Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Дали знаете колку вкупно епизоди ќе има? Јас ја симнав првата сезона, има 24 епизоди. Знам дека втората сезона се уште се снима, ме интересира колку епизоди ќе има и дали се само две сезони?

2. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    6.730
    Ептен ми е интересна серијава , една од ретките турски серии што ги гледам . Со задоволство ја следам . Време во кое постоеле некои правила...
    Денешнава епизода ме изненади да ви кажам. Конечно Хурем се вразуми . Повеќе и прилега вака и мислам дека полесно ќе стигне до султанот вака неголи да урла по ходници ! Кутрите со Махидевран пак си имаат конкуренција - Садика :D Имево смешно ми е , како од некоја уличарка ми е :D
    Малиот принц Мехмед ми е еден од омилените ликови, едно од најубавите бебиња што сум ги видела , слатко е и само се смее :D Има некоја заразна насмевка :)
    Ѓулнихал срцка ми е , сакам да биде со Зумбуљ Ага :$

3. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185
    мене пак Зумбуљ Ага на ПЕДерЧе ! ми личит ! :D :tmi:

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.392
    Допаѓања:
    114.503
    Зумбул Ага е евнух, не може да се жени!

5. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Мислам дека некој прашуваше за Нигер Калфа.
    Ќе се омажи со некој, незнам кој е, ама многу ми личи на Сезнајко :О

6. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    е пред вечер да ја гледам серијава морам да знам махиде евран трудна е?

7. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    ^ Не. Таа не ни имаше спиено со Султанот, па тек да биде трудна. :)

8. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Евнух е Сумбуљ ага

9. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    А шо е тоа евнух? :D

10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.392
    Допаѓања:
    114.503
    На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    22.322
    Мене ми личи на оној другарот од Ибрахим што го молеше да му ја мести Садика....

Инаку за Нигер Калфа јас имам слушнато дека порано била во турскиот театар во Скопје и е од Скопје.
    Најубава им е од сите таму. :)

Што се тиче Хурем, не сум многу по личности кои газат по лешеви да го остварат зацртаното. Лоша е бре луѓе, многу е лоша и подла, после ќе рече некој Махидевран лице праела, и' се умилкува на Хатиџе за да ја засакаат султанот и мајка му повеќе, а
    мажот ќе и' го убие, кој бтв и' помогна да се врати во сарајот.
    Да не зборам за тоа дека Махидевран и' го спаси синот а оваа
    ќе направи да се убие нејзиниот.
    Не им се воодушевувам на вакви ликови затоа што никогаш не се задоволни од животот и не седат мирни, мислејќи дека така ќе си ја сочуваат среќата.

Хатиџе ми е срце, па и Ибрахим. Тој барем му е лојален на султанот, животот си го стави во опасност за да го спаси на походот. А оваа на никого не е лојална, кутра Ајше што се' не преживеа од неа.

На anneyy, Look и TheaEsposito им се допаѓа ова.
  12. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.268
    Допаѓања:
    8.554
    Се моли Хурем да ги искаже своите способности во темата Подршка сите кои сакаат да забременат. :D
    Еден месец сум дома и покрај моите сум принудена да ја слушам серијава, за тој месец оваа 3пати забремени и 2пати роди. Секоја чест :D

На kate21, Serafima, tessie и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808

Тесие а во лисјата ја сакаше Ферхунде и ја оправдуваше. :P А и таа газеше по лешеви и тоа многу повеќе од Хурем. И таа исто никогаш не беше задоволна...
    И јас не ја оправдувам Хурем за сите постапки, посебно не за ова со Ѓулнихал. И девојката пак и служи. Е тоа е лојалност, не е лојален Ибрахим. И покрај тоа што знаеше дека султанот ја сака Хурем, ЈА ИЗИГРА ЗА ДА ЈА ВРАТИ!!! Ете и тој му прави работи зад грп на султанот. А во врска со Махидевран- ако и е за се!!! Таа за се што направи неказнета помина, Хурем барем не се обиде да ја убие. И ружна е башка... Хурем ми е убава и интересна, си ја сакам :inlove:

14. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Е баш за тоа ми се допаѓа филмов се брзо се дешава во една епизода Хурем дозна дека е бремена и во истата се породи,а не како другите ќе поминеа 45 епизоди за да да почне по малку стомакот да и се познава :D

На Zaljubena111 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Вчера за едната султанка се мислеше дека е бремена, денес другава се пораѓа по 2898933 пут.
    Серијава е срање.

На anneyy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sanjickar

sanjickar Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    39
    Серијава е нешто најдобро што можеа нашите телевизии да го дадат! Вистински настани,вистински личности.....а не како кај другине серии главниот лик обавезно е наивен,добар,само кука,на мравка не гази итн итн и на крај обавезно среќно живеат до крајот на животите ццц
    Величенствениот е нешто најдобро до сега.....ако не друго децава што не учат од книги ќе научат нешто за историјата од филмов позз

17. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Хурем како зајци да раѓа :rofl: Само ѓи коти :lol:

Инаку Хатиче многу убава невеста ми бише.Со Ибрахим многу сладок пар се.А богами и овој Лео не е лош :rofl:

18. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Лелееее дај бе Хатиџе султан и Ибрахим нека се бакнат паааааа во искушение паднаааав :angel:

На TheaEsposito и perlaa им се допаѓа ова.
  19. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    22.322
    Ферхунде никого не труеше, никому не му правеше магии, туку нејзиниот глуп маж беше потпикан во неговите а она очајно се обидуваше да му ги отвори очите. Си беше едноставно современа жена на која и' пречи да седи со 50 души в куќа и и' пречеше глушецон Седеф шо дремеше по цели денови таму а знаат сите дека умира по Шефкет, а сепак премногу си го засака Шефкет за да си замине. И мене би ми пречело сето тоа, сите се изживуваа со неа, мислам Фикрет-моментот „Ферхунде, ова е правосмукалка...“ :fubar: :puke: . Ја да и' бев дали така лесно ќе и' пројдеше тоа срање. Ферхунде беше жртва на пет неизживеани деца кои дојдоа во Истанбул од провинција и се понашаа ко бесно куче само што пуштено од ланец. Хурем продаде и вера и чест и се' за еден мочан престол. Махидевран барем ја труеше непријателката, а оваа што направи со отровот во крзното...пријателката си ја скина. Сопствената ќерка колку време не сакаше во раце да ја земе затоа што не можела престолот да го наследи. Богохулник, наместо да се моли за здравјето на детето, се моли да е машко...затоа ова дете (според историјата, незз за серијата) ќе има грпка и не ќе може да го наследи престолот. Во оваа глупача нема ни Ч од човечно, а Ферхунде барем направи неколку добри работи и вложуваше во сопственото знаење и се трудеше да успее, не манипулираше со сопствено дете некого.

Ферхунде со Хурем не се споредува, извини (барем по мое). Да беше Ферхунде како Хурем, ќе ја победеше Асли и ќе беше со Левент и немаше да и' е гајле за Шефкет и за фамилијата негова. Колку бргу Хурем си го заборави вереникот кога се маѓепса од султановата палата...

20. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Леле никако неможам да ја зачекам серијава бидејќи сум 2ра смена.Дај кажете ми што се случува ?