Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Ќе му се случи. :D грешка при пишувањето. :geek: Инаку Хатиџе ќе се разведе од него, ќе дознаат за него и за Нигер, Хатиџе ќе донае дека детето е негово и тако даље.. :D

2. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Епа вака сега не знам колку си во тек со серијата ама малото на Хурем и Сулејман си има проблеми со здравјето затоа што почнаа да му се искриват коските на р'бетот и Сулејман незнаејќи што му е го повика најдобриот лекар и лекарот му рече дека единствен спас за детето е да го ставаат заврзан за таа справа и со која ќе може преку болен процес да му ги исправат коските Сулејман ради доброто на синот се согласи на оваа работа иако и на него самиот тешко му паѓа. Хурем воопшто не сакаше да си го даде синот затоа што се плаши ако Сулејман им го остави на лекарите може и веќе детето нејзино живо да не се врати сите деца (браќата и сестрата на Чихангир) на Хурем исто беа во неизвесност заради оваа работа и се плашеа за животот на своето братче а Селим не ни сакаше да му го даде на татко му се додека не му вети дека Чихангир пак ќе им се врати и Сулејман му вети го зеде детето и отиде а Хурем во агонија само плаче за синот. Кога Сулејман ќе го види тоа каде што ќе биде принцот многу тешко му паѓа и застана така со детето во раце (изгледа се двоумеше дали да го даде на лекарите) и после доаѓа лекарот и му го зема синот и го носи да го лечат. Детето плаче и лекарот им кажува на другите кога да тегнат повеќе а кога помалку Сулејман му се моли на Господ нонстоп и кога тегнат повеќе Чихангир уште повеќе плаче и се повеќе и тогаш Сулејман знае дека не смее да го прекине процесот на лечење ама не може да издржи и се врти на другата страна и чуствува болка во градите а Мустафа го прашува дали сака да го изнесе надвор а Сулејман му кажува дека е добро и ништо не му е (не сака да го напушти Чихангир) и тоа е она главното во денешната епизода

3. dragan4eDR

dragan4eDR Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    214
    незнам колку е точна информацијава ама во еден весни тв новеле имаше нешто за хурем нели Бергуза(Шехерезад) се спречка малце со Хурем, и полсе се смириле затоашто Хурем кажала дека е лезбејка и дека била во долгогодишна врска со некоја манекенка.(Многу се зачудив кога го прочитав тоа,дури не ми се веруваше).

4. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Колку да знаете Чихангир
    ке остане жив ама ке има грпка така да престолот ке му биде одземенен грбав неможе Султан да биде

5. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    до која епизода сме веќе? |(

6. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    54 епизода сме сега

7. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Е да бе значи сега некој мора да е убав за да глуми во филм или серија?! Не може сите да се убави, зарем еднаш сме виделе грди глумци?- Мора секакви да има. Инаку се сложувам дека секој си има и квалитети и мани, и секој има барем едно нешто добро и убаво во себе. Мене лично Махидевран воопшто не ми е убава- костур. Има по некоја симпатична слика од овие што сте ги постирале, ама не ми е убава. Ниту пак Хатиџе. На почеток ми беше нежна, така невина, ама сега ни тоа не ми е. Хурем стварно некогаш смешни фацки прави, ама убава ми е. Сепак number 1 ми е величествената. Секоја и чест на жената, најубава е во целата серија. Други убави и нема. А и што џабе се расправаме за убавината на актерите, кој знае какви се во живо- шминка, фризура, облека, камера чуда прават! :D
    Сакав да кажам и дека сега Михримах ич не ми е убава :worried: греота дете е, ама старата ми беше кукла. :inlove: Бајазит и Мехмед ми се убави, Селим исто така не ми се допаѓа. Џихангир е преслатко бебе, ама Мехмед-бебе нема конкуренција, никогаш нема да го заборавам. :inlove:

8. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Ова беше Мехмед ако не грешам

Прикачени фајлови:

• Mehmed.PNG
      Mehmed.PNG
      Големина на фајлот:
      258,6 KB
      Прегледи:
      91
  9. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Се согласувам мене оваа Михримах на нерви ми иде и не ми е убава а помалата верзија на неа кога ќе се сетам преубаво девојче стварно ко тие порцелански кукличиња ми личеше многу си ја сакав малата и многу сакав да гледам сцени со неа и Хурем или со Сулејман кога ја гледаш ти доаѓа да ја галиш и гушкаш еден ден ако имам ќерка сакам како неа да ми биде :D Од машките деца на Хурем Мехмет и Бајазид се убави момчиња а Селим не знам и ве молам не ми замерувајте ама одвратно ми е детето, Чихангир за него неам коментар особено вчера кога го видов тоа ми се врза за срцето тоа бебе многу е сладок и тешко ми е да го гледам како плаче али сепак мој фаворит е Мехмед и како бебе и како сега малку повозрасен стварно е убав а кога ќе порасне во голем маж колку срца ке крши тој :inlove:

10. The.Princess

The.Princess Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    146
    Пфф... нема шанси. Хурем има маж или дечко незнам. Ама дефинитивно не е лезбејка. Глупости... Не верувам дека така кажала.

А за другите, Махи не ја избрале оти е убава, баш напротив, има стопати поубави актерки во Турција ако беше за тоа. Ја избрале дека( не дека е грда - баш со тој збор) е некоја погрда од Хурем, да се види дека Султанот ја засакал Хурем бидејќи е поубава, поженствена. А Махидевран кога ја вдиов првпат помислив дека е кукла за на излог. Толку е вештачка што без шминка ќе биде како чудовиште.
    Има Широки раменици, слабо тело и широк колк - комбинација 0. Коските и се гледаат на сите страни, особено коските на лицето. Очите и се збутани веѓите накосо и изгледа како чудовиште за плашење чавки. :D

Додека Хурем има прекрасно тело. Има крупни очи и полни усни. Таа толку раскошна, сите фустани преубаво и стојат. Косата и е прекрасна, не само до бојата, туку и текстурата и сјајот, се гледа дека таа е стопати поубава од Махи. Таа му личи на султанот. А не Махидевран. Уште кога ќе ја крене главата гордо и исправено :* ... Жената знае што и стои што не и стои. Во филмот хурем е прекрасна, жива убавина, но затоа пак во вистинскиот живот, навистина не ми се допаѓа. Незнам зошто, во филмот личи на човак, а така - нзз... нешто слично како махи во филмот. На Хурем и стојат долгите и елегантни фустани, за разлика од Махидевран на која и личат кусите фустанчиња. Хурем не е убава во приватен живот а Махи не е убава во филмот, така ако можеме да кажеме - „квит“ :)

11. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Еве ја за овој принц навивам најубав ми е :*
    Мама Тато и Бајазид :)
    Ladies and Gentleman make a room for Princ Beyazid :*

12. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Мене Бајазид ми е најсладок. :)
    Јас навивам за било кој принц на Хурем..важно нејзин да е..Па сега кој како ... ќе се покаже. ;)

На Ubava-Crvenokosa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. The.Princess

The.Princess Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    146
    И мене ми е најсладок Бајазид. Уште мало кога беше :inlove:

На Ubava-Crvenokosa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. onegirll

onegirll Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Знаете ли како се вика Ајбиге во приватен живот??

15. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Да многу е симпатичен Бајазид :D Али сепак Принц Мехмед си го сакам највеќе :*
    Само кога ќе се сетам што ќе му се случи на Бајазид ;( и на неговите 4 синчиња ;(
    ама и мојот Принц Мехмед нема најдобро да помине НЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!! ;( ;( ;(

16. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    Ezgi Eyüboğlu ;)

17. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    ФАКТ: Ако Нур е поубава од Мерием, неа ќе се ја избрале за улогата на Хурем Сутан. Нели? ;)

18. onegirll

onegirll Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Мене најубавка и најдобра ми е Ајбиге :)) <3

19. onegirll

onegirll Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    А од машките најубав ми е Балибег :inlove:

20. Breezy

Breezy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    767
    Добро, што мешате баби и жаби? Нур нема ама баш никакви допирни точки со Хурем од минатото. За нејзината улога требало крупна жена со светла коса и светли очи. Мерием е најблиску до оригиналот.