшах крш ке биде ке ја намести даје да ја опљачкаат кога ке си иде накај дома и ке ја претепаат па ради тоа махидевран ке и биде љута.
    Што друго да ви кажам , величествената кога ке биде во постела , султанот махидевран ке ја назначи за главна у харемот , хурем ке пукне од мука!!
    Свашта се изнагледав, очи ме болат!!

На senjorita.lombardi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. inn

inn Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    29
    ајдееее свашта.... нејкам бали беј го нема :( нема да ја гледам серијава

10. trtla

trtla Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2010
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    71
    Најбољи момент кога Хатиџе го прашува Ибрахим зошто се вратил толку доцна и овој по аутоматик
    “Државни работи Султанке“ и ја во себе си мислам “Е да бре, државата бара од тебе да се е**ш со Нигер“
    али кога и кажал имал средба со сињор Грити........ :o :lol: :lol: :lol: не можев да престанам да се смеам затоа што одма ми текна на историската прељуба на Ибрахим со овој господин

леле и јас колку се смеев за Ибрахим , Хатиџе како го испрашуваше класика брак ..
    кај си до сега ...абе знаеш како работа , знаеш ли колку работа имам??
    и оваа кога го прашува па у кафана ли се работат државните работи цепки :rofl:

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Леле trtla само како ме насмеа со ова „папучар“ :D :D :D
    Е што да прави? Си ја сака бе, ама стварно зарем толку е слеп (не викаат за џабе луѓето некои работи)
    Хурем е таа што ги носи панталоните у нивниот брак :lol: она ќе му каже нешто, тој од почеток малку ќе и се лути и нервозен ќе биде и нема и да и зборува ама после се ќе прави за да ја задоволи демек со ова првото и покажува јас не сум лесен нешто у тој стил демек ако сакаш нешто чекај додека мене ми се сака и после ќе добиеш се што сакаш :lol: а па можда и намерно го прави тоа, и дозволува некои работи со цел да има поголема контрола врз неа (затоа што ако она е задоволна и тој ќе биде после ]:) )
    Еве една слика од “папучарот“ со неговата сакана :lol:

Прикачени фајлови:

• ona te pali.jpg
      ona te pali.jpg
      Големина на фајлот:
      425,9 KB
      Прегледи:
      205
  12. v98

v98 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    kade moze da ja gledam serijata so prevod?

13. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
  14. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Ај шо не вежбале, туку физичка активност 0, затворени во замокон, шетале еднаш годишно :lol: (ова карикирам) башка за твојот апетит да се грижи некој ко Шеќер-ага, па не можеш да не бидеш дебел... :lol: Башка во тоа време (особено во источниов дел) мн се ценело жената да има облини, ако некој се сеќава на чичко Али од Клон „да го наполни креветот“ :D Тоа е, разни стандарди за убавина, они денес да можеа да гледаат слики од наше време, сигурно би си рекле „каде со овие гревови неухранети бе“ :D

На Danilela му/ѝ се допаѓа ова.
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.660
    Допаѓања:
    126.439
    Во денешната епизода ( зборувам за турската 61 епизода)
    ќе умре Величенствената!

На antonina му/ѝ се допаѓа ова.
  16. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    јас на ју туб имам гледано до 60 епизода, на турски и нешто разбирав нешто не,
    а 1 епизода трае некаде околу 1:50 мин. :fubar: :drunk: :^)
    А кај нас само 30-20 мин и плус реклами ме нервираат бе :@ :@ :@

17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.660
    Допаѓања:
    126.439
    Па се разбира зашто знаат да глумат а и нема некоја тешка приказна . Јас кај нас ни една не гледам серија. Ми се :puke: од синхронизација.

18. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    И мене ми се гади од синхронизацијата но понекогаш гледам бидејќи не разбирам се на турски

19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.660
    Допаѓања:
    126.439
    На турски кога гледаш гласовите им се помеки, некако како да шептат, па Хурем кога ќе го откачи оној погледот нејзин а ова малово ма Михримах иста мајка и

http://www.youtube.com/watch?v=l9T8W-GVjSM

понашање зборови. Не за џабе ќе има најголемо влијаније кај Сулејман низ историјата. :lol:

А овде ми е најјака Хурем како се менува во изгледот !!

http://www.youtube.com/watch?v=WZVaSFHzE58

20. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Михримах ќерка и на Хурем ке и ја земи круната демек да ја проба ама ке и падни од главата и ке и ја скрши и хурем ке види другиот ден и ке праша кој го стори тоа и михримах ке обвини една од робинките таа ке одрекува, но потоа мехмет ке и ја кажи вистината на мајка му. И така хурем нема да има круна
    незнам дали ова помина на канал 5