Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. BI-44

BI-44 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    1.102
    Допаѓања:
    807
    Мисалм дека тоа беше коњот на Хуреем што го уби Таа, Хуреем мислам дека и кажа на Валиде дека Ибрахим и Нигер имаат дете :D

2. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Што убаво ќе и направи Хурем ќе ја измачи психички пред самиот крај :rock: :devil:
    И заслужува после се што и направи според мене ова е праведно ПРАВДАТА Е ЗАДОВОЛЕНА
    но не сеуште Хурем има уште непријатели од кои треба да се отараси А тоа што ќе и го каже Сулејман
    страм да му е стварно! Знае дека мајка му и го уби коњот и дека таа нареди да ја изгорат Хурем па уште и го кажува ова? Хурем не ја уби жената и така си беше пред умирање она само ја “извести со една убава информација“ Е сега она ако скине конци после тоа не значи дека она ја убила |(

3. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Да и јас мислам дека нешто спомна Ибрахим

4. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.901
    лелел јас ја играв и многу ми беше забавна

5. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    јас мислам
    Хурем затоа што Хурем нешто ке и зборува на Валиде и таа ке умре е сега не разбирам турски за да знам што и кажала.А кога Валиде ке се разбуди кај реката ке види коњ да не е коњот на Хурем тоа?
    [/quote]
    Мисалм дека тоа беше коњот на Хуреем што го уби Таа, Хуреем мислам дека и кажа на Валиде дека Ибрахим и Нигер имаат дете :D
    [/quote]
    [/quote]
    Не е на Хурем коњот, на татко му на Сулејман е. Инаку величествената знае за Ибрахим и Нигар, знае и за детето, уствари тоа е и причината зошто е таа во таква состојба. А Хурем ќе и каже дека Ибрахим не заслужува ништо од тоа што го има и да не се грижи дека одсега се ќе биде во ред. И зборуваше исто и дека требала порано да ја прифати а не да е против неа. Ја гледав јас 61-та епизода, ама чисто онака сакав да разменам мислење со некого околу тоа на кого ќе вика Сулејман. Не сакам на Хурем да и вика :lol:

6. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    [/quote]
    [/quote]
    Не е на Хурем коњот, на татко му на Сулејман е. Инаку величествената знае за Ибрахим и Нигар, знае и за детето, уствари тоа е и причината зошто е таа во таква состојба. А Хурем ќе и каже дека Ибрахим не заслужува ништо од тоа што го има и да не се грижи дека одсега се ќе биде во ред. И зборуваше исто и дека требала порано да ја прифати а не да е против неа. Ја гледав јас 61-та епизода, ама чисто онака сакав да разменам мислење со некого околу тоа на кого ќе вика Сулејман. Не сакам на Хурем да и вика :lol:
    [/quote]
    А знаеш на кого ке вика Сулејман? И јас не сакам на Хурем да и вика.

7. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    вистина ли ке го убијат на крај Бали бег? :( :(

Прикачени фајлови:

8. MissElly

MissElly Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    103
    ЛЕЛЕЕЕ :( :( :( :(

9. antonina

antonina Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    809
    Нема да го убијат но нема повеке да глуми во серијата. Инаку Мустафа е тој што ке спречи да биде убиен. мислам дека ке ја откријат тајната врска со aygibe и поради тоа ке сакаат да го убијат.

На BI-44 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BI-44

BI-44 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    1.102
    Допаѓања:
    807
    да за тоа е и Мустафа спречи да го убијат и му рече на бали да си оди од сарајот

11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    20.539
    Допаѓања:
    131.106
    Приказната со Мустафа и Бали беј е таа што Султанот му рече на Мустафа да му ја одреди казната на Бали беј, за да почне да се однесува како иден султани народот да го запознае како одлучен и цврст карактер. Но во келијата Бали беј на Ибрахим ќе му каже како било се, дека немале ништо со Абиге откако таа станала свршеница на Мустафа и дека и пред тоа немало ништо. Ибрахим ќе разговара со Мустафа и тој ќе го помилува Бали беј. Кога Султанот ќе го праша зашто ќе му рече дека ако љубовта е злостор тогаш сите се злосторници. Тогаш Бали беј ќе му го предаде печатот на Султанот и ќе му рече дека неговот место е на фронт и ќе си оди.

На Angel-Adriana му/ѝ се допаѓа ова.
  12. antonina

antonina Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    809
    дали знаете кој ке дојде на местото по величенствената? ме интересира со махдевран што ке се случува понатаму. :)

13. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Сеуште не е снимено не се знае и јас би сакала да знам

14. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Хурем нормално ! Ех па и вие што сте,божем незнаете. :D Океј-добро сега може Махи ќе изиграва нешто,ќе се перчи како мајка на `престолонаследникот` Мустафа.Можно е според правилата неа да ја стават.Ама сигурна сум дека за кратко време ќе си ја изгуби позицијата.Ќе настапи Хурем-и така ќе има хепи енд. :lol:

Мое мислење. :) Инаку да,сеуште не е снимено.

15. phoenix4235

phoenix4235 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    203
    Што ќе се случи со Ајбиге и Бали Бег?! Кој гледал нека ми раскажи!!!

16. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.496
    додека величествената е во постела и се бори за живот махидевран ќе раководи со харемот
    а по смртта на величествената незнам како ќе биде

17. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Махидевран ке раководи леле ;( ама ако нека се порадуваат малку тие што се од страната на Махидевран и така нема да биде за долго зошто на принцот ке му летне главата.Тогаш Махидевран што ке прави баш ме интересира како ке вика јас сум мајка на принцот што требаше да го наследи тронот? И дали ке ги слуша наредбите на Хурем како што ги слушаше на величествената?

18. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Кога ќе му летне главата на принцот-ќе уживаме во фијаско-то на Махидевран. :)

На My.Cloud му/ѝ се допаѓа ова.
  19. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.266
    Колку сезони ќе има? Јас како шо слушнав ќе имало две. Едната сега што е, а другата од септември. Вистина е? :talk:

20. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Не,не,не. Грешка си.
    Сега сме 2-ра сезона. (Мислам дека.. :?: )
    Би требало да има 4 сезони.