Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Баш ќе ми биде жал за Валиде ако умре на таков начин ! :(

2. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Некој што гледал што ке се случи понатаму со превод нека ми одговори
    Јас гледав на youtube дека една робинка ке дојде и ке и врзе јаже на вратот на Величествената и ке избега ке дојдат Ѓул Ага и една робинка и Ѓул Ага ке отиде некаде робинката ке и го вади јажето на Величествената и во тој момен ке влезе Хатиџе со Хурем Хатиџе ке ја нападне робинката најверојатно ке мисли дека она е крива потоа ке влее Ѓул Ага и нешто Хурем ке го прашува и потоа Хурем и Хатиџе ке отидат кај Махидевран и Хатиџе ке биде мноогу лоша сппрема Махидевран.Махидевран ке го нарача тоа? Или Хурем ке ја намести што ке се случи знае некој?

3. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    за тие што имаат гледано на интернет...
    што и се случило на Ѓулшах овде??
    http://www.youtube.com/watch?v=yEBoDUjRXxA

4. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    И јас се чудев што и е но најверојатно е некоја болест бидејки уште една жена имаше таква во лицето http://www.youtube.com/watch?v=ojUiPknQBBU 01:01:57 тука некаде се појавува

5. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Ѓулшах не е болна туку е испотепана од Ибрахим или некој ја средил со негова наредба ама знам дека Ибрахим е одговорниот за нејзината состојба. Тоа е затоа што она дознала дека Нигар е бремена од него и тоа она ќе и го каже на Хурем изгледа Ѓулшах веќе нема да и биде алијанс на Махи туку ќе премине од кај Хурем (не ми текнува во моментов зашто) и оваа ќе ја смести на сигурно затоа што Ѓулшах не може да отиде во сарајот може пак Ибрахим да ја фати и да ја убие. И сега Хуремка го држи у рака пашата.

6. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    А моја грешка јас дека видов уште една таква така помислив

На Ubava-Crvenokosa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Ибрахим душо мојааа зоштооо ;( ;( ;(

На BI-44 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. analia13

analia13 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    31
    може некој на кратко да ми раскаже што се случи во епизодава? :wasntme: пошто имав за учење :@
    благодарам однапред

9. BI-44

BI-44 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    754
    Даје ги виде Ибрахим и Нигер дека се заедно

10. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Епа вака колку што се сеќавам принцот ке ја врати Ефсун назад и Махидевран многу ке се налути за тоа Ајбиге ке побара од Величествениот да оди во Крим да ги види нејзините и да се врати Даје ке оди кај Нигар ке влезе малку ке поседат ке и дава некаква супа и во тој момент ке дојде Ибрахим и Нигар ке и каже на Даје да излезе од задната врата и да не се врти да гледа кој е ама она ке го види Малкучоглу ке одтиде кај Еленика и Ајбиге ке дознае за тоа па ке го прашува каде бил тоа и кажаа во следната епизода
    Величествениот ке дознае за скулптурата на Ибрахим и ке каже дека дури е жив никој не смее да прави скулптури и ке и ја исече главата на склуптурата и Ибрахим ке го врати печатот толку мислам беше по 5 мин епизода даваат http://www.youtube.com/watch?v=K9uusfW3fJ0 еве како изгледаше тоа што го раскажав

На BI-44 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.908
    Еве ти линкче со бугарски превод баш од тој дел на 60 епизода што те интересира.
    http://www.vbox7.com/play:93728bfd88
    Инаку се` е масло на Хурем, со помош на Ѓул ага таа ќе ги намести робинките на Махидеевран дека сакаат да ја убијат Величенствената по наредба на Махидеевран. Ама се` ќе види Нигар и ќе го искуца Ѓул ага на Ибрахим, него ќе го протераат од дворецот, и веќе ќе го нема во серијата.
    Исто и Нигар, и неа ќе ја протераат од дворецот демек крадела пари и ги користела за свои потреби, Ибрахим и Махидеевран тоа ќе го средат заедно, а Хатиџе глупавата наивно ќе им поверува дека е вистина. Ибрахим уствари ќе сака да се ослободи од Нигар и ќе ја искодоши кај Махидеевран дека и` е верна на Хурем и оваа поради тоа ќе смисли лага дека крадела пари.
    Хатиџе ќе дознае за заверата на Хурем и ќе и се налути, ќе и` рече дека се` знеа и дека ќе ја држи на нишан и ако направи уште една грешка ќе му каже на Сулејман.

