Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Жал ми е многу ама Хурем не може секогаш да биде во право... Сулејман најправреден ми бил од секогаш, па убаво и рече да му се извини на Мустафа. Серијата веќе многу предвидувачка ми стана, едно исто сто пати се врти... робинките, па Хатиџе ќе се изнервира за нешто и ќе падне во депресија, па Хурем ќе се скара со Валиде, па ќе има смртен случај... од септември не знам дали ќе можам да ги гледам епизодите, најверојатно не.. а многу сакам да видам како ќе заврши :?:

2. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Пупи сакаш да кажеш дека Сулејман кога ќе го убие Ибрахим и тогаш ќе ти биде најправеден???
    Ова само прашувам онака. и што велиш ќе биде ли и тогаш праведен :^)
    Иначе во право си малце серијата предвидлива ни стана ама ај може у третата да направат освен Ибрахим и Мустафа па и Хурем може да умре тогаш ама па кога ќе размислам ако она умре ќе нема после кој да ме забавува и да ме насмее :( Историски Сулејман нема веќе да погледне друга жена а во серијата може друга ќе му донесат па може и во друга после да се заљуби и на неа да и рецитира поезија ако го направи тоа многу ќе ме разочара и ликот и режисерот и продуценти и сценаристи и ќе се каам што воопшто сум ја гледала серијата :@

3. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

И покрај тоа што го сакам многу Ибрахим ќе речам да заради тоа што тој има многугодишно искуство со тие работи и за жал ќе го убие ;( И во право си нема да ме чуди ако му донесат робинка и почне да му пее љубовни поезии... а вечер ќе има :?:

На Ubava-Crvenokosa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Махидевран си зима голема слобода.Ама она ни да се посомнева дека тоа е план на Хурем со Нора ! :rofl: Алал да и е на Хуремка-каква стратегија направиле со миленичката на Мустафа..вауу ;)
    И да,денеска беше посебно убава.Онака баш султански облечена.Овој фустан не сум и го видела ~
    Па и робинката Махидевран беше убава.Ама џабе е убава кога не е итра. Сега гледам отров ќе и даде на Нора,да си ја заврши работата.Да го исполни бараното.Да заврши веќе еднаш..Ама за тој ден ќе се изначекаме. :tmi: Како и да е,дури сега започна вистинската борба,помеѓу Махи и Хурем.Всушност Хурем се обидува да ја промени `судбината`.По правило Мустафа треба да седне на тронот после смртта на татко му-ама некој ќе успее да си ги реализира плановите. ;) Знам дека сум кажала,ама пак ќе кажам : Има нешто во Александра,нешто посебно-што прави да ја подржувам. :)

5. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    па да ама не морале баш за тој рустем паша да ја мажат, таа не го сакала нималку, можеле да и најдат некој друг и помлад и подобар како челеби за хатиџе што го најдоа некој син на паша или нешто овој и постар бил од неа ама поважно било да се убие мустафа па хурем така направила. сулејман треба сите да ги затвори :devil:

6. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Имало некој што мноогу ја сакал Михримах ама Величествениот не ја дал за него http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =3&theater овде така прочитав

На crtanfilm му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Жал ми е за Махидевран ццц греота... ем глупа ем наивна сега кога знае дека Нора за Хурем работи и пак не се посомнева дека Хурем намерно ја натерала да и го каже тоа иако било делумно вистина читај меѓу редови жено!!! Е заради тој памет Сулејман не ја оженил не е доволно интелегентна и опасна за да го возбуди како црвената :D Господ нека ми прости за ова ама тој синот на Хурем - Селимчо одвратно ми е детето (ова апсолутно нема никаква врска со физ.изглед) се гледа дека е проблематичен - лошото дете! зошто да му го земе мечот на Бајазид? што ќе му текне одма сака негово да биде :@ Е не може! Добро е што Мустафа му го зеде мечот и му го врати на Бајазид :) Зошто Селим ќе биде Султан зооооошто! :@ :@ Сакам Бајазид да биде а не тоа одвратно дете. Ама изгледа ќе станел Султан затоа што е и тој црвен :^)
    Хурем ми беше многу убава во црвено и ја истакнува злобата :D

8. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    е ова е од историја како што било стварно ке видиме како ке биде во серијата, таму каде што читав беше поинаку според некои книги. а михримах на 7 години ако ја омажиле тогаш таа немала поим што е љубов а и во серијава требаше да е мажена веќе ако оделе според вистинската приказна. :^)

9. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Бајазид не наследил затоа што Селим бил трето дете првото умрело второто Михримах и затоа Селим го ставиле за Султан тој бил најстар меѓу браќата јас негде прочитав дека по прогласувањето на Селим за султан Бајзаид заедно со децата избегал но султанот ги вратил и убил не знам дали е точно се надевам дека не е :worried:

10. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Нели..!? :D Ја прави опасна,итра,секси и бунтовна.А поготово со тоа крзното каква беше ! :o
    Во денешната епизода многу убаво се облекла.Ми се допадна.Само уште круната да не и беше скршена..

11. Maxymous

Maxymous Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    70
    Kaде ќе му се допдне кога го направил како поп :D

12. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.797
    Допаѓања:
    339
    Утре во колку часот има реприза од денешната епизода?

13. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Во 13:15 :)

14. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    зашо 64 епизода ја нема на јутуб,веке неколку дена ја немаат ставено ,можно ли е онака за заврше серијата?
    коа и ја ставаат круната на хурем

15. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    не завршува серијата вака, туку втората сезона...а третата како што прочитав погоре ќе ја има од септември :) така да мислам дека ќе се изначекаме цело лето ;) а доколку 64та епизода ја дадат сега (а не во септември) тогаш мислам дека премиерата во турција би била утре (хах т.е. денес) :D а на интернет веројатно следниот ден ;)

16. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Абе остај ја ти круната што сте запнале сите со круната ццц знаеме дека пак ќе си ја носи :D
    А што и фалеше на оваа што ја носеше денес Хурем :^) Пак си е убава и со оваа.
    Ама стварно, Хурем посебно секси ни беше денес нејзе највеќе црвеното ја истакнува ме асоцираше малку на маќеата на снежана - лошата убава маќеа ама она на Мустафа :D Вака сега искрено она го предупреди да не се меша меѓу неа и мајка му а тој и се закани за нејзините деца и сега она одма у акција пред тој да направи нешто она прва ќе реагира оу јее :rock:

Абе овие браќата (Селим Бајазид) Војувале за тронот па што ако Селим е постар од него кога бил неспособен :!: Бајазид бил и те како многу подобар кандидат за Султан бил многу интелегентен детето
    ама него го убива (буквално) тоа што немал подршка а и хиерархијата си го прави своето. А овој пијаницата го подржувал некој везир (овие нешто ко Ибрахим Мустафа) а не верувам дека Сулејман го убил Бајазид за Селим па нема смисла. И овој му е син и другиот му е син. Селим стои зад таа работа и везирот најверојатно :^) Сулејман само еден син ќе убие.

17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.681
    Допаѓања:
    126.582
    Сезоната заврши минатата среда. 63 та епизода беше последна од втората сезона. Здравје на есен нови епизоди.

18. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Јас ова го прочитав негаде на интернет ако најдам ке ставам линк инаку ако го убил го убил за де не започне војна меѓу браќата или нешто не знам и јас викам подобро да не е вистина

19. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Не,јас не реков дека нешто и фали. :) Реков доколку ја носеше и сега таа големата круна-ќе беше уште поубава.Да,и оваа круна и е убава. ;) Ама мене повеќе ми се допаѓа онака со голема,за Махидевран да се нервира ! :devil: Инаку не дека овие од харемов не знаат дека Хурем е по-опасна,поитра од Махи-ама со круната некако официјално се покажува дека Хурем е Хасеки. ;)

20. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.901
    За тое што сакааат да дознааат што ке се случи после 52 епизода..
    Muhteşem Yüzyıl, Sezon Finali, Özel Fotoğraflar
    62. Bölüm
    Valide Sultan'a veda..
    61. Bölüm
    60. Bölüm
    58. Bölüm
    [​IMG] каква мајка таква керка
    57. Bölüm
    54. Bölüm