Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Да ке биде од негова страна и кога
    ке го убие :)

На Hurrem-Aleksandra и Sara123 им се допаѓа ова.
  2. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Па види,на некој начин и мене ми е мило за тоа што го направи Султанот.Тоа само повеќе ја `запали` Хуремка,се наполни со гнев-ако правилно се постапи, доволен да ги уништи сите душмани. :)
    Тоа само направи повеќе да се бори за себе и за своите деца.Всушност и се поврати бунтовниот дух кој и овозможува да оди по патот и да ги руши сите пречки пред себе. :*

3. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674
    А демек другите не се, ако добро памтиш таа дојде во хаерм полн со интриги спремна да се утепа, кога една величествена може да падне на тоа ниво да прави сплетки и интриги меѓу робинките па што останало за Махидевран и Хурем, всушност учат од најдобриот нели?

Се сложувам со сите останати за љубовта на Хурем кон Султанот, да таа сака моќ но и го сака Султанот само за себе, се работи за посесивна љубов, опсесија, затоа сака сите да ги истреби и да го има за себе и Махидевран на нејзино место исто би се однесувала па и кон останатите членови од династиајта доколку тие би биле против неа.

Глумицата Мерием( Хурем) чинам има слична судбина како Хурем имено на едно од снимањата била нападната од Бергузар Корел, ама добро ја натепала, глумицата плачела и врискала молела за помош едвај ја одбраниле од канџите на Шехерезада, но од почит кон Халид Ергенч не ја избркале, оф кутра жена. Баш жално! :(

На Shpagetta му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Вака сега објективно гледано за мене сите тројца се у право (Хурем Махидевран Мустафа)
    Махидевран повредена од тоа што Хурем и испратила шпион на син и да го заведе и да биде под нејзина контрола од бес и лутина ја провоцира Хурем (И Хуремка би го сторила истото на нејзе)
    Хурем прво се обиде само да се одбрани со коментарот дека има чист образ ама после изгледа и текна дека она е слободна и венчана жена на Сулејман а Махидевран само робинка со еден принц кој би можел да го наследи престолот и веќе не можела да го трпи нападите и провокациите на Махидевран и како дива ѕверка и стана и убаво и се изнадера :D (И Махи би и го сторила тоа на неа) Ако Хурем не се одбрани самата себе кој ќе ја одбрани Валиде? Хатиџе?
    Мустафа како син секако дека ќе сака да ја заштити мајка му секое дете си ја сака мајка си и не би дозволило некој да ја повреди па затоа ја избрка Хурем да не ја напаѓа веќе мајка му
    Единствениот за кој сметам дека згреши е Сулејман :D Па можеше некако да направи и на двајцата да им иде по воља а вака што си стори? За себе сега проблем си има со Хурем. Не мораше да ја понижи така. Сепак само се бранела девојката а што би сторил тој да бил на нејзино место? Ама тој па едвај гледа прилика да ја потчини Хурем :D Ми требаше бајаги време ама успеав да го дешифрирам карактерот на овој Султан уф мака голема си имав да го сфатам :whew: Тој ем сака да ја потчини ама па ем се пали кога она е таква го видовте ли како се смешка кога оваа сакаше да го разубеди да не ја понижи? И после откако она му се извини на неговиот принц Папучарот: Дојди Хурем да зборуваме... (и ја фаќа за раката) Хурем: Завршивме јас и ти :rock: Е ова кога му го кажа јас со отворена уста останав едно 5-6 секунди не очекував од неа да го каже ова :lol: И она е човек си има гордост хехе :D Да не си мислеше тој дека ќе го мази после??? Претеруваш Хурем идиот еден и ти претеруваш ама ај ти си Султан што сакаш ќе правиш и вистина е ова Хурем што го кажа тој нема само еден принц туку пет ги има и стварно сите ептен големо значење на Мустафа му даваат а браќата негови и не се толку важни тие ни 5 пари не вредат ама ете што толку многу го уважуваа го урочија детето и умре од татковата рака.

5. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    и тоа за радување е? :^)
    некој да ми ја раскаже последната епизода ама убаво, гледавме фудбал :D

6. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    ^ Реков дека се радувам што тоа ке се случи?

Што се случи епа вака Михримах ке ги види Бали Бег и Ајбиге заедно како зборуваат на Величестввениот ке му стигне статуа негова и Ибрахим ке праша каде да ја наместат и Величествениот ке нареди да ја наместат во дворот на Ибрахим меѓу другите скулптури Михримах и Хурем ке одат кај Величествената и Михримах ке им каже за Бали Бег и Ајбиге ама како на шега ке сватат ке се смеат само Махидевран ке биде намуртена ке и каже на Хурем тебе никој не те сака понекогаш те жалам и Хурем ке и викне во тој момемнт ке дојде принцот и ке и каже на Хурем дека несмее така да се однесува со мајка му Хурем ке каже кој е он да наредува и он ке каже јас сум принц престолонаследник така нешто Хурем ке ја земе Михримах и ке отиде кај Величествениот ке му каже за ова што се случи и Величествениот ке го викне принцот и ке нареди Хурем да му се извиини и ке му се извини додека ова ке се случува Махидевран ке нареди Ефсун да ја тргнат повеке да не ја види пред очи и Гулшах ке ја однесе некаде ке ја пикне во соба таму ке биде робинката што и го изгоре лицето на Хурем и ке и држат нож под грло ке влезе и Мхидевран и Ефсун ке ја моли да не ја убива ке направела се што ке и нареди и ке и нареди да и каже за Хурем нешто и така заврши.

На crtanfilm му/ѝ се допаѓа ова.
  7. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    па сега така го кажа со ликување :)
    фала што ми раскажа :) :)

На cat250 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Maxymous

Maxymous Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    70
    Хурем развод ќе бара од Сулејма :lol:
    Така е султанке, ти за џабе 10 години раѓаше :D

9. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    зар и денес имаше..... :lol: :lol: хаха јас заборавив дека е понеделник...ај некој ако не го мрзи нека ми раскаже накратко што се случи :D

10. Chivas

Chivas Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    132

11. I.love.your.lips

I.love.your.lips Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    970
    Дечки ќе врне денес ја дадоа епизодата подолго!! :lol: :lol:

12. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Како што си е опседнато вљубена малце тешко за таа работа :D
    Па не било баш лесно да си во брак со Султан види го што прави како ќе го дувне ветер таков ќе биде
    Понекад знае стварно да ја убие со зборови овој човек :D Ма каква Валиде, каква Махидевран најдобар џелат на Хурем е баш тој за кој се омажила (тој ем болест ем лек истовремено ;) ) никој не може да ја повреди како што тој го прави тоа ]:) Искрено ми се допаѓа неговиот начин како ја ранува (ова малце садистички :P ) малце ќе ја игнорира, малце ќе ја понижува, малце поезија ќе и раскажи, малце лут ќе и биди, малце ко заљубени гулапчиња на тераса ќе си се гушкаат :D Го обожавам него и неговите mind-games у последно време малку го заборавив Бали сега малку повеќе на Султанот се палам :lol:

П.с: На Суљо не му се допадна подарокот од Ибро (муслиманите не се по тие работи) му се гледаше у фацата и мислам дека сакаше да му ја акне бистата од глава на Ибрахим :lol:

13. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Хурем
    ќе го испие шишенцето
    од истата причина поради која Ибрахим му прави тактики на Сулејман, од типот на
    убијте ме, земете ми го чинот, ве напуштам и тн.
    Таа сака Сулејман да го отцепи од сите и само таа да владее со неговиот памет (и сестра му и мајка му и син му, сите и` сметаат). А штом сите и` сметаат, очигледно е дека таа постапува далеку од добро и чесно.
    Па да го сака Сулејман, зарем ќе дозволи да му причини толкаво страдање со тоа што ќе направи да умре неговиот син кој Сулејман толку го сака.

По секоја цена?
    По цена да му го убијам најмилото, да направам да страда?
    НЕ. Па каква љубов е тоа?

Се знае зошто така му пиша. И тоа е стратегија. Свесна е дека Хатиџе му е помила на султанот од Валиде и вака сака да добие поени кај него. А тоа со умирањето се пренемагаше, лицето и` го изгореа, не ја прободоа в срце...ете колку да биде поголема во неговите очи.

A шо да направи Мустафа? Зарем таа би молчела доколку некој и` ја ремети мајка и`? Која е таа да и` се издерава на било чија мајка? Баш ова е еден од ретките моменти кога Сулејман беше праведен. Како таа сака сите да и` ќутат и да ја почитуваат. Без повратна почит не може. Сулејман е заслепен од магиите шо му ги прави, ама сепак не е дотолку слеп.

Јас мислам дека Сулејман веќе почна да се сомнева во тоа каква жена земал. Почнаа да и` се гледаат намерите и “љубовта“ кон Сулејман, која е иста како онаа на Ибрахим кон Сулејман, па и кон Хатиџе. Ама си ќути, веќе ја направи слободна и венчана жена...премногу е горд за да си го повлече зборот. И мене ми е чудно тоа што заедно се закопани во мавзолејот и тоа што така идилично завршила таа “љубовна“ приказна во која има толку интриги, сплетки и колење. Со таквото однесување, Сулејман сакал да прикрие нешто, но што? Интересно е тоа што причината за смртта на Хурем никаде не ја пишува експлицитно и со сигурност, а не верувам дека Сулејман (мажот со кој таа делела се`) можел да не знае од што умрела. Да не и` дал моќ за побргу да ја уништи бидејќи ја прочитал? Затоа што истото му го направи и на Ибрахим и тоа двапати.

На Sara123 и LilBaby им се допаѓа ова.
  14. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.392
    Ако добро памтам кога на Хурем и го изгореа лицето само Хатиџе ја поддржа, и пружи помош и ја замоли да остане кај неа. Затоа Хурем му пиша така на Сулејман, да и ги даде децата на Хатиџе ако не ја најде жива.
    А за тоа дека не ја прободеле в срце... Да, не ја прободеа ама ако и го изгорат лицето, ништо чудно да им дојде толкава храброст и да ја убијат ! Затоа и напиша „ако не ме најдеш жива“.
    А кој рече дека на султанот му е помила Хатиџе од Валиде?

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Да не му беше, досега одамна Ибрахим ќе беше мртов. A Валиде не ја ни регистрира, не и` го вреднува мислењето, не ја ни праша пред да ја даде Хатиџе за Ибрахим, кога ја врати Даје и тн. Сестричката му е каде-каде помила, мн очигледно е тоа.

16. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Јас не реков дека Хурем се однесува добро и чесно.Реков дека е заљубена и зема се што може да искористи. :) Немам идеа,како некој во харемот би можел да се однесува чесно .. !? :^)
    Покрај толку интриги,злобни завери,договори,нечесни работи од страна на СИТЕ.
    За жал мора да се прифати дека харемот е сурово место каде што мораш да се бориш за себе за да опстоиш.А ако Хурем е доволно способна да добие се што ќе посака по секоја цена,и ако другите не се толку способни-немора да значи дека не е заљубена. |-)
    И да,ако Хурем не го убиеше принцот,тој ќе ги убиеше нејзините деца. :)

17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.681
    Допаѓања:
    126.582
    на синоќешното 39 то по ред доделување н наградата Златна пеперутка во Истанбул, серијата Величенствениот век доби награда за најдобра драмска серија а глумицата Meryem Uzerli награда за најдобра жена улога во категоријата драма.

http://www.youtube.com/watch?v=sbprvP94FSE

Прикачени фајлови:

На Hurrem-Aleksandra, tessie, cat250 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Јас доколку сакам некого, не би му убила некој кој навистина му значи. Дефинитивно. А не верувам дека Мустафа би можел да си ги убие браќата. Тој е многу праведен и доколку е потребно се бунтува за таа правда.

19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.681
    Допаѓања:
    126.582
    tessiе тоа што би било кад би било никогаш не можеме да дознаме. Факт е дека псоред правилата тогашни наследникот гу убива браќата за да нема борба за тронот. Исто било и со Сулејман само не го покажаа зашто него татко му го назначил како наследник иако не бил првороден и најстар. Е сега што би било ако останел жив Мустафа никад нема да знаеме, а тоа дека Хурем е лоша ваква таква не можеме да кажеме зашто од оваа денечна пермсепктива никогаш нема да можеме да се ставиме во нивна кожа за да можеме да прсудуваме. Тогаш било убиј или ќе те убијат.

На Hurrem-Aleksandra и Sara123 им се допаѓа ова.
  20. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Ти не бу му убила ништо на тој што го сакаш знам.Ама да си во тоа време на местото на Хурем,и те како ќе се бориш за себе-на сите начини.
    Да,се сложувам,со тебе потполно.Мустафа е праведен и се бунтува за правдата-ама само за неговата мајка. :) Чекај денес да видиш што ќе и каже на Хурем-
    Хурем Султан,стојте подалеку од вакви работи.За ваше добро и за доброто на вашите деца.Во смисла дека може да настрадаат и тие.
    Мустафа си ги почитува браќата,ама кога би требало да одбере кој да управува со светот тој би се одбрал себеси-како и секој човек. :) Па затоа и Хурем го одбира она нејзиното,нејзините деца да бидат моќни.Кога децата на Хурем браќата меѓусебно можеле после нејзината смрт да се борат,убиваат за тронот-немој да ми кажеш дека вечниот непријател неможе да ги убие. А всушност што му се тие за да неможе да го убие ?Непријатели кои му конкурираат.Махидевран цело време го советува да стои подалеку од Хурем и нејзините принцови,бидејќи тие му се непријатели ~ Знам дека нема да ме разбереш,бидејќи двете гледаме од различни гледишта. :)