Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Не. Летото нема да даваат епизоди, а следната сезона ќе ја даваат од Септември. ;)

2. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    T.e.d.d.y ќе има 3 сезона викаш??

3. The.Princess

The.Princess Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    146
    Ма немој? Нормално Хурем е поубава и затоа ја избрале, не дека е има руска убавина...

Нормално сон, само сонови даваат во што-ќе-се-случи-утре... :rofl:

4. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Така прочитав а сега колку е вистина незнам. Сите така викаат :?:

5. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Хурем нацртана и ќерка и на Хурем - Михримах

Прикачени фајлови:

На Danilela му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    јас мислам дека мора да даваат 3та сезона...не можат така да остават недокажани работи...како на пример што ќе биде со Ибрахим и Хатиџе, Нигер калфа....... ;)

7. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    А јас пак знам дека ќе има 4 сезони.. :^)
    Дали ќе бидат 3 дали 4 не сум баш сигурна-но со сигурност знам дека нема да бидам само 2! :!:
    Сега ли е тоа кога султанот ќе се разболе,а Махидевран ќе се моли да умре за принцот да завладее,а таа Валиде да стане. :@ ???
    Оваа епизода не ми беше посебно интересна,бидејќи немаше сцени со валканите игри на султанките.Епизодата беше повеќе околу децата и болестите,Ајбиге и Бали Бег.. :o
    Јас на почетокот не ја фатив,па ќе сака ли некој да ми раскаже што се случи ? Махидевран одна му кажа на Сулејман за Ајбиге и Бали или ..!? Ако е така..значи дека планот на Хурем се исполнува. :D

8. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Серијава ја гледав одкога искочи па до кај пред месец - два.
    Отупеа више, ептен досадна стана, се едно исто. |(
    Хурем само сплетки некои прави, старкана, Махи и Ибро против неа.(тој па што маки удри за Хатиџе и на крај со калфана се онаква)
    Хатиџе ко мува без глава те таму те ваму, ни она не знае што прави.
    Суљо џоа владател само за нос го тегне Хуремка.
    Единствено од серијава ги поштуем Зумбуљ и Шеќер.
    Е нее. 8)

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    Ако да речеме Сулејман умре сега, на неговото место доаѓа Мустафа, Махидевран станува величествена...тогаш што ќе се случи со оваа Величествена, мајката на Сулејман?? :)

10. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Јас уште одамна помислив дека Нур-Махидерван баш повеќе личи за улогата на Хурем ама ај... :)

11. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Нур не одговара за улогата на Хурем ни физички ни по карактер а и не е пар со Халит ниска и слаба исто и Изабела и она е ниска и слаба а овој Султанот е висок и кога овие со него ќе се спојат некако не изгледа баш како што треба не му прилегаат за разлика од Мерием која е висока и крупна девојка и таман му е на глумецот баш си прилегаат и изгледаат прекрасно заедно многу убав пар се еве жената на Халит Шехерзад она па и од него повисока е и не му личи на глумецот да биде со неа а со Мерием таман си е фит 100% не е многу повисок од неа и таков пар бива а не ко чавките Махидевран и Изабела кои се многу ниски за него или па Шеки која е многу висока за него |(

12. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Лелеее а јас пак едвај чекам епизода каде што нема валкани игри (мада во последно време ја запоставив серијава бидејќи ја изгледав на интернет). :) Досадно ми стана веќе само нешто да планираат и да прават. Дури и смешни ми се. Оваа Махидевран дури и нешто мааааалллкккуууу кога ќе и успее против Хурем веднаш ја става на лицето онаа глупава насмевка и се подбива со Хурем- како да не знае дека повторно ќе биде поразена, толку години не научи и готово! :D А од друга страна па, Хурем почна да ме нервира што сака се одеднаш. Премногу брза, не знае да почека и да остави сами да си течат работите. И онака нејзиниот Сулјеман на крај секоја желба ќе и ја исполни. :)

На Shpagetta му/ѝ се допаѓа ова.
  13. The.Princess

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    146

Мене комбинација, и вакво и такво, само нз некако поинтерено ми е кога има сплетки... :D повозбудливо е.. :wasntme:

14. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Навистина..интригите си се интриги. :wasntme:
    Кога има малку акција помеѓу жените,поинтересно е.
    Или пак некоја бурна сцена од Хурем..со нож..со отров..со тој `ѓаволест` поглед. :wasntme:

Прикачени фајлови:

На The.Princess му/ѝ се допаѓа ова.
  15. The.Princess

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    146
    Јас целосно ги оправдувам постапките на Хурем, бидејќи таа тоа што го направи го направи само заради својата цел. Инаку ако не го правеше тоа, или сега веќе ќе беше мртва, или како и другите робинки во харемот, наивно ќе ги исполнуваше обврските што ќе и ги дадеа и ќе и се поклонуваше на Махидевран до колена. Кога Махи на почетокот беше бремена (кога абортираше и кога ја истепа Хурем) малиов Мустафа( иначе Каан од Шехерезада, има слики подоле) рече „Јас нее сакаам брааатче.“ Сега неможам да го доловам оти само го пишувам инаку кога го слушнав си реков: Тооо, Мустафа, тооо...“

Еве Го Каан:

А еве го Мустафа:
    [​IMG] срцушка малечка..

За Султанот немам што да кажам, човекот од жените колку мака си виде, ете в постела легна, ама тоа веќе треба да се каже беше од малото Џихангир... Леле колку ми е жал за малото.. На крајот на краиштата Хурем толку синови роди, а ние еден не и се исплати као што треба. Нејзе Мехмед и беше планиран за султан, ама ете што испадна:

~ Мехмед ќе си умре од некоја заразна болест.
    ~ Селим ќе стани султан ама импријата најлошо тргаше со него.
    ~ Бајзид, Селим че го убие као што слушнав.
    ~ И малово Чихангир грбаво испадна.

Тоа на Хурем и е како некој начин на казна оти толку гревови стори за да стигне до целта. Ама ете, Господ и плати со децата... Така е...

-Мехмед беше срцулка маленко. А кога порасна малку уште поголема срцулка лелеее. Толку беше сладок, жал ми е сеа. А и сега ми е крекрасен. :*

- Михримах малечкото не ми беше слатка, некако полничка беше. Ама кога порасна... уф,уф барбика мала. Како кукла е... ми беше толку многу, многу убава. А сега - резил. :puke: Ич не ми се свиѓа... бљак, има надувани образи и нема многу убави очи :worried:

- Селим, кога беше бебе - ај така така... Ама сеа...ич не личи на дете од тоа време... дебелко е а и кога ќе порасне па ќе си е дебелко.

- А Бајазид - само срценце ќе кажам. Кога беше мал, беше преслатко, и сега ми е сладок, ама не колку кога беше бебе :o :D

Еве некои сликички:
    [​IMG] Прекрасните принцовии :inlove:
    [​IMG] Поголеми :)

Доста толку - друг пат пак.. :D

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  16. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Девојки, дали знаете дали Џихангир ќе се спаси или ќе му остане пореметувањето на рбетот?

17. The.Princess

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    146
    Нема да се спаси. Мислам, жив ќе остане ама грбав ќе биде... :(

18. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Е за жал грбав ќе си остане..
    Јас мислам дека тоа и му била пречката поради која не станал Султан. :^)

На Majuv4ence13 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Јас пак не верувам дека Мехмед умрел туку така, случајно. Да, можеби умрел од заразна болест, ама може да му наместиле заразено шамивче ко шо сакаа на принцезаа Изабела. Најсомнително ми е затоа што, нели, тој е најстариот син на Хурем, сепак и се очекувало тој да владее по ликвидацијата на Мустафа. Кој и да го испланирал тоа, добро го испланирал.

20. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
    Вчера баш ми беше досадно и го гледав понапред на интернет..Величествената(мајката на султанот)ќе биде во многу лоша состојба и ќе умре и по нејзината смрт Хурем ке ја стават да биде Валиде а Махидевран ќе пука од мака додека и ја ставаат круната на Хурем...Досега се снимени 63 епизоди со нетрпение ја очекувам 64 односно почетокот на новата сезона..Еве линк за оние кои што сакаат да погледнат :)
    http://www.youtube.com/watch?v=JQnKh9HH7HU

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.