Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Колку ми е жал за Чихангир. Ќе остане ли жив? ;(

На BI-44 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Да, да, ама нема да можат да го спасат од деформитетот.
    :(

3. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674

Токму така на толкава слобода денес што ја имаме и други средства за заштита и можности за чесно да се дојде до успехот, сепак луѓето се служат со интриги и полоши работи од тие што ги прават султанките, затоа се што прават и двете нормално дека не е добро, но не е ни за осуда. Попрво би ја осудила Величенствената за интригите кои ги направила отколку тие, бидејќи таа е врвот, таа има се, а сепак се служи со ниски удари. Мизерија! Но во ред назадно време назадни луѓе, ама сега, денес, демократија, а интриги, баши бузук....

Инаку видовте како Махидевран полека си го поакажува своето право лице, еднаш Велинченствената ја прекори да не превзема ништо без таа да знае, госпожата се налути и надвор со Ѓулшах позади грб со цинизам, која била таа (величествената) да и кажува така. :fubar: Бог да чува! |(
    Вака така Хурем на сите у фаца им плеска се што мисли, затоа се што ќе се случи во харемот неа ја обвинуваат, затоа повеќе ја преферирам неа отколку Махидевран.

Инаку во харемот Хатиџе Султан ми е единствена која не се служи со интриги јес да на моменти ми беше малку дволична спрема Хурем но во ред пак колку толку е прибрана.

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  4. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Ако им плеска се у лице, заслужуваат. Хурем на почетокот убаво си рече дека еден ден сите тие ќе и платат за се што и` сториле. Полека но сигурно Хурем си ја тера по свое :D

5. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Еве интересни слики. :)

Прикачени фајлови:

На BI-44 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Лелее како збесна Хурем кога гатачкана кажа дека Џихангир ќе плаќа за грешките на некој друг...
    Ама како и залепи па на Махидевран дека таја си има еден син и да пазе да не праве грешки,а таа си има повеќе синови :D

7. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Господ и даде многу на Хурем ама исто така и многу и одзеде...
    Ја доби љубовта на Сулејман засекогаш, доби статус на Султанка, била богата со деца (значи плодна), се омажи за најмоќниот човек и нејзино дете станало Султан. Ама загубила два сина (Мехмед и Бајазид) Чихангир и бил деформиран, Селим и бил нестабилен и катастрофа од владетел (најголем срам за Сулејман и како владетел и како татко после таков човек да дојде на власт таков син) народот не ја сакал. Ако сакаш да добиеш многу треба да бидеш спремен и да изгубиш многу значи и на неа не и било се по план сигурно не планирала синовите да војуваат меѓу себе и едниот да и го убие другиот син, или пак Чихангир грбав да и биде или па за тој за кого највеќе се борела Султан да биде да и умре детето нели? Ама јас сепак ја сфаќам затоа што гледам од перспективата на ликот и сепак сум за неа за разлика од било кој таму во сарајот.
    Хурем е најбоља од сите таму затоа што се бори за семејството и за себе и ако некој заслужува да биде наречена Величествена Султанка она прва ми паѓа на ум а не Махидевран или мајка му на Сулејман.

8. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Е баш така..за да бидеш Величествена треба да знаеш дали навистина тебе ти прилега таква функција..и да се одржиш на таа позиција без падови.. :?:
    Без разлика кој е од каква фамилија,кој е роб на владетелот а кој има права `Султанска крв` треба да гледаме реално кој највеќе заслужува за таа титула.Според мене тоа е Хурем.
    А зошто ?
    -Затоа што многу пати докажала дека е способна да управува,да владее.
    -Затоа што жената е храбра и полна со живот. :!:
    - Затоа што е интелигентна,интра и уникатна.
    -Затоа што знае како да постапи во одредена ситуација,и да си ги изврти работите по свое.
    И да,според мене (Можеби) Хурем не е најголемата убавица,можеби не е некоја добра личност,ама во неа 100 % има нешто големо.Едноставно потсетува на моќ и власт,на Султанка и на Величествена.
    Која ќе ја замислам Махидевран ме потсетува на нешто нежно,убаво,мило,УБАВИНА.
    КОга ќе ја замислам Хурем ме потсетува на МОЌ,бунтовност,круна..владеење !

