Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.661
    Допаѓања:
    126.450
    Pupi, почекај малку да видиш кој гад ќе биде Ибрахим према Нигер Калфа. Према сите. А Сулатнот веќе има изгубено доверба во него. А и се знае
    дека Ибрахим го нема во трета сезона!

На Ubava-Crvenokosa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    До која епизода сме во Македонија? 59/60 :D

3. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Абе каков сака нека е јас од почеток сум тим Ибрахим
    и ќе бидам додека не биде погубен ;(

4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.661
    Допаѓања:
    126.450
    Мислам дека 48-49 епизода.
    хахаха јас не сум никаков тим, само си ја гледам серијата еднаш неделно.

5. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

А што ќе згреши толку Ибрахим за да му ја сечат главата ? ;(

6. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Море за Нигер
    ич не ми е жал
    . Со кој образ оди со мажот од жената во чија куќа се засолнила и јаде леб? Не знам...ја мразам, некако ми е мн таинствена на граница со подла (ма каква граница), а мн ја сакав на почеток. Шо сака нека
    и` направи, малку ќе и` е.
    Па уште оди кај неа во соба децата да и` ги гледа. Со кој образ? Треба ептен да си ѓубре за такво нешто. Колку и да е мутава Хатиџе и не знае да задржи брак, не може да ја оправда постапката на Нигер. Како си дозволи ееејј...

На Ubava-Crvenokosa, Shpagetta и TheaEsposito им се допаѓа ова.
  7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.661
    Допаѓања:
    126.450
    Tessi Нигер и Ибрахим си имаа чувтсва од почеток, само Ибрахим ја зема Хатиџе за да биде поблиску со султанот. И да добие поголема власт!! Ќе видиш во една од епизодите
    кога ибрахим ќе му признае на брат му дека жената на неговиот живот е Нигер

Ибрахим многу ќе греши заради неговат алчност за власт. Султанот тоа го гледа и како ќе одат епизодите полека ја губи довербата во него, ќе видите почекјте, најдоброто допрва доаѓа!

Затоа што е глупава и лесно подводлива и лесно се лаже. Пред очи Ниге со стомак до заби ќе и помине оваа ќе и рече Нигер си се здебелила пази како Шеќер ага ќе дојдеш. Гуска!!!

На Shpagetta, Ubava-Crvenokosa и tessie им се допаѓа ова.
  8. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Зошто вака викаш? Што ќе направи Хатиџе?

9. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Според тоа шо најдов и читав за неа, оваа Хатиџе нема врска со вистинската Хатиџе за која се знаат премалку информации така што можеби и не била толку глупа како што ја претставуваат :D само точно било дека станала психички нестабилна кога го изгубила првото дете, дека се омажила со Ибрахим Паша а уше некои ситници.

Најдов исто дека синовите на Хурем и Сулејман (особено Селим и син му) повеќе ги интересирале жени отколку политика :D (љубовџии, цели на татко им/дедо им), па Михримах и другиве жени (ќерките и жените од синовите) ги искористиле тие нивни слабости да станат важни во политичкиот живот на Империјата и да им обезбедат сигурни места на нивните сопрузи и синови. ;) :muscle: Жениве им биле survival kit :D

Ама донекаде и на Хурем и се вратиле тие лоши работи кои ги правела. Во самоодбрана, да, но далеку од тоа дека од нејзината самоодбрана не настрадале и невини жртви, нели!? Имено таа го искористила честото спречкување на таткото и синот кое сепак секогаш завршувало со помирување, па направила фалсификат писмо кое Мустафа “го пратил“ на шахот од Персија во кое пишувало дека сакал да го симне својот татко од тронот.

Но, таа не знаела дека ако свртиш син против татко и брат против брат, како бумеранг истото ќе ти се врати. Судбината не можеш да ја смениш. Среќа не доживеала да види како нејзините двајца синови Селим и Бејазит живи ќе се изеделе за да дојдат до тронот. Мехмед починал на млади години а Џихангир иако бил многу интелигентен, бил епилептичен и имал физички деформитет и не можел да дојде до тронот. Таа го планирала Selim за султан, мислејќи дека затоа што бил многу добар и сомилостив, немало да има немири и убиства меѓу браќата. Но, ете, животот не е мапа на којашто сам ги ставаш коцките, некои работи не можат да се променат. Крвта се враќа со крв.

Едит
    Ова од историјата за серијата не знам..

10. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.901
    лелелле интересното енос иде....

11. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Хурем од Историјата се што правела, правела за Мехмед да и биди Султан а која мајка не би?
    А тоа што викаш дека се послужила со некои работи кои не биле баш најчесни епа сега тоа е... у тоа време беше убиј или убивај ако ќутиш и молчиш никој и ништо нема да си или пак ќе умреш :(
    За жал ако сакаш да преживееш мора да си сплеткарош, интригаш па дури и убиец :(
    А да и беше Мехмед Султан сигурна сум дека не би ја направил грешката на Селим кој е заслужен за падот на империјата. Според Мене Селим не заслужувал да биде Султан. Еве Мехмед умре и според мене требаше да биде тој што е психички посилен и поинтелегентен или Бајазид или Чихангир ама Селим имаше среќа што беше првиот после Мехмед и си стана Султан принцот (сосема незаслужено) Стварно ми е жал за Бајазид затоа што негде прочитав дека бил многу интелегентен и достоен да биде Султан на османлиите ама тој Везирот (не знам дали се викал Соколовиќ не сум баш сигурна) тој го преферирал Селим изгледа му беше миленик (како што е сега Мустафа на Ибрахим) и направил што направил и Селим станал Султан
    А исто и овој Чихангир најмалиот син на Сулејман бил баш добар со психата и интелегентен исто ама не можеше заради грпката што ја имал да стане Султан (ваљда демек не може тој да ги „презентира“ со таков деформитет и најверојатно непријателите би помислиле дека тоа е знак на слабост на османлиите)
    Единствените деца кои излегоа саглам беа Мехмед Михримах и Бајазид.

12. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    За тепање време, доколку ве фати досадата :D
    П.с играта е во спојлер :!:
    http://www.sunoyun.com/Muhtesem-Yuzyil-Oyna-4e9df0e8ee7f3.html

Прикачени фајлови:

На Shpagetta му/ѝ се допаѓа ова.
  13. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Хахахаххахаа сега ќе ја играм ахахахахаах :rofl: :rofl: :rofl:

На T.e.d.d.y му/ѝ се допаѓа ова.
  14. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Хахахха лелеее. :lol: :D
    Ама јас мислам дека знае, или барем предосеќа дека Ибрахим е со Нигер, ама не сака да се понижи и да се спушти на ниско ниво и да праша за тоа. Бидејќи ако се распрашува и другите ќе дознаат дека се сомнева, па така ќе и се уништи угледот и ќе се дознае дека ја изневерува.

15. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    Леле како да не предосеќа :rofl: она да предосеќаше до сега драма ипол ќе направеше. Тогаш кога Хурем и спомна за харем да му направат на Ибрахим збесна како поулавена викаше, а замисли пак тоа да го дознае :rofl: :rofl: :rofl:

На Hurrem-Aleksandra и Ubava-Crvenokosa им се допаѓа ова.
  16. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Се согласувам meandyou
    А што збори глупости Валиде во денешната епизода она е донесена од Крим за да ја омажат за
    Султан Селим??? |( :lol: Ајше Хафса Султан е донесена да му роди принцови на Султан Селим
    а не Султанот со неа да се ожени. Па не е глуп за таква одвратна жена да си го распушти Харемот
    боже... оваа мисли дека е омажена ццц кутра стара вампирка изгледа почна и сенилна да биде |(

На Hurrem-Aleksandra и meandyou им се допаѓа ова.
  17. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Не бре какво знаење..Хатиџе незнае како се вика.Таа изгубена во просторот и во времето е па уште да предосеќа. :^) (за Ибрахим и Нигер)
    Епа Паша ...се гледа твојот крај.Скулптура ќе си правел.хаха.. :lol:
    Алчноста и желбата за власт ќе го понесе кон дното !
    Валиде Ајше Величествената-ќе го мажела Мустафа за Ајбиге од Крим,за да не ја доживеала втората Хурем.(за Нора се мисли) Изгледа В.Султанка си замислува дека еден ден Махи ќе биде Величествена а Мустафа светски султан па Нора ќе му го одземе паметот и ќе ја венча.(Всушност добро е школото на Хурем) :D
    Ама ај,да не се секираме - сите го знаеме ова-Хурем и се е можно.
    Ќе се смисли нешто и таа венчавка нема да се реализира. ]:)

18. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Да не биде сега работава сите сме се нафрлиле на Хатиџето ама па девојкава стварно живее у некој друг свет или друг век што знам :?: Не знам уште какви знаци и требаат за да се посомнева у Ибрахим па стварно е глупа дај реагирај жено не гледаш дека ти и Насух имате тоа товар огромен на глава у форма на рогови? А да ми биде жал за неа, не ми е затоа што се сеќавам многу убаво кога ја викаше Изабела кај неа а истовремено и Хурем и како само и се ситеше :puke: затоа не ми е жал, ама па тоа не значи дека го оправдувам Ибрахим и Нигер |( и тие ми се одвратни! :puke:
    Гледам нешто Хурем и Сулејман многу се такви у хармоничен однос ама штом спомне она Мустафа, Сулејман мења одма тоа изразот. Ама па она лека полека работи на случајот :D
    Ибрахим сака своја биста :rofl: :rofl: :rofl: мојот коментар на ова е?
    Are you out of your fucking mind????????????

19. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    гледав на ју туб дека Нора ке умри. Таа ќе остане бремена од мустафа ама принцот бил многу мал за да имал деца. И со сила ке ја натераат нора да абортира. Даје ке ја однеси во една соба ама незнам кој ке и нареди да го направи тоа и докторка ке ја викни и од кога ке заврши со абортусот мустафа ке влези в соба ке ја крени в раце нора и ке ја однеси кај него в соба и ке вика доктор но нора ке искрвари и ке умре но пред да умре ке му каже на мустафа дека Хурем ја пратила кај неа да го отруе, но таа се заљубила во него и затоа не го отрула и умира, мустафа многу ке плачи по неа. И мустафа ке појди кај хурем и ке и кажи дека знае се.

20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.661
    Допаѓања:
    126.450
    Махидерван ќе го среди тоа со Величенствената затоа што како сама ќе рече Не им треба уште една Хурем во сарајот.