Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. onegirll

onegirll Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Ти благодарам :)

На Smurfette.M му/ѝ се допаѓа ова.
  2. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Потполно се сложувам со тебе значи Мерием е најблиску до улогата на Хурем и одлично ја глуми на нив им требало раскошна жена со портокалова коса и светли очи таква е и дргата "Хурем" во другиот филм но и Махидевран не е нешто грда како што кажав и двете се убави на свој начин сега неможеме да зборуваме дека Махидевран е грда само затоа што има лоша улога во серијата

На Breezy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Абе остајте тоа дека им треба жена со портокалова коса и сини очи.Може и некоја со црна коса и со кафени очи да изберат.Не е тоа проблем.Ќе ја офарбаат,леќи ќе и стават. :)
    А Нур,навистина нема никаква допирна точка со Хасеки Хурем Султан-од историјата.
    Јас сепак мислам дек Мерием Узерли преубаво ја доловува Хурем Султан,бидејќи е крупна и бунтовна жена по природа( таа не глуми) туку и во приватен живот е енергична и јасна,жена со ведар дух.
    Треба да знаеш дали ти лежи улогата на твоето однесување,треба да се соживееш со се што правиш.

4. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.901
    Не мене Нур ми е поубава во секој поглед
    Aма оваа ми е најубава
    И хурем ми е убава но некако на неа нешто и фали.
    1.Валиде
    2.Махи
    3.Хурем

5. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.901
    Сара во право си.На махи и по фаца и лежи улогата.

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    4.359

После Сулејман Селим синот на Хурем изгледа ќе го наследи на Википедија баш прочитав :)

7. parrot

parrot Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    501
    И јас така знам.. уште оддамна пишав во темава! Во право бев значи ...

8. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Мерием не е лезбејка. Па уште во долгогодишна врска... :D
    Мерием не се степала со Бергузар.
    Тоа одамна го утврдивме. :D
    Таман работа..

9. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Е пак ли сега со оваа работа ццц |(
    Аман веќе ми здосади да читам “Мерием лезбејка“ а девојката врска си нема со тоа
    зарем не ја видовте со дечко и италијанецот во колата???
    Не знам која девојка беше ама постираше една слика од нејзе со дечко и
    и доста веќе за ова ептен досадна тема ми е :punch:

На The.Princess му/ѝ се допаѓа ова.
  10. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.842
    И мене ми се здосади да читам која е убава, која е ваква која е таква... за секој тоа е индивидуално и глупаво е уште да дискутирате за тоа.. |(

11. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Па во право си Пупи.Грл.Ама секој од нас тука си се изјаснува и го презентири личниот став. :)
    Мене пак,баш ми е интересна темава.Поточно кажано-најинтересна.
    Се е интересно тука.И кога ќе видиш дека твоето мислење го делат повеќе форумџики,и кога не се сложувате со некоја.Посебен `шарм` добива темава од форумџиките кои ја мразат Хурем Султан. :D
    Бидејќи тогаш ние
    Хурем тим
    ќе се изнервираме па следуваат цитирања до небо и назад.И на крај се завршува со реченицата- Па да така,сите имаме различни мислења норално е да не се сложуваме во се.За некој (Махидевран/Хурем/Хатиџе и тн) е убава а за некој не.. :D
    И така..Ај доста беше еве една слика.

Прикачени фајлови:

12. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    Мерием е далеку поубава од Хурем од минатото.

13. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Па не мора да значи..не е баш дека знаеме точно како Хурем Султан изгледала.. :)
    Мене Мерием ми се допаѓа пред се што умее духовно да ја долови Хурем Хасеки Султан.
    Но секако дека и надворешниот изглед игра голема улога.Абе добар избор си направиле луѓето нема тука што. ;)

14. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Вака значи:
    Да се согласиме дека не се согласуваме кога се работи за убавината на некоја актерка
    Некој вика Нур му е поубава во ред супер друг вика Хурем му е поубава истотака супер
    знаеме дека сме си поделени во Хурем тим, Хатиџе тим па еве сега гледам има и Махидевран(малку слаб ама ај тера некако) тим и нема потреба да дискутираме за тривијални работи како што е изгледот
    него мене ми е зборот ајде да дискутираме за постапките на ликовите и секој да си го каже мислењето да каже дали мисли дека е правилно, дека така треба да прави дека не е добро што го прави тоа воопшто да дискутираме за епизодите да се собереме на форумов и да си основаме ај да кажам еден наш мал литературен клуб во кој наместо книга за серија ќе збориме и ќе се “караме“ меѓу себе за да докажеме зошто тој лик направил така и дали го правдаме тоа или не :D нешто у тој смисол.

15. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    сите си се убави на свој начин :D како што некои се Махидевран тим, некои Хурем тим....а некои не можат да се одлучат во кој тим да влезат и си застануваат на страната на Ибрахим или Бали Бег :D

16. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Абе се знае дека Мерием е најубава. Ако Нур била поубава немало неа да ја стават во улогата на Хурем. :)
    И веќе глупо е да пишуваме кој е убав а кој не, и онака сите на свој начин се убави. ;)

17. bikk

bikk Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    8

абее мерием ја избрале дека има руска убавина за улогатA не дека е поубава

18. antonina

antonina Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    809
    што ке се случи утре? пак ли некој сон ке биде ова?(за настанот со хурем зборам)

19. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Факт е дека Сулејман си здоби многу стресови со ова негово мало Чихангир.
    Еднаш кога го виде на справата срце го фати ама издржа некако и сега кога слушна дека не дише му се стемни и беше во шок ама кога докторот му рече дека принцот дише и кога се опушти оп ете ти го Сулејман како лежи во рацете на Мустафа доле на земја очигледно болеста на син му беше ептен голем залак за него кој не можеше никако да го голтне ама кога и ќе размислам сега тој е во своите 40-ти години и имунетот опаѓа и нормално дека вакви случки малку потешко ќе ги абсорбира.
    Ама за Султан Сулејман збориме ние тука тој не се предава така лесно силен човек е тој ќе го помине ова и пак ќе си биди истиот. Хурем леле леле кога ќе го види таков како лежи како мртовец во депресија ќе падне прво синчето сега мажот и. Еднаш она кажа дента кога Сулејман ќе престане да постои и она ќе престане да дише во тој момент она како што си е таква малце избувлива нема да ме чуди ако самата се убие после смртта на Сулејман ама за среќа нејзина прво она ќе умре а после Сулејман така да нема да си го види саканиот како умира што е супер по мене :)
    ПС: Изгледа овој принцот Селим си ги сака браќата Мехмед и Чихангир само Бајазид не/нема да го сака

20. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    женски вистина ли дека во турција завршила серијава?? 63тата била последна.