Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.398
    Допаѓања:
    260.076
    Јас оддамна пртестанав да ја следам серијата, се откажав од турските серии, понекогаш само, ако по дома не гледат Бурни времиња или Езел |( .
    Туку муабетов ми е - Не, Хурем не го сака Султанот!
    Таа го сака престолот и моќта.
    Се знае тоа уште од почеток, а ве читам овде дека Хурем се правила од љубов.
    Да, од љубов, ама кон престолот.
    Времињата биле такви, во харемот секој гледал да преживее, па макар да гази и врз се, па и Хурем така, виде дека само така ќе преживее. Впрочем никој во серијата не е асален, сите си ги имат бубачките. Од Величествената, па и самиот Султан.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  2. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Откако е дојдена во харемот, во главата и` е зацртана таа цел таа и нејзините деца да владеат, а срцето на Сулејман е превозното средство кое може најбрзо да ја одведе дотаму. Подоминантна е таа нејзина желба одошто љубовта кон султанот (ако и воопшто ја има). Јас не реков дека Махидевран го сака, ама после сите понижувања кои ги претрпе ради Хурем не ме ни изненадува тоа шо таа веќе не го сака. А не велам дека не грешеше. Уште додека „на змијата и` беше мала главата“ таа требаше да се потруди повеќе да му се пикне под кожа, но ете никогаш не била во ситуацијата на Хурем па да мора да се снаоѓа затоа и изгуби.

На LilBaby и JuLleE им се допаѓа ова.
  3. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Ах бре девојки... што толку се карате дали Хурем го сака Сулејман или не |(
    Во ред е некои луѓе да си мислат дека не го сака нивно право е тие само донесуваат заклучок од начинот од кој го набљудуваат и сфаќаат ликот од серијата па сигурно исти ум неаме сите зар не е така???
    Некои викаат Хурем не го сака - во ред некои викаат дека го сака - исто така во ред ;)
    Јас сум една од тие што викаат дека Хурем го сака Сулејман стварно го сака девојката и тоа многу еднаш прочитав дека она пати од опсесивна љубов кон Султанот и тоа е вистина сите нејзини дела го докажуваат тоа ама ова јас го заклучив гледајќи ја серијата, ама па не гарантирам за вистинската Хурем од историјата она можеби и не го сакала толку Величествениот никој уствари од нас не знаеме какви биле работите во тоа време. За таа жена не можам да гарантирам ама за оваја од серијата и те како гарантирам никој не може да ме разубеди дека не го сака и точка :D

ПС: boj4eee што поголема казна за неа од смртта на своите синови има ли некоја поголема??? Она можеби била силна, интелегентна, опасна ама како велат дека и хиените малечките си ги сакаат секоја мајка е слаба кога се работи за нејзино дете

4. boj4eee

boj4eee Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2011
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    9
    Се сложувам со тебе во се. Само во тоа што велиш
    љубовта. Љубовта ја има. Тоа е докажано. Кога Хурем и праќаше отров на Изабела таа се плашеше султанот да не се го изеде јадењето, или пиењето што и да беше. Докажано е дека го сака. Ете тоа... Ајде крај за дилемиве го сака/не го сака.

5. Bel-Golub

Bel-Golub Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2011
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    48
    дејј бре мајката девојки што се сте загледале во филомв и јас го гледам ама понекогаш инако во никој случај не ја подржувам хурем затоа што ако сите рушеме се пред себе за да дојдеме до она што го сакаме нема да остане ништо на светов,затоа што секој си има своја зацртана цел а како ќе биде крајот на серијата ако не ве мрзи да ми кажете???

6. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Да те надополнам Махидевран испрати отров да ја отруе Хурем а не и беше гајле дали Величествениот ке касне од тоа.

7. Breezy

Breezy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    767
    Ја гледаш казната што Валиде ја плаќа? Сопствениот син, кого го заштитувала од сите, на кому таа целосно се посветила сега ја презира.
    Како што кажа Теси:
    Нејзе не и беше гајле за тоа дали Сулејман е среќен, што од една страна и ја оправдувам бидејќи тоа го направила од грижа за империјата, но да бидеме искрени дека суетата тука зема најголема улога. Ја болеше зошто Хурем да му биде венчана жена, зошто една робинка да зазема толку голем дел во неговиот живот, нешто што ни таа самата не го постигнала во нејзиниот живот.

И второ, тоа што Махидевран и го кажа: За кој твој грев плаќа детево?

8. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    Што трескате глупости |(
    Хурем ќе испие отров за Сулејман, додека Махидевран никогаш не би го направила тоа.

На Ubava-Crvenokosa и boj4eee им се допаѓа ова.
  9. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Прво алал вера за речников.

Второ, секој има право на свое мислење.

Трето, нејзината единствена цел е да биде единствена во срцето на султанот и на престолот. Тоа и` е единствената причина за живот откако све и испоубија и ја испродадоа ко стока. Од друга страна, плус и` е тоа што тоа ќе му импонира на султанот и ќе си влезе во филм „вауу она ќе умре за мене“ Кога сакаше да сече вени, виде дека тоа него го пали и игра на таа карта. Taa не сака да преживее за да животари среќно заљубена. Сака или да биде единствена и на врвот или воопшто да не постои.

