Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    Ќе се пофали Махидевран за ланчето? Што ќе направи Хурем кога ќе го виде ланчето кај Махидевран?

2. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Гледам си се збунила сакав да кажам дека не е ист случајот како со ланчето на Изабела бидејќи Хурем го чекаше тоа ланче мислеше на неја ке и го даде додека ова ланче Величествениот и го даде на Хурем па таа го врати па го зема Махидевран не е исто не би требало исто да изреагира

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  3. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Еве линк во спојлер тоа почнува 1:22:41
    http://www.youtube.com/watch?v=RpmgoWJLGIU

4. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
  5. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

совршенство веќе сме прочитале за ова... можеби лажат овие :?: сепак само филм е Шехрезада опсесивно љуборморна да ти била :lol:

6. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.301
    Допаѓања:
    1.734
    За кој беше наменето тоа што го даде Хурем отров ли е што ли е на Ефсун така ли се викаше таа што се сака со Мустафа ?

7. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Да Хурем и даде отроф на Ефсун да го отруе Мустафа

8. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Хурем ќе и даде да му стави отров во јадењето затоа што принцот и рече ако не биде добра со мајка му и со него ќе настрада и она и нејзините деца и сега она сака да го докрајчи пред тој да ги убие нејзините синови. Па и немала некој избор ја сваќам, боље посинокот да и умре него нејзините 4 родени синови

9. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    па јасно дека не е истото ланче мислам дека Sara123 сакаше само да не потсети на другото ланче за кое се караа со изабела зошто ситуацијата е слична ;)
    јас не ја одобрувам хурем за ова што му го прави на мустафа мислам дека претерува :^)

едит ова не е шевкет од кога лисјата пагаат http://i4.ytimg.com/vi/WcBnRA4BDUQ/hqdefault.jpg
    http://tnypic.net/9062c.jpg :^)

10. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Јас кажувам дека ситуацијата не е иста а за ланчето знам дека не е исто па Хурем не би требало исто да изреагира.

11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.683
    Допаѓања:
    126.588
    На crtanfilm и BI-44 им се допаѓа ова.
  12. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    2.722
    Може некој да ми даде линк од денешнава епизода на турски?
    Се пресмеав со Нигер,Зумбуљ и Ѓул Ага :rofl: :rofl: :rofl:

13. bile.159

bile.159 Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    ахх бре султане султане.. кој те гледа повеќе тебе, си имат жениве маки со децата а ти уште сплетки прајш со ланчињава..

14. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
  15. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    некој накратко да ми раскаже што се случуваше во денешнава епизода?? не бев дома и не можев да гледам :D

16. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Па многу нормално дека не е исто. :rofl: Различни луѓе,различни ситуации.. :)
    Сакав само да ве потсетам дека и друг пат се случувале вакви `слични` активности од страна на Хуремка.Ама види сега,не е исто да,ама поентата е таа. Нешто скапоцено направено за лик А,оди во рацете на лик Б.И сега тој ликот А,се нервира бидејќи не го заслужил тоа (како Махидевран за прстенот) или се нервира дека се наоѓа во туѓи раце(како Хурем за ланчето на Махи)всушност нејзиното ланче ;)

17. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Ова е поинаку ланчето отишло кај личноста А и таа го вратила и го земала лишноста Б додека за ланчето на Изабела личноста А со нетрпение го чекаше ланчето а личноста Б го доби и затоа личноста А се нервираше така да Хурем не би требало исто да изреагира (да и го земе како што и го зема да Изабела).

18. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Ке ти раскажев ама и јас не ја гледав целосно од таму каде што гледав Ефсун му стави отров на принцот во јадењето детето на Хурем има некакво искривување на рбетот и за тоа го боли и плаче и кога ке порасне ке остане грбаво потоа принцот ке се разболе (од отровот) Ефсун ке викне доктор ке дојде и Мхидевран ке ја избрка Ефсун а докторите ке неможат да откријат што му е почетокот не го гледав а може и нешто сум пропуштила затоа еве ти линк овде ке ја најдеш оваа е 54 епизода со превод еhttp://www.femina.mk/out/?id=1c8107f2e4 ... 93728bfd88 :)

19. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    http://www.youtube.com/watch?v=JQnKh9HH7HU
    нели на крај Хурем кога оди да ја крунисаат,по нејзе одат Зумбуљ и таа другата робинка нели е Ѓулшах? :o :^) како се тргнала од Махи?

20. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Единственото нешто што сакав да го кажам е дека-
    И друг пат во серијава се случиле вакви слични ситуации со скапоцен накит.Многу нормално дека нема да направат исти сцени,исти постапки на ликовиве. :rofl:
    А каде прочита дека јас реков дека Хурем исто би требало да изреагира ? :)
    Поздрав :* :*

Е тука ќе се случат многу пресврти.Па и Госпоѓа Даје беше закоравена до Величествената,па ја предаде.Кога ќе се согледа вистински во чии раце лежи моќта..тогаш е веќе поинаку. :)
    Ѓул Ага ќе го избркаат па Зумбуљ ќе и служи на Хурем.За неразумните постапки на Махи-Ѓулфем ќе трпи.Ќе отиде на страната на Хурем.Ѓулшах сакајќи да се спаси од Ибрахим(ќе дознае дека НИгер носи дете од Ибро)ќе реши да премине на страната на ХУрем.Тоа ќе и одговара на Хурем,бидејќи ќе има доказ за гревот на Ибрахим!

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.