Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.397
    Допаѓања:
    114.539
    Повели.

http://www.youtube.com/watch?v=PRbpIu47 ... re=related

На antonina му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    оваа хурем само раѓа ќе забремени и после девет месеци ќе го роди и ај следниот ден трудна е (ама и овој сулејман многу плоден испаднал бре :lol: )
    а и овие девојките (робинките) од сарајот се изнапија шербет и се изнајадоа мекици во форма на кругчиња :)

3. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    Мене Хурем ми е многу смешна со фаците што ги прави и кога нешто ќе и удри во глава. Она е куче само што лае, а не каса. Додека Махидевран трае и прае.
    Зошто то лку малку ги покажаа децав на Хурем? А некој што го има гледано може ли да ми каже дали исто како во историјата Хурем ќе роди 5деца. :)

4. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    Леле Мустафа што убаво дете е, ме потсетува на некого ама не ми текнува. Полека но сигурно Махидевран си го покажува лицето, кога нешто не ѝ е потокму неможе да биде фина, ама им заржа на робинките а претходно лизни мазни, ајде ајде секој има свое деби :lol:
    Најмногу заради отвореноста ми се допадна Александра, што на ум тоа на друм, по однесувње ќе приметиш што ѝ се врти низ глава. Напред Алекс! :rock:

Кој знае што ќе биде со Лео? баш ме интересира, се запрепасти сирота....

А :!: и уште нешто неможам да се изначудам на односот меѓу најблиските, сите со вие си се условуваат, ќерката на мајката со титула и со персирање и се обраќа исто и сопруга на сопруг. :x Неможам да се навикнам, но во старите времиња така било, баш во семејството на мајка ми такви биле односите кон родителите и брачните другари. :|

5. babylove123

babylove123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    55
    Мислам дека прочитев некаде назад дека
    ќе умре :(

И оваа Садика многу, ама многу ми личи на Катерина Ивановска.

6. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Истата песна што ја постираше Нена само малку поинаква верзија
    http://www.youtube.com/watch?v=40Dkj9Fa ... re=related

Многу убава музика има серијава, еве некои од песните

http://www.youtube.com/watch?v=PxAwuWbM ... re=related
    http://www.youtube.com/watch?v=gKwDHZsR ... re=related
    http://www.youtube.com/watch?v=O34YMb1N ... re=related
    http://www.youtube.com/watch?v=kPsa3Kml ... re=related

На antonina му/ѝ се допаѓа ова.
  7. sanjickar

sanjickar Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    39
    да 5 деца ќе роди од кои ова што го роди некни Селим ке го наследи престолот по Сулејман...џабе Махидевран збори :D Инаку...наскоро Хурем и Сулејман ќе се венчаат ;)

8. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    А не, Хурем не е куќе што лае, баш обратно, Махидеевран само лае а никако не може да касне, само оди и кодоши нешто кај Валиде султан-свекрва и`, ама се` и` е џабе...многу е злобна и љубоморна, таа какви фаци прави ми иде да и` бапнам бокс, одвратно лигаво створење, ќе видите сега во оваа епизода што следи на Канал 5 ќе ја бара собата на Хатиџе и мајка му на султанот ќе и` ја даде, ама Хурем ќе ја зезне, таа ќе ја побара од Султанот и таа ќе ја добие....Ептен ми е ќеиф кога Хурем ќе ја зае*е за било што затоа што Махидеевран сама си е крива за се` што и се случува, глупава е како ќускија не знае каде треба да заигра...колку пати султанот ќе и` се налути на Хурем и таа пак ќе успее да го придобие, а оваа е глупава, оди кај старата и таму плаче...права ќурка.

Да, Хурем ќе роди 5 деца (4 машки и едно девојче), и Хурем ќе му стане венчана жена на султанот во претпоследната -43 епизода на турски што се емитува, има време до свадбата кај нас.

Туку мене ме интересира (за оние што веќе гледале ) што ќе се случи со принцезата Изабела...знам дека Хурем ќе помогне да избега, ама Ибрахим ќе ја врати назад, па ќе ја префрлат во сарајот/харемот кај султанот, ќе ја спремат за халвет.....ама Хурем ќе ја киднапира нели...после што се случува со неа?
    И ставајте споилер.

На Danilela му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Еј конечно го дочекав моментот да ги видам Хатиџе и Ибрахим ! :rofl: :rofl: :rofl: Вакава останав целата :o мислев декаа незаат да се бакнат :) хаххаа
    Туку девојки поназад прочитав дека на Ибрахим ќе му летнит главата,знае ли некоја зошто?
    Btw:Жал ми е за Лео па....толку е мил :inlove: ;( ;(

На TheaEsposito му/ѝ се допаѓа ова.
  10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.397
    Допаѓања:
    114.539
  11. Look

Look Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    884
    Зошто Хурем ја правите толку искрена? Само колку е лоша и подмолна...
    Зошто кога е толку правилна,на Хатиџе само лице и' прави и и' се умилкува,а од друга страна се заканува дека ќе ги уништи со Ибрахим?

Зошто цело време и' се преправаше дека ќе и помогне да бидат заедно со Ибрахим,а уствари гледаше само како да расипе.
    Така ли се прави со некој што цело време гледаше да ти помогне и беше добар со тебе.Ај разбирам нека биде лоша со Махидевран,ама само колку луѓе повреди што ја сакаа.

Од друга страна Махидевран е искрена барем со тие што ги сака,затоа е и таква судбината на двете.
    Точно како што е и во реалниот живот-наивниот пати,лошиот секогаш добива се што сака.

Змија е бе, змија,затоа остварила се што сакала.

На tessie, Plavusa.17 и TheaEsposito им се допаѓа ова.
  12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.397
    Допаѓања:
    114.539
    На JenniferLove му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Еј добро е, не сум само јас што мисли дека Садика или Викторија личи на Катарина Ивановска.
    Ама што да се прави, мене Садика не ми е ни малку симпатична чак што има многу поостри црти на лицето, некако коњска фаца, Катето е посимпатикус. :)

Абре ваквите ко Хурем-машината за раѓање деца, желни преку лешеви да стигнат до тоа што сакаат, амбициозни и повеќе од тоа, само ова веќе преминува у очајност ги има ехе хеее.
    Демек блазе си и на Хатиџе за свадбата, она немала никогаш таква свадба да има, па што мислеше она, демек Султанов свадби со секоја жена ќе праи! Као Михримах ќе имала, а Ибрахим и Махидевран немало да доживеат. И што и беше муабетот со тоа?
    Каква врска имаат они со нејзината ќерка? Може Ибрахим ќе има дете, може Махидевран ќе има, арно ама поради тоа што не знаете работи да ставите во спојлер, сега знам дека ќе нема веќе деца!

Одвратна ми е Хурем, поодбивна не можела да ми стане.
    Морков е, ама зелен во тоа главата.
    Простотилук и детски памет = погубна комбинација.
    Арно ама, тупава си стига до тоа што сака, па со тоа сите не ја поднесуваат. Дури и Величествената фино кажа, дека ќе пропатат бајаги од неа. :D

14. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Леле конечно прва брачна ноќ имаа Ибрахим и Хатиџе па како се бакнааа :inlove: срциња :D :D

На TheaEsposito му/ѝ се допаѓа ова.
  15. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    А дали знаете дека понатаму Сулејман ќе се венча со Хурем ? :) Гледав на Youtube :D

16. strangewoman

strangewoman Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    391
    Ниту се замарам со анализирање на тоа кој каков е и зошто е таков.
    Уживам да ги гледам онака убави, дотерани, накитени. Величенственана ми е одлича и во понањање и за нејзини години си е прекрасна.
    Само не знам до кога ќе успеам да гледам. Како што читам има повеќе сезони, па ако стани бетар од лисјана нема шанса да гледам |(

17. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    1.227
    хахаха pupi.girl конечно го дочека моментот по кој копнееше :D и јас сакав да видам како ќе се бакнат :D не сме нормални со оваа серииве жими се.. :lol:

На pupi.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Лолита а која е принцезата Изабела?
    Стави во спојлер, да не не караат. :lol:

19. Ammy.Lee