Четврто, тоа е мое мислење и како шо ја не викам за таквите ко тебе дека не гледаат подалеку од носот и го впиваат директно тоа надворешно шо им се сервира, немој и ти да викаш на нас малку поинаку шо мислиме дека трескаме глупости. На секој моеш маана да најдеш ако е за тоа. Мислењето ќе си го искажеме, Бог да чува. Шо ни моеш? Да ни ги стаиш профилите под стечај? Глупости!
    Угледај се на хурем александра и таа има слично мислење ко твоето, па не се служи со навреди, а и стопати е поаргументирано и секое мислење и е јасно и богато со факти. Не се согласувам со некои аспекти од нејзините мислења, па сепак ме привлекува да ги читам.

На LilBaby и renne им се допаѓа ова.
  10. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Да во право си секој има право на свое мислење можеш да го искажеш мислењето и никој неможе да ти попречи тоа значи дека и ние имаме право на свое мислење а има и meandyou

На Ubava-Crvenokosa и meandyou им се допаѓа ова.
  11. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Зборот ми беше за начинот на којшто го искажа тоа мислење („Не трескајте глупости“). Мислам ало, стварно нема потреба од препукување и навреди затоа што некој не мисли исто со некој друг.

12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.686
    Допаѓања:
    126.620
    Tessie дали се сеќаваш дека Ѓулфен еднаш и рече на Махидерван. Знаеш ли ти како јас се осеќав кога ти го роди го роди Мустафа, и стана миленичка на Султанот?? Така да ни Махидерван не е толку наивна ни глупава. Величенствемната не ја сакаше Хурем не заради нешто друго туку во не а се виде себе си. Украинка дојдена како робинка со амбиција да владее.

На tessie и Hurrem-Aleksandra им се допаѓа ова.
  13. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    Женска јас не сум до толку опседната, вистина дека Мерием ми е најубавото суштество што сум го видела. Се сеќаваш кога Хурем ја тешеше на Хатиџе кога Ибрахим беше болен и кога кажа: "Кога ми го убија семејството мислев дека светот ми се сруши (е тогаш таа сакаше да биде султанка само да се одмазди), но кога си го видов детето се помина"
    Би сакала да споредиш што се има направено Хурем а што Махидевран за Султанот. ;)

14. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    не го имам гледано тој дел ама јас мислам дека на кого и да му рече султанот да испие отров ќе мора да го направи тоа, без разлика хурем, махидевран ибрахим или некој друг :)

15. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Не не Величествениот ке рече или испиј го или ке живееш без мене така нешто и јас го немам гледано но така имам прочитано.

16. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    епа знае дека ќе го изгуби и него ама така нема да може ни да владее :) и што се карате :D што е толку важно дали хурем го сакала султанот или не? а и тие жените на султанот не дека виделе друг маж,, кој остана да го сакаат место него? :)

17. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Вистина е дека жените на султанот не смееле да погледнат друг маж или главата крц... во торба
    ама па сигурно не би се вљубиле само ако спијат со него, не мора да бидеш вљубен за да спиеш со некого. И сега се потсетив на Хурем мислам дека она го сакаше Лео ама не како што си го сака Суљо
    и го зароби срцето со еден поглед :inlove:

18. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Значи истата судбина ја имале донекаде...не сум знаела дека и Валиде била Украинка...е ова веќе објаснува некои работи.

Јасно, ама и јас на нејзино место доколку сакам да владеам ќе си се држам само до Султанот затоа што тој е еден од поправедните таму, а и неговото мислење е најважно. Во остварување на таа цел, најбитно е сепак тој да те сака. Тоа Хурем го откри на време и наместо ко Махидевран да гувее и да им се умилкува на Валиде и Хатиџе, оваа само него му се умилкуваше затоа што се знае дека овие може само да и` наштетат. Според мене, нејзината желба да владее ни оддалеку не е мртва.

Ако не сака да владее не ми е логично да прави се` за да ги убие Ибрахим и Мустафа...

И јас не се опседнувам со серијата, туку едноставно имам поинакво мислење од тебе.

19. Breezy

Breezy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    767
    Па тоа е работата, што она само си ги гледа децата. :D
    Есма донеси ги, ќе ги погушка, ќе си поседат една-две минутки, Есма однеси ги. Наместо да ги научи на човечност, како што Сулејман тоа го правеше со Мустафа, оваа уште додека Михримах беше малечка и ја наполни главата дека не ја сакаат во палатата.

Па и не ме тангира ова нешто многу, особено ако го земеме во предвид фактот што во серијава за секоја глупост што ќе ја направат си го нудат животот. Те погледнав погрешно, ајде сега одземи ми го животот. Со тоа не се искажува љубовта, туку лојалноста кон султанот, а тоа секој би го направил, не само Хурем.

И ти стварно мислиш дека Хурем така наивно ќе го испие без претходно да има зацртано план? Па дајте, тука ќе не истепате за нејзе, а изгледа дека не ја познавате. :)
    Таа знае дека Величествениот тоа никогаш не би го дозволил, а бидејќи не сум ја гледала таа епизода, можам само да претпоставам дека ја тестирал нејзината љубов. Нема да е првпат.

20. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Е сеа Бризи и ти лажеш :D а приспивните песнички (2-3) кој им ги пееше? :D Без вакви пропусти. Е затоа што така ги учела кога владеел син и` бил најголемиот срам на Империјата и брат против брат станувале.

Ја на местото на Сулејман не би дозволила вештеркиве да им ја полнат главата на синовите. Сите ги довело тоа до пропаст.

А бе таму како да не постоела природна смрт или несреќа...и болест да е, пак е некоја финта со заразено шамивче (ако така некој не го скинал и Мехмет)

На Breezy му/ѝ се допаѓа ова.