На cat250 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Фала те изнамачив

13. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Мутавата многу ја исплашила Хурем со тоа што и кажа :D Хурем како сака го врти Сулејман :rock:
    Нели првин Сулејман се согласил со одлуката на мајка му Ајбиге да ја омажат за Мустафа отишол кај Хурем оваа вака така сакам Мустафа од љубов да се жени како нас го убедила и после Сулејман и кажува на Валиде дека и тој нема да се согласи да ги венчаат ако Мустафа и Ајбиге не сакаат. Еве уште една случка: Хурем му кажува на Сулејман дека Ибрахим си прави статуа овој иде дома кај него ја гледа статуата и се уверува во алчноста за власт што ја има Ибрахим и после кај него во одајата со меч ја откинува главата на статуата и му вели се додека е жив никој не смее да прави своја статуа. Малку по малку Хурем го свртува против него. Ајбиге колку пати има идено кај Сулејман да ја пушти да се врати во Крим толку пати ја одбил. Хурем му кажа го зема со добро и овој пак убеден ја пушта Ајбиге да го посети татко и. Џабе им е на сите кога оваа пак успева да го убеди. И да каже Хатиџе и Хурем не е без ништо и она има што да и каже :devil: Во серијава никој не е сјаен никој од нив не е цвеќе за мирисање ама што да правиш кога некој сака да те уништи сигурно дека и ти ќе сакаш да го уништиш - многу логички и многу нормално :!:

14. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Мука ми е веќе да го гледам Ибрахим, аман веќе нека му летне главата, ќе се израдувам. :devil:

Го подржував порано на почетокот, пошто не ја поднесувам/в Хурем, али сега дефинитивно мило ќе ми биде или да облече смртна кошула, или главата на кладец да му ја стават.
    Повреди милион луѓе со неговата алчност и желба да се пикне во друга дупка, прво жена му што и свираше серенади, глумеше заљубен човек (сега не сумњам дека никогаш не ја ни сакал), ја освоии што ја освои, со тоа освои и титула па се забораи, му има милион работи прикриено на Сули па чак и излажано, ја вара жена му со една обична мизерна калфа, бар да беше принцеза немаше да го жалам. :lol:
    Вака се спушта на многу ниско ниво, а и Хатиџе ја спушта, стварно не заслужува ни онa, ни децата.
    Мерак ќе ми биде заедно да ги изгорат и Нигер ку*вичето и Ибрахим, гадни ми се. :puke:
    Арно му ја кикна главата Сули на статуата, го предупреди дека е следна неговата вистинска глава. :lol:
    Нигер стварно е одвратна, нема ни срам, ни гордост, ни да се покае кога ќе помине време со близнаците и Хатиџе, еееееех Хатиџе мори . . .

Во едно признавам дека Хурем е добра!
    Во тоа што секогаш остана верна на Сули, и никогаш не се обиде да сврте опашка на друг (тоа со Лео беше далеку од варање).

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    ^ Значи не е добра Хурем, никој во серијата не може да се опише со таква карактеристика, тоа одамна го заклучивме :lol:

16. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    ^ Единствено во поглед на изневерување, кажав дека е добра. :)
    А далеку од тоа дека некој е добар во серијата, ретко кој може да се пофали со таа титула, пардон невозможно е. :lol:

17. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Во серијава никој неможе да има добро срце и совест.
    А што ќе биде-ако има совест ?
    - Ќе испадне од играта,и ќе ја изгуби војната.Ќе си замине со наведната глава-поразен.
    Секој си се бори за себе и гледа да успее на било кој начин.
    Секој си има своја стратегија која ја спроведува во харемот.
    Еве на пример Хурем се засолнува во љубовта на Султанот.Тоа ја прави храбра и моќна.
    Махидевран се засолнуваше кај величествената.Таа и беше сета подршка.
    Ама сега црпи храброст и надеж од принцот. :^)
    И така.. :)

18. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.901
  19. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80

Јас уште од почеток кога го видов знаев дека овој човек цели на високо. Одвратен е како човек, пријател, сопруг и поданик :puke: А тоа што е болдирано може да кажам дека ми е една од најсилните причини што сум на Хурем страната. На Ибрахим треба у фацата да му се плукне затоа што ја уцени Хурем да го даде отровниот локум на Лео чија единствена вина беше што се заљубил во жена која веќе сега не му припаѓа. Ептен добар човек беше а Ибрахим го убил затоа што наводно Хурем го изневерувала Султанот со него а воопшто не било така! Тој што изневерува е самиот тој демон од паша и тоа не еднаш не двапати туку нонстоп! :puke:

Прикачени фајлови:

На LilBaby и Hurrem-Aleksandra им се допаѓа ова.
  20. dragan4eDR

dragan4eDR Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    214
    вака која е таа Валиде што ја викате затоашто знам дека во серијата не се спомнува ни не се појавува во серијата?

и имам прашање за тие што гледале однапред што ќе биде со бали бег и ајпиге, ќе побегнат? што ќе се случи со нив поточно со нив двајца?