На boj4eee му/ѝ се допаѓа ова.
  9. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Битно Михримах колку-толку ја одржувала империјата на нозе додека Селимчо и син му љубов си воделе Абе една на мајка таа :D

10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.686
    Допаѓања:
    126.618
    Гледам овде сите мешате Величенствена или Валиде султан, со управителка на Харемот. Величенствена станува мајката на наследникот на тронот. Тоа е еднакво на Кралица мајка во англиската империја. Хурем бидејки во историјата не дочекува ( умира) пред да биде Селим сулан никогаш нема да биде Величенствена туку Михримах ќе ја има таа улога како постара сестра и единствена жена.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  11. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Тоа и` е можеби една од најголемите казни на Хурем. Не стигнала да го види резултатот од она за кое крваво се борела цел живот.

12. boj4eee

boj4eee Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2011
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    9
    Стварно?? Зошто секогаш ја обвинуваш Хурем? Таа си се бори за себе и за семејството. Се што направи таа за нив е сосема оправдано. Нели се вели „Целта ги оправдува средствата“. Таа имаше своја цел, да стане Величествена, син и да биде Султан, владетел на големата импреија. Не ме разбирај погрешно, ама морам да ти кажам... Хурем не заслужува казна. Да не се повторувам, сето тоа што го направи си имаше оправдани причини. Таа не се одмаздува... Таа навистина го сакаше Величествениот, но сака да биде величествена и се бори тоа. А не како Махидевран која само седи со скрстени раце и чека да и дојде времето. Епа таа си го доби своето зошто само така си седеше
    Син и ќе умре и таа ќе го напушти харемот.
    Затоа не треба да си седи и да се потпира само на принцот. Таа не заслужи нејзиниот султан син да стане. Таа само си имаше срќеа прва да му роди син на султанот. Ама Хурем се бореше, и на крајот го доби тоа што го сака.
    Син и стана султан, иако таа не е величествена

Таа го доби тоа што го сака рушејќи се пред себе. :clap: :clap:

13. MissElly

MissElly Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    103

Се сложувам :) Браво за Хурем но браво и за тебе број4е :clap: :clap:

14. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Серијава требало да се вика Мафијата :D Сите убиваат,тепаат,прави криминалци и тоа им е нормално секојдневие.Од карактерите на ликовите ниту еден нема што е целосно таман,моментално сега само Мустафа ми изгледа добар ама може ќе смени.Ме изненади што ја почитуваше Хурем и покрај нивната расправија ама може ќе го расипат и него

На OneDirection му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Breezy

Breezy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    767
    Секој што направил грев заслужува да добие казна. Хурем не е ништо помалку.

Летс фејс ит: Не велам дека не чувствуваат никаква љубов спрема Сулејман, ама и на Махидевран и на Хурем многу им е помил називот Величествена и тронот. Сулејман им е како станица на патот. :D

Махидевран имаше средства за да ја уништи Хурем, само секогаш избрзуваше и ги користеше на погрешен начин. Додека се одалечуваше од Сулејман со нејзината хладноЌа, Хурем се доближуваше се повеќе до него. На крај успеа и да го добие.

За ова дефинитивно се согласувам, заслужи.

16. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Денес малку ќе се одмориме. :)
    Од понеделник,пак ќе биде жешко.
    Еве една убава слика од Махидевран.

Прикачени фајлови:

17. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Гревовите на Хурем се оправдани не велам дека не правела гревови но се што направи направи за да се заштити себе и нејзините деца го сака Величествениот многу повеќе од Махидевран тоа сум го кажала порано и сум дала примери кои го докажуваат тоа работи кои се случиле и ке се случат и ке ја докажат вистината се сложувам со тоа што Махидевран правејки разни планови да се ослободи од Хурем се одалечи од Величествениот и да Хурем се бореше и на крајот го доби она што го сакаше :D :D :D :D

18. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Шо да ти речам бој4е кога ќе треба да го повторам сето она што го кажа Бризи. Нејзиното мислење е најблиску до моето во врска со серијава и со Хурем. Шуќур не сум единствена која мисли дека Хурем не го сакала толку Сулејман. Се знаеше од старт дека имаше цел уште кога стапна таму.

Ааа ми текна...не ме напаѓај толку...не смеам да имам различно мислење, шо мора одма да се закаруваш...целта ги оправдува средствата...да беше така, немаше да постои судство и ред и се`уште ќе си бевме во она затуцано општество во кое со нож се постигнувала целта...ништо лично, макијавелистите никогаш не сум ги почитувала.

На Breezy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. boj4eee

boj4eee Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2011
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    9
    Епа ај да речеме треба да добие, каква казна? Хмм... каква казна треба да добие една султанка?? Што велите, девојки, каква ли казна? :^) :?:

20. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Хурем го сака Величествениот повеке од Махидевран ако сакаш ке ти дадам докази за работи кои се случиле и ке се случат.