Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Фотошоп е сликата. Истото лице и го имав видено на друга фотографија. И + тоа несватливо ми е германка/турчинка да глуми во индиски филм :D

2. ice.woman

ice.woman Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    46

3. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Многу тажна епизода. Сега се покажа кој навистина го љуби султанот искрено и со цело срце.
    Иначе најинтересен дел ми беше кога се присеќаваа на минатото. Утре мислам дека и за Величенствената и хатиџе ќе дадат таков дел.

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    сега го гледам тоа што било денес...леле Махидевраан срамота, сега се виде колку го сакала султанот...уште па и му ветува на Ибрахим дека уште посилен ќе бил ццц :)

5. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Да се најде сродната душа е стварно благослов Сулејман се роди и тоа како под среќна ѕвезда
    Многу е паметен човек, станува Султан и си ја врши функцијата како што треба, народот го сака и е познат како “Законодавецот“ (Kanuni) ja сретнува жената за која ќе прекрши долговековна традиција поголем доказ за љубов во тоа време... значи до толку ја сакал иако на располагање имал илјадници робинки само за една се врзал за цел живот не можам со точни зборови да опишам колку го почитувам кога се работи за неговиот љубовен живот и воопшто како Султан ама серијава решив да ја пратам само заради ова дека во една девојка се заљубил толку многу и се одлучува на нешто кој ниту еден Султан пред него не го направил тоа :inlove: отпрвин за него гледав за ликот на Сулејман ама после малку подоцна ме освои ликот на Хурем и дефинитивно тие двајца ми се најомилени ликови и само за нив ја гледам серијава не за нешто друго (не дека ме интересира историјата :D ) Тежок романтичар сум си обожавам љубовни приказни, па добро како и секоја девојка...мислам :?:
    Причината зошто ја гледам серијата
    Единствената љубов на Султанот :*

6. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
    Леле како сум се насмеала со оваа Ирена одсабајле хаахахахахах :D :D :D :D

Ирена Спасовска:Јас сум злобна и добра - Хурем од Македонија!
    Со стајлинг ала Хурем, но и нешто кое има етно елементи Ирена го промовираше нејзиниот нов албум, на кој има преработки од македонски изворни песни. :D :D Многу нешта се сменија откако серијата Величествениот Султан Сулејман стана екстра популарна. А дека Хурем, миленичката на Султанот веќе е инспирација за многу жени кај нас, покажува и новиот стајлинг на пејачката Ирена Спасовска. Со стајлинг ала Хурем, но и нешто кое има етно елементи Ирена го промовираше нејзиниот нов албум, на кој има преработки од македонски изворни песни. Пред нашата камера негираше дека Хурем и е инспирацијата за стајлингот, но се исповеда дека во неа гледа дел од своите карактерни црти. Самата се дефинираше како злобна и добра. Злобна за непријателите, а добра за пријателите, оние кои вчера беа на нејзината промоција. Превземено од http://www.kanal5.com.mk/(S(4pf0dt45ksanzdiiv44nu445))/default.aspx?mId=158&egId=29&eventId=87501

Прикачени фајлови:

7. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Вистина е дека ми се допаѓа ликот на Хурем и и се дивам на персоналитетот а и на храброста
    ама да копирам нејзин стил :^) А поготово да бев пејачка некоја дефинитивно немаше да се глупирам
    ко оваа Ирена јас сум злобна и добра Хурем жити се!!!
    О Боже Господе кога едни пејачки се внесуваат премногу во серијава па што останало за нас обичните луѓе ццц мене ми е стварно смешна женава изгледа има недостиг од внимание па се облече а ла Хурем стил и сега гледајте ме чудете се ццц... боже, боже |(

На TheaEsposito и Majuv4ence13 им се допаѓа ова.
  8. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Абе лепотица.... Уште да личеше на Хурем. Па и добра и лоша била.
    Абе сите се влезени у некој филм. |(

На Majuv4ence13 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
    Ееее Хуремка овдее ми е најнајубава и најјакаа.... :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Прикачени фајлови:

• 8a9d6734.gif
      8a9d6734.gif
      Големина на фајлот:
      848,7 KB
      Прегледи:
      82
    • 3bacc50c.gif
      3bacc50c.gif
      Големина на фајлот:
      438,3 KB
      Прегледи:
      82
    На Danilela му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ubava-Crvenokosa

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Мислам дека нејзината убавина највеќе дојде до израз кога ја ожени Суљо е тогаш права лепотица беше многу и ги сакам очите :*

11. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    да јас прашав :) дека уште кога почнуваше серијата на екстра ексклузив кажаа нешто така отприлика. исто и брат и го спомнаа дека работел во политика за него сум сигурна, за татко и не толку имам заборавено. Затоа прашав да не знае некоја друга поточно а не дека е тоа нешто важно за серијата, онака колку да си направиме муабет :)

12. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Ова мислам дека е дечко и на Хурем. Или пак погрешно сум разбрала. Поправете ме, ако е така.
    Иначе Хурем најубава ми е на овие слики и во овие епизоди:

13. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Не и е дечко. Една форумџика објави слика со Мерием и дечко и. Дечко и немаше долга коса.
    Ама можеби и е дечко ама не верувам. :shake:

14. Ubava-Crvenokosa

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Ауууу дечко и на Мерием каков е па таа е лепотица за него не е пар со нејзе овој италијанецов кај го нашла??? Може многу многу позгоден да си најде. Мерием многу повеќе парира со Халит кој е многу постар од неа него со овој младичот што и е дечко.
    П.с. Зошто бе девојкава обожава да носи широки алишта :^) затоа после луѓето кажуваат дека била дебела не знае да се облекува ете тоа и е минус голем иначе има убави нозе згодна е

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    како може тој да и дечко...па ич не е убав..она може да си најде 100 пати поубав од овој :D

16. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306

Хаха..Мајув4енце..Ме изнасмеа и мене.. :rofl: :lol: :D
    Навистина незнам што и е филмот,само знам дека изгледа многу очигледно.
    Сакала да се промовира и да си ја зголеми популарноста на некој начин (било каков) и сега нашла да го прави она што ги интересира луѓето..демек до толку се внела во серијава..па сега добра и злобна ХУрем е. :lol:

17. demilovato4ever

demilovato4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    220
    Феминки ако саката да ми кажите дали Султанот ќе умре ,мислам дека нема али пак да си прашам:)

На Ivi05 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Нема да умре.Тој нема да ја остави Хурем,така. ;)

19. demilovato4ever

demilovato4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    220
    Фала на одговорот :* :D

20. Ubava-Crvenokosa

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