Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    Луге Мерием приватно била керка на некој политичар така? :?: или јас погрешно разбрав?

2. The.Princess

The.Princess Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    146
    Не станал султан бидејќи е најмал, не дека е грбав... и да не беше, пк немаше да биде султан, што се тука Селим и Бајазид? Ако и на Селим му се случеше нешто пак немаше да биде. Треба и трите принца да умрат - па тогаш да стане султан. :!:

Незнам за тоа... Како и да било, тогаш... мислам дека сепак, да... некој ја планирал смртта на Мехмед. Се сомневам во Величествената султанка или Махидевран. Хатиџе не би го направила тоа, ама Ибрахим - има големи шанси и тој да е. Можам и Ѓулшах да ја спомнам, ама дека после ќе
    оди откај Хурем
    ... не верувам да го сторила.

Друг... незнам. Ама и не се знае дали и ќе му ја „подметне“ некој болесте? :worried: :worried:

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306

Да точно е тоа што го пиша..само друг пат кога ќе пишуваш нешто што сеуште не се случило..во спојлер ставај го. ;)
    Инаку,нели 63-та епизода е најјака ? 8)
    Тогаш круната повторно ќе се додели на..
    портокаловата. :party:

4. The.Princess

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    146

Незнам јас, ќе ја прашам Hurem-Aleksandra во ЛП за ова. Таа е по Мерием. :D

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
    Еве на интернет најдов слики од Михримах кога ќе порасне :) :)

Прикачени фајлови:

6. The.Princess

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    146

Еј... стварно... јас по Михримах порасната барам на сите страни не наоѓам. Фала ти многу денот ми го разубави :D
    А јас пошто не гледав Лале, не ја знам баш Серенај(Јешим) како изгледа. Има некој што ја гледаш да ми каже дали таа на сликиве е Михримах. Зашто имав негде слушнато дека Јешим ќе ја глуми и баш ми беше мило дека Јешим ми се допаѓа на изглед. BTW: Оваа ми стои како да не е Јешим, ама вака многу повеќе ми се допаѓа... :inlove: барем убава е. Не е како оваа вештерка сега... :puke:

Сепак - нели треба Михримах да има сини очи, а оваа има кафеави?? и + руса коса треба да има или и покафенеела оти сите русокоси како мали, и сега имаат кафеава коса. :?:

7. Majuv4ence13

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
    Па од почетокот требало Јешим да биде ама се премислила ја одбила улогата и на нејзино место оваа ќе биде..Инаку оваа е Муазес главната женска улога од Опасна Убавина...

8. The.Princess

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    146
    Ааа... така ли? Фала што ме извести. Јас не гледам Опасна убавина и затоа сега не ја познав. :D
    BTW: Ај среќно зачленување... :D

9. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Убава е :). Цела на мајка и :D
    Инаку зошто на Википедија пишува дека мајка и се вика `Roxelana` а не Хурем?
    http://en.wikipedia.org/wiki/Mihrimah_Sultan

10. Majuv4ence13

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
    Хехех нема проблем..Инаку фала..Денеска баш се зачленив :)

11. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Ни ја не знам :) , онака си шпекулирам...затоа што таму ретко имало “несреќен случај“ а и тоа што е најстариот син на Сулејман и Хурем ме праи највеќе да се сомневам...

12. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Јас цела недела-а можда и повеќе го немам гредано. Мене ме интересира, до кај е работата со Ајбиге и Бали Бег(ј)? Што се случи со нив?

13. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Еве ја сликата која што највеќе ме исполнува. 8)

Еве ја и Нур на слики. :)

Прикачени фајлови:

14. The.Princess

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    146
    Да,да... така се викала Roxelana, после нели ја крстиле Хурем. А кај нас е Александра за по македонско да е, ваљда, јас така мислам ;)

Значи, овие нели си се гледаа така скришно... А Махидевран сака да ги раздели оти знае за нив веќе. Ајбиге треба да оди дома кај нејзе во другата држава со брод, а Султанот го прати и Бали Беј со нејзе, незнаејќи за ништо. Нора и се спротистави на Хурем дека неможе принцот да го убие, затоа Хурем нова задаче и даде: Да каже на Ѓулшах дека Ајбиѓе и Бали Беј ќе заминат засекогаш заено и нема да се вратат. Се се одвиваше според планот. Ѓулшах тоа го кажа на Махи, а Махи на Суљо, откако отидоа Бали и Ајбиѓе (ама секако, нема такво нешто, или можда има оти во последно време само ја слушам не ја гледам серијата затоа и јас не сум во тек баш :D ). Тогаш Сулејман се изнервира и и рече на Махи како може да помисли такво нешто за Бали. А таа рече и јас не верував ама ете... и Суљо прати да го вратат бродот кој патува за да ја однесе ајбиге и бали беј. :( За тоа време, во бродот овие двајца си се гушкаа си разговараа, плачеа, има надеж нема надеж ама главно се смирија :D (ако беа скарани)

BTW: Вечер ќе поставам многу слики од филмот, онака за расположение. :D

На FortuneTeller.xD му/ѝ се допаѓа ова.
  15. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.842
    Леле Величествениот нека се разбуди ;(

16. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Ќе се разбуди. Ама Махидевран живци ќе си корне. ]:)

17. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Ма,нека си корне живци. :devil: Малку и она во неизвесност да се најде.
    - Денес епизодава ќе ми ја крене косата.Хурем ќе жали..за величествениот поради многу прилини.
    Причина број 1- заљубена е во него
    Причина број 2-Мустафа ќе стане султан и ќе неможе нејзините деца да станат моќни.
    Причина број 3-Махидевран ќе стане центар на светот,а Хурем ќе биде понижена и омаловажувана. :^) од страна на дотичната.
    Причина број 4-сите тие години поминати во харемот,ќе бидат залудно изгубено време бидејќи ќе заврши како незначајна личност.
    Сето ова може да се случи ако Султанот умре.. :^)
    Затоа..Не дај Боже. :D

18. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Хурем тим денеска спремете се да жалиме по Сулејман љубовта на нашата хероина во постела ќе падне :( Не можам ни да замислам колку очајна и депресивна ќе биде денес Хурем малку ли и беше со Чихангир тие маки што ги имаше па сега и Сулејман да и се разболи :doh: Ама таа не е единствената исто така тешко ќе биде и за мајка му на Сулејман но многу повеќе за неговите 5 деца (Чихангир не го рачунам затоа што е бебе и не разбира а да беше малку поголем како Бајазид најверојатно би се обвинувал самиот себе за состојбата на татко му) како и да е освен најмалото ако ги видам сите деца негови тажни ја ќе си спремам една кутија со шамичиња па да си се изнаплачам убаво е што да правам посилно од мене е тоа моите ми викаат глупа една серија е тоа знам дека е ама тоа е... Сулејман ;(

19. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Александричке моја мила,драга.Немој толку да жалиш,немој толку да плачеш. :)
    Не се секирај се ќе биде во ред.
    Ако пронаоѓаш утеха во моиве зборови,баш ми е мило.
    Ај малку да ја ублажам ситуацијав,па ќе те потсетам.
    Хурем е јака и силна жена.
    Што се не претрпела,и ова ќе го надмине.Се се може.
    И да,за крај :
    Мислам дека после сите тие поминати маки Хуремка ја заслужува позицијата како управителка на харемот.
    Јас и ти,ќе го дочекаме тој ден ! :!:

Ние двете ко да сме таму и за се се соживуваме.Вака кога некој од страна не чита,сигурно иронично си се насмевнува :D
    Ама не е за смеење,мислам дека кога ќе ја видам Хурем `под` Махидевран денот ќе ми тргне на лошо. :!:

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Фала Сара ама мислам дека денеска многу тешко ќе ми биде ако ги видам принцовите и Михримах кај татко им тажни :(

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.