Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Валиде ке дознае и ке се разболе ке умре Хурем ке знае но нема да кажува најверојатно Нигар ке ја испратат од харемот бидејќи ке ја нема можеби ке ја убијат а Ибрахим ќе го убијат.Сепак сеуште не е снимено што ке се случи.

2. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Како ме нервира Хурем значи во се се меша и се сака да знае. Хахахахах фацата на Сулејман кога го праша и тој и рече да си оди ахахаха 8) Ајде ќе се задоволите можеби со смртта на Ибрахим, ама кога ќе умре Хурем мнооогу ќе се смеам :lol:

3. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Има мноогу да чекаш
    Прво ке го убијат Ибрахим па принцот па потоа Хурем ке умре (ако го прикажат тоа)Па после Хурем Величествениот а да не заборавам и едното дете на Хурем ке и умре

4. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Хахахахахаххаха е ако де и вие многу чекавте за Ибрахим ама јас со задоволство ја чекам таа епизода ехеее на сите им се ближи крајот :lol: :lol:

5. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    И уште ке чекаме не е мртов

6. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Па нормално дека сите ќе умрат, луѓе се не се богови па да бидат бесмртни |( Боже Господе...
    Ама најбитно е дека Ибрахим ќе умре пред Хурем и тоа најверојатно по нејзина заслуга :devil: :devil:
    Е тогаш има да бидам презадоволна :rofl: :rofl: :rofl:
    Хуремка експерт за љубовни проблеми она поминала низ тоа па затоа знае, :lol: веднаш погоди дека Бали намерно и го кажал тоа на Ајбиге за да ја отргне од себе и кога го прашуваше Сулејман за печатот многу смешна ситуација ми беше. Сака да дознае дали трудот и се исплатил :lol: Се исплати Хурем ама половично не до самиот крај - барем не сеуште :)

На Ubava-Crvenokosa и cat250 им се допаѓа ова.
  7. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Леле и јас едвај чекам ке бидам пресреќна.

На Ubava-Crvenokosa и Hurrem-Aleksandra им се допаѓа ова.
  8. antonina

antonina Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    809
    Чекајте бре луге треба да остане бремена со посленото дете, што сте се фатиле за умирање :lol: :D . Инаку кое од децата ке и умре? набргу ке биде? ;(

9. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Мехмет ке умре најстариот затоа Селим ке го наследи престолот

10. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Да не се однесува ова на Хурем??? :^) Ако е така еве сега ќе те информирам дека Принцот Чихангир одамна се роди може има недела што знам... овој принц ќе и биди последен на Хурем нема веќе да раѓа :D
    Зарем 5 малку ли се? Уште ли треба да раѓа |( 4 принца и една султанка доста ќе и се готово помина веќе фазата Хурем бремена сега само ќе прави интриги и ќе ужива со Сулејман и децата и тоа е тоа...
    А Мехмед за жал ќе ни умре па затоа Селимчо Султан ќе стане а дали тоа ќе го прикажат во серијата
    појма неам

11. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    48.594
    Што се случуваше овие два дена, не можев да гледам ;( Умре ли Величенствената? :?:

12. antonina

antonina Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    809
    ^Не, не сеуште :) @Ubava-Crvenokosa,a како тоа го родила Чихангир? Кога? Покажале? мислам дека гледав на нет и за последната бременост :?:

13. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.392
    Хахахах е со ова се согласувам, гледам многу се карате кој попрво ќе умрел :rofl:
    Инаку јас за жал не ја гледав вчерашната епизода :( , па немам што да искоментирам, денес ќе ја гледам реприза.

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  14. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      6,7 KB
      Прегледи:
      161
  15. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Добро бре луѓе,сите еден ден ќе отидат во постела и ќе спијат со вечен сон како што кажа Хурем-Александра.Навистина е глупаво- сакам овој да умре,едвај чекам овој да умре.. |( |(
    Ибрахим
    мислам дека не е умрен-тоа беше сон на Хатиџето :)
    Хурем ќе умре на старост пред Султанот за жал. :( АМа тоа е... Направила многу работи освен не станала Величествена..ама имала навистина голема моќ. :)
    Откако В.Султанка
    ќе умре,Махидевран ќе го води харемот ?
    Како ќе постапува кон Хурем,или пак тоа не е снимено ? 18148520148525852585269630158630 прашања ми се вртат во главава и навистина сум збунета-за некои работи.
    И незнам што попрво да прашам и да кажам.
    И знам,сите сме љубопитни што ќе се случува понатака (во не-снимените епизоди) :lol:
    Е дури сега започнува вистинската војна,онаа суровата и без милост. Војна за тронот. :devil:
    ____________________________________________________________________________

А јас да си прашам,Хурем ќе си направи нова круна? Нели малата и ја скрши ?
    Треба некоја нова да си направи,срамота е така да шета без круна.
    Јас во една од епизодите на нет сум ја видела со сина круна на глава(ама не беше толку голема како претходната)

16. ana.8

ana.8 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    51
    Величествениот е многу убава серија а дали знае некој зошто ќе умре хурем дали некој ќе ја убие или олд природна смрт??

17. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Да ама на некого му е криво што прво тој ќе умре па после Хурем затоа што таа ќе успее да му се
    одмазди па дури тогаш ќе скине конци :D Ибрахим ја започна војната со Лео а таа ја заврши со него :D
    Тоа е... Ибрахим сакаше повеќе моќ-умре Хурем ај до некаде била многу моќна ама и она тоа што сакала не успеала да доживее да го доживее (Мајка Султанка) Значи и двајцата не успеале во се што сакале.
    Ама барем мило ми е што Хурем била венчана жена на Сулејман според мене и тоа е доволно па дури и премногу во тоа време Султан да се жени??? Епа еве се случи :)

18. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    A jaс гледав на нет некое клипче (изгледа најава беше за епизода) каде што Хурем раѓа мртво бебе и Султанот е до неа и сите се запрепастени. Се случи тоа или ќе се случи?

19. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Kako што ми кажаа знам дека Хурем само пет деца ќе му роди на Сулејман (во серијата а во историјата е можно да имале и повеќе) Кога се роди Чихангир ја покажаа малку Хурем со стомак едно 7-8 секунди и после се менува годишното време и ја гледаме Хурем во кревет лежи а Сулејман го држи Чихангир во рацете (изгледа како само што завршил со молитвата за принцот) и го носи кај Хурем.
    А тоа што виде ти на нет можно е и да остане бремена па да го изгуби ова бебе или пак уште едно дете ќе си има со Сулејман ама пак не верувам дека ќе имаат уште едно дете мислам дека само 5 ќе бидат ама не сум сигурна

20. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Ај ако не ти е мака, ако може да го споделиш тој линк да видиме и ние :P