Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    Сигурно Махидевран не ја одбрале затоа што е "убава"
    Ко страшило е Маидевран (односно Нур) :puke:

2. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.842
    Лелеее сите ќе умрат :tmi:

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    [/quote]

Вака сега..Двете се посебно-убави на свој начин.Некому не му се допаѓа убавината на Махидевран,а некому на Хурем,што е сосема нормално !
    Неможе сечии очи да гледаат исто. :)
    Махидевран според мене е многу убава жена.Всушност не,Нур е многу убава,преубава ! За мене. :wasntme:
    Има очи во боја(зелени или сини мислам). Но сепак Хурем треба да биде во прв план,да биде најубава и нај се бидејќи е главен лик.
    Убавината на Махи се запоставува и на некој начин се прикриваат и нејзините предности ~
    Баш кога беше во емисијата `Турско Кафе` |( кажа дека во предност и во прв план ја ставаат Хурем бидејќи таа треба да биде НАЈ. :) Зборот ми беше..И двете се убави.Сигурно не се избрани да глумат бидејќи се грди. :?: И да,двете имаат различна убавина.
    Хурем односно Мерием изобилува со сексапил,облини.Посебна е.Сини очи и смеѓа коса.Крупна и силна жена.
    Махидевран е женствена,сензуална,нежна,елегантна.
    Според мене Султанките се најубави !

4. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Мене и двете ми се убавки, ама повеќе Хурем (Мерием) :)

5. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Мене не ми се допаѓа убавината на Махидевран |( а и не може да се нарече баш убава
    вистина е дека има убаво лице ама телото ја убива во секоја смисла ниска, слаба а и згрбавена е малку од што коските премногу и штрчат надвор од кожата. За мене она не е убава жена, убава е таа што има и убаво лице и убаво тело. Хатиџе не е некоја убавица во лицето ама има неверојатно тело најубаво тело од сите според мене а златна средина наоѓам во Хуремка ем лице ем тело :up:

6. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Не дека ја бранам Махидевран, ама како што спомна Сара, ако Нур не била убава немало да ја изберат да глуми. Сепак секој си е убав на свој начин. :)

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. The.Princess

The.Princess Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    146
    Ма не се секирајте,ја мислам нема да умре малото. Ќе преживее само грбаво ќе биде. Па така и некои претходно напишале во спојлер.

Лелее, кога ја гледав Хатиџе сеа... боже, боже.... ете ова е твојот сакан ибрахим, на. Штом се кочопереше, се праеше важна, ова она, таа била султанка,уф уф... ете ти гпо сега, цркни од плачење, лудача некоја. Ете колку те сака Ибрахим за кој се стори ти, боже боже. Кога Хурем ти рече: Нека дојдат некои девојки во палатата, ќе и дадат живот. Така нешто кажа: Оваа кога избувна, ете ти сега. Смотана некоја... Демен нејзиниот паша не гледал по други жени како султанот. Ете ти сега дали гледа ил не гледа. Кога имаш алчност, а немаш :fubar: ете ова ти се случува.
    А не дека сум откај Ибрахим. Тој и Хатиџе се најмизерен пар на веков.
    Кога Даје ги виде Нигер и овој цела ваква :sweat: :sweat: бог да чува. Па кога ја зема нигер греотка веднаш почна: :swear: Ти ова, ти она... еми што да прави, ем го сака, ем мора со него да е ако тој така сака. Епоа сеа жено, шо да ти кажам, не се меша. :fubar:

8. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Јас пак мислам дека и двете се убави.
    Она што едната го нема другата го има. :?:
    Кога нивните убавини би се споиле,би изглегло совршенство. :)
    Само што,тие два типа на изглед се премногу различни,што никако неможат да се соединат. :wasntme:
    А инаку Црвенокоса,Нур не е ниска.За неколку цм е пониска од Хурем.Еве да речеме 176.Моја претпоставка,тоа не е точна информација. :)
    Да дополнам.Некако Нур ми има градба на маникенски тип-потсетува.
    А во Мерием се крие една преголена харизма која е неизбежна да се забележи.Жената има нешто на себе,не е само кожа и коски. :) Женствени облини..Во последно време како подослабена да е..

Прикачени фајлови:

9. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Amin Sister :rock: Така така е

На The.Princess му/ѝ се допаѓа ова.
  10. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    Махидевран не ја ставиле да глуми дека е "убава" туку да се види дека Сулејман ја оставил за мн поубава и подобра жена.Да беше Махидевран поубава неа ке ја ставеа на местото на Хурем,ама не е.
    А и кога ја гледав Махидевран на "На турско кафе со" ми беше толку самобендисана,дволицна,жена што не ја биа за ништо,ама баш за ништо.
    Ама како и да е секој си има свое мислење,а јас си го пишав моето! ;)

11. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Ако му е ина двајцата. Шо ми е мерак ова шо му се случи на Ибрахим. ]:)

12. bikk

bikk Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    8
    ке умре Чихангир мислам во историјата пишува дека кога ке го убијат мустафа ке умре и тој затоа што многу бил поврзан за мустафа...

13. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Инаку,Алал да и е на женава,како и текнуваат такви работи.
    Еднаш Махидевран си се само-сожалуваше,и на Ѓулшах нешто и кажуваше во стилот :
    -Оваа Хурем,се ќе си направи по свое.Опасна е и долична,да се пазиме од неа.Како ли и текнуваат вакви работи.Сега се потсетив на тоа. :D
    Мислев..за акцијата `ДаСеУништиСвадбатаНаМустафаиАјбиге ` па да разгласи малку низ харемот..
    А Ѓулшах Ѓаволката жедна за информации.Таа со душа ќе и пренесе на Махи.. :)

Прикачени фајлови:

14. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Кој вели дека Нур не е убава. :)
    Фанови на Хурем не се секирајте не сум Фан на Нур, само да ви кажам дека и таа е убава. :D

На heart.stealer и Sara123 им се допаѓа ова.
  15. The.Princess

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    146
    Убава е Нур, ама не и личат толку долги фустани, и шминката во филмот. Само колку да кажам, за тие што кажале ги потсетува на нешто убаво.

Кога и да кажам Махидевран, не ме потсетува на нежност и убавина, туку на костур.

Не сакам така ама ете... :D

16. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    И да сакаш и да не сакаш секој си има свое мислење. Не сме сите исти, и сите не размислуваме исто. :D

17. analia13

analia13 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    31
    може да ми раскажеш што беше тоа кај што го ставаа Чихангир не гледав само на реклама го видов тој дел. може и некој друг да ми раскаже :|

18. The.Princess

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    146
    Тоа е спррава за растегнување го ставаа таму за да му го исправат ’рбетот. Ама нема да успеат највероватно.. ;( ;(

19. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.842

Што му се случи ? 8) уште е жив јас така гледам

20. ice.woman

ice.woman Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    46
    Може некој накратко да ми раскаже што се случи денес? :D Не успеав да гледам... :)