Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Абе многу јасно, доколку немаше различни гледишта, немаше да биде интересно на форумов како прво, ќе си аплаудиравме една на друга и толку. Тоа што го кажувам моето мислење во контекст на твоето, во никој случај не сакам да го сфатиш како напаѓање. Ако веќе си го сфатила, се извинувам. :)

И твоето гледиште го разбирам донекаде. Точно е дека и` направија баеги неправди на жената која на султанот му родила дури 5 деца, кога и` го изгореа лицето дури и јас ја жалев, ама таа беше онаа која бараше правда и пак излезе неправедна на крај. И тоа време-невреме подобро да го наречам си го носи своето. Јас не можам да сфатам колку малку вредност му давале на човечкиот живот. Непоимливо е. Две-три, крц ножот... :o

Мое мислење е дека стопати ќе и` беше подобро да останеше со Лео. Можеби ќе имаа поскромен живот и немаа да бидат толку моќни, но барем ќе беа далеку помирни и не ќе мораше Хурем да спие со нож под перница што се вика. Барем јас лично, три кралства би дала за тој душевен мир. Не неа, сите ги жалам таму. Кога ќе погледнам една епизода, мислам на свадба луѓево не може да се израдуваат. Само се мисли на ножевите, местенките, кој ме мести, кој да го наместам...тажен е тој живот кога не можеш со душа да се израдуваш дури и на веселба.

На Hurrem-Aleksandra и Sara123 им се допаѓа ова.
  2. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Серијава многу сакам да ја гледам, ама никако да стигнам за жал и еве тука кога стигам читам до кај се работиве.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Е да,можеби ќе имаше помирен живот со Лео.Ама Хурем тоа не го сакала.
    Таа сакала моќ,власт,управување..висока позиција,султанисување,сакала да биде нешто големо :)
    Инаку,не воопшто нема потреба да се извинуваш.Ние само си го претставуваме ставот.

4. I.love.your.lips

I.love.your.lips Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    970
    Многу ми е мило за неа најмногу :inlove:

5. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    tessie Хурем го сака Величествениот (за разлика од Махидевран) но ги сака и своите деца а ако зборуваме за убивање и Махидевран се потруди да ја убие Хурем додека беше бремена со Мехмед што значи дека таа сакаше да ја убие и Хурем која Величествениот многу ја сака и нивното неродено дете ова по твојата теорија значи дека Махидевран ич не го сака Величествениот (а и не го сака) да не зборуваме за тоа што и Величествениот можеше да проба од отровот но на Мхидевран не и беше гајле дали со Хурем може и Величествениот да се отруе на неа и беше важно Хурем да ја отруе

6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.681
    Допаѓања:
    126.582
    Неа не и беше целта мирен живот. Таа уште кога ја донесоа како робинка се заколна пред себе си дека ќе се освети за смрта на своите најмили со тоа што ќе владее со најголемата династија, ќе го стави наголемиот султан под нозе и ќе докаже дека една роминка може да стане венчана жена на султанот. Е тоа беше нејзината цел. И во таа цел да ја оствари не трпеше препреки. За разлика од Махидерван она на време свати дека само со ќутенката се добива се што се сака. Само со задкулисни игри. Но за разлика од Махидерван која беше заслепена од желбата за власт преку синот, и беше во состојба да убие секој па и Ѓулшах, Хурем на оние кои и правеа добро им враќаше со добро ама оние кои и правеа лошо им враќаше со лошо. Ќе видите во последните 10 епизоди се ќе ви стане јасно. особео после срцевиот удар на Сулејман. Тие две епизоди се клучни за целата серија.

На tessie, Hurrem-Aleksandra, Sara123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Да и до сега гледавме колку Махидевран "го сака" Величествениот но тогаш ке видиме уште поубаво за оние кои сакаат да знаат
    Величествениот ке добие срцев удар додека сите ке се молат да преживее Махидевран едвај ке чека да умре дури и принцот ке почне да султан да го спрема но за среќа на другите и нереќа на Махидевран Величествениот ке остане жив :D
    Додека во врска со Лео (слаба страна ми е ;( ) Хурем сакала или не ја однесоа кај Величествениот на почетокот сакаше да се одмазди но го засака Величествениот и роди две деца ( ако не грешам) дојде Лео имаше шанса да избега со него но дали ке беше фер да ги остави децата и да избега за да има спокој дали ке имаше спокој незнаејки дали децата и се живи или не ? :?:

8. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    А што,
    сега ли ќе се случи тоа со отровот,Хурем и Султанот.Дека нели Хурем му се налути на величествениот бидејќи ја понижи пред Мустафа... !?

9. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Toa што го кажа за Хурем и за нејзината тактика дека го направи тоа за да владее со неговиот памет не се согласувам затоа што она никогаш не е на сигурно со овој човек зар не гледаш како си игра со неа топло-ладно :^) Еднаш ќе му текне поезија ќе и рецитира таа е неговата месечина неговото сонце неговиот Истанбул и уште разни лигави глупости па после ќе му текне да донесе принцеза во неговиот харем затоа што му се сака па ќе спие со неа а од друга страна Хурем не плачи само тебе те сакам :puke: Е тогаш она кога мислеше дека не ја сака еднаш помисли и да и го остави Сулејман на Изабела и да избега со децата тоа само на Нилуфер и го кажа дека го планира тоа. Знае дека со тоа си го ризикува животот и знае дека Сулејман никогаш не и би ги дал принцовите па се реши на оваа постапка и ај кажи ми сега како на овој начи ќе владее со неговиот памет? И ако сакала моќ она будала ли е да си избега од таму?
    Дефинитивно во ова наше време не би направила се по секоја цена да успеам во нешто си имам граници секако ама па во тоа време не би се мислела ни минута. Хурем го сака Сулејман и тоа многу ама па си ги сака и децата доколку треба да избере една мајка помеѓу мажот што го сака и меѓу децата кој мислиш дека ќе победи? Затоа таа ќе направи да се убие Мустафа затоа што неговото постоење значи смрт за нејзините деца. Подобро да го повреди Сулејман него да жали по мртвите деца.
    кога еден Селим од иста мајка и ист татко си го уби братот Бајазид што останува за полубратот...
    А Чихангир колку глупав бил само од жал за Мустафа ќе умре и тој а Мустафа ќе го убиел кога ќе дошол на власт. Ете гледате тие што биле добри умреле (Мехмед Чихангир и Бајазид) а тие што биле малку поопасни Селим и Михримах преживеале и станале Султан и Величествена.
    Ако не ја сакал Сулејман Мајка му зошто тогаш не ја казни за тоа што и го направи на Хурем?

П.С Мило ми е за Мерием заслужено ја доби наградата ептен добро глуми девојката :rock:

10. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Не
    тоа ке се случи кога ке умре Ефсун тогаш на принцот ке му каже дека Хурем ја испратила да го убие то таа го сакала и не го направила тоа и ке умре принцот ке му каже на Величестевниот и Величествениот прво нема да верува но ке му каже дека жена што е пред смрт нема потреба да лаже и тоа ке го замисли ке ја викне Хурем.Хурем ке се брани и ке и даде отров и ке и каже или да го испие отровот или да живее без него на Хурем ке и биде криво што им верува на сите само не на неја и ке мисли дека не ја сака и ке го испие отровот ке испадне дека не е отров туку некоја друга течност.

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Еве некои интересни слики.

12. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Нестрплива сум да ја видам таа сцена :rofl:
    Свака му част како ја изигра :D Многу е јак!
    Сулејман во шишенцето има течност која прави да ти се спие :D
    После каков секс ќе си има Суљо ]:) Некои велат дека смирувањето (make-up sex) после расправата со партнерот бил најубав па може тоа му било намерата и тој да го доживее тоа :lol:

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Па можеби што викаш,тоа му била целта.Ама сепак мислам дека не,многу неочекувано му излезе немал ни време човекот да смисли се ! :D

Хурем Робинка. Александра Ла Роса.

Хурем Султанка. Хурем Султан

Хурем Хасеки Султан-венчана жена на Султанот.

Хурем Хасеки Султан-Валиде.Како управителка/главна во харемот. :)

Зар е потребно да се качи на уште повисоко скалило !? :)

14. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    ^ Има ли повисоко скалило од управителка на харемот?

15. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Неа, не и треба уште повисоко скалило од тоа ~
    Таа управува со Султанот,со владетелот.Исто како да управува со сите. :)
    А знам дека понатака кога Михримах ќе ја омажи за Рустем Паша9мислам дека се викаше)ќе стане уште по влијателна врз Султанот.Тогаш Ибрахим ќе биде во гробче,а мажот на Михримах ќе биди државен везир-главен. :) Сите тројца заедно ќе вмешаат прсти во акцијата `Да се убие Мустафа`. Ако грешам,поправете ме.

16. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    јас читав дека михримах ќе се заљуби во некој сиромашен сликар (ме потсети на лео), па хурем нешто ќе му направи не знам што, и ќе ја натера да се мажи со рустем паша а михримах него воопшто не го сакала а тој рустем бил многу корумпиран паша во тоа време, штета за михримах :doh: во серијата не знам како ќе направат ама вака било во книги а многу од серијава е според книгите па не знам сега.

17. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Е кај ќе ја даде Сулејман единствената ќерка за сликар и тоа сиромашен??? :^)
    А за Хурем да не зборам она сака Михримах да ја наследи па верувам дека замешала нешто прсти
    никогаш не би дозволила Хурем нејзината султанка да живее во сиромаштија.

18. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Мора ли уште Лео да го спомнувате?Беше и помина секој пак кога ке го слушнам или воопшто прочитам неговото име се сеќавам на епизодата во која го убија ;( ;( ;( ;( ;( мислам дека нема потреба да се спомнува повеќе ;( ;( ;(

19. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Да бе леле и јас исто :( мислев дека сум единствената...
    кога ќе се сетам на Лео голема тага осеќам за него ептен добар човек беше, само глупаво од негова страна беше тоа што мислеше дека Хурем ќе избега со него и ќе ги остави Сулејман и децата.
    Еве и да избегаше Хурем со него пак смрт ќе го чекаше ама не со локум туку со секира од страна на Сулејман врти сучи нема излез тоа е ;(

На cat250 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    ^
    И јас мислев дека сум единствена од таа епизода веке локум не јадам не сакам ни да видам многу ми беше жал ни крив ни должен си умре ;( ;( ;( а Ибрахим не постапи фер требаше да го прати дома тогаш кога беше бунтот Лео Хатиџе во раце ја носеше дека нели по скали падна и со стрела го погодија јас мислев дека тогаш ке умре ;( ;( ;( потоа кога беше сонот на Хурем кога дознав дека е сон си реков добро е се спаси и во наредната епизода го убија ;( ;( ;( ;(

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.