Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    A извини не се сите убавици во Харемот и имам неколку примери за тебе
    1. Првата девојка што ја однесоа за Мустафа на средба
    2. Гоблинката - што ја изгоре Хурем
    3. И некои други девојки во Харемот

Јас за убавица сметам некој како што е Хурем, Валиде Ајше, и Махидевран а други што ми се убави ама не ептен убави, се Хатиџе, Нора и Ајбиге

2. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    ^ А Гулшах со глушечката фаца??

3. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Сепак Александра,се е до вкусот.За да некоја девојка биде примена во харемот -МОРА да биде убава. :)
    Е сега друго е какви глумици одбрале да ги толкуваат робинките.Па фала Богу сите имаме различен вкус.Инаку јас зборував за во историјата.Претпоставувам дека Султанот имал харем само со убави жени. :*

4. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Ajјјј да, заборавив на глушецот ама најверојтно затоа што неа не ја сметам за грда туку за прегрда :D
    Не бе Сара, каква историја? За серијава ти зборам а ако збориме за историја е тука неам коментар затоа што од кај знам какви биле жените во харемот а поготово Хурем Султан :^) Мене оваа во серијата ми е најубава а може кога би ја гледала вистинската Хурем од историјата може и најгрда да ми биде. Ја за девојкиве од серијата зборувам а тоа во историјата нема што јас тука да коментирам кога никогаш не сум ги видела какви се.

5. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Ако добро те сватив :
    Ти ми кажуваш дека глумците кои ги избрале да ги толкуваат улогите на робинките се грди-СЕ СЛОЖУВАМ.
    Ако ми кажуваш :
    Дека општо во харемите има и грди девојки/не убави-НЕ СЕ СЛОЖУВАМ.
    Поздрав обожавателке на Хурем. :*

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Првото е Сара :D
    Поздрав и до тебе :)

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Леле Махидевран каква беше кога влезе во одајата на Хурем.. :D
    Ќе ти го извадам џигерот вика.. :D :D Јака е јака. :lol:
    Подалеку од Мустафа,ќе зажалиш.Ама па во право си е жената,па.
    Хурем секаде прсти пика !
    Ама па сега,тоа е тоа.За да се успее-треба малку и со интриги да се послужиме. :)
    П.с.- верувам дека и Махи би го направила истото.Па всушност искусна е она..Му стави еднаш отров на Султанот во јадењето..Веќе знае како одат тие работи.. :!: И да,два пати се вклучила во планот на Величествената ( т.е. во акцијата да се убие Хурем)
    Еднаш сега кога ја гореа робинките..а првиот пат со Ибрахим и Валиде кога пратија кочија доцна во ноќта во другиот сарај..

8. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    A ибрахим сигурно има уплав од црвенокоси :lol: :rofl:

9. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Апсолутно :D Знаеш тоа може да е доста добра причина за да ја мрази а и во тоа време
    Хурем ја викале вештерка затоа што Султанот бил многу заљубен и што прекршил долговековна
    традиција за неа. Па може да има врска со тоа и бојата на нејзината коса.
    Чудно време било тогаш луѓето биле прости и неуки (повеќето) Ете гледаш и од статуи се плашат :D

П.с Најомилен збор на Ибрахим е КОЈ СИ ТИ?! а понекад и додава КОЈ СИ ТИ ЧОВЕКУ?! :lol:

На crtanfilm му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Nephertiti

Nephertiti Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    11
    Здраво девојки :)
    Нова сум на форумов,па не забележав дали некоја спомна за бали бег...Ме интересира што ќе се случи со него и дали ќе се ожени со Ајбиге??? :)

11. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Најсмешен е Ибрахим со неговото најпопуларно `Кој си тиииииии и како се осмелуваш :fubar: `
    Ама ни Хурем не заостанува, и она и се пушти со истиве зборови на таа робинката што наводно и ја искрши круната, абе противници се, па нешто ќе си научат еден од друг. Не за џабе Сули не можел ни без двајцата. :D

12. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Не на Бали Бег ке сакаат да му ја отсечат главата ама принцот мислам ке го спречи тоа и ке го испратат назад така да повеке нема да го гледаме.

13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.678
    Допаѓања:
    126.550
    На Бали бег и Абијге ќе им смести Хурем. Ќе одат они во Крим кај татко и , Бали беј да ја придружува, ама Хурем ќе изададе за нивната љубов, и ќе ги вратат назад. Султанот ќе му даде дозвола на Мустафа да му одреди казна на Бали беј, за да го спрема за одговорностите. Бали бег ќе разговара со Ибрахим, и ќе му каже дека иако ја сака, ја почитувал и за него била само снаа на Султанот. Ова Ибрахим ќе му го каже на Мустафа, кој ќе го помилува Бали беј. Кога сулатнот ќе го праша зошто, Мустафа ќе му рече Ако љубовта е злостор, тогаш сите сме злосторници. Бали беј си оди , му вели на султанот дека негово место му е на боиштата.

14. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    На renne и Sara123 им се допаѓа ова.
  15. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Во историјата Хурем се омажила со султанот после смртта на Величествената.А во филмов малку пред време.
    И како тоа-Хурем била единствената робинка на која и било дозволено да остане до Султанот после раѓањето на принц ?? :^) А Махидевран си отишла кога го родила МУстафа ??

16. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Како што прочитав од линкот и сфатив дека Хурем не се согласувала со Ибрахим затоа што тој го подржувал Мустафа да биде следниот султан а кое истовремено преставува и закана за нејзините деца тоа е доста добра причина за неа да го убие, а во серијата гледаме дека она има и други несогласувања со него и кои немаат врска со Мустафа. И си мислам сега можно ли е во историјата Хурем да се спречкала со пашата заради други лични несогласувања? Јас мислам дека била љубоморна што Сулејман имал голема доверба во него и што поминувале повеќе време заедно отколку со неа. (секако не на геј начин туку онака) Мислам дека сакала само таа да му биде центарот на внимание и никој друг. Она успеала додуша да му биде ама секогаш сакала повеќе и повеќе а Ибрахим и преставувал пречка за да биде со него. Еднаш прочитав додека тој бил на походи таа му праќала љубовни писма и сакала побрзо да се врати затоа што на нејзините деца им недостига татко им и сакаат да го видат. Ама па не се станувало така најмоќниот султански владетел тој бил многу посветен на работата и бил многу зафатен човек кој се бави со државни работи и нема време за нешто друго а и во серијата видовме како на Хурем и смета тоа и дека сака повеќе време да минува со неа.
    Сулејман го убил Мустафа пред Чихангир??? :o

17. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    :D :D :D

http://grid.mk/read/article/621441/sheh ... tepa-hurem

„Берѓузар се појави од никаде и почна физички да ја напаѓа Мерием, ја удираше по рамото, а потоа ја фати за коса. Кутрата актерка вриштеше и бараше помош, а љубоморната жена непрестајно ја влечеше за косата. Студиото беше целосно уништено поради женската пресметка, а Берѓузар не се осмелија да ја избркаат само од почит кон Ергенџ“, вели очевидецот.

18. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.901
    Да ама јас прочиитав после дебата на овааа дека сето тоа е измислица и тоа го вели мерием.....

19. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    незнам дали е точно или не, го видов и го ставив :) за поголема реклама се и сешто пишуваат, некогаш е точно некогаш не :)

20. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Таман работа да е точно ова.. :D
    На сликите од погребот на продуцентката Бергузар и Мерием заедно се секаде.. :)
    Само за реклама е измислено. :wasntme:
    Па мора малку рејтингот да се зголеми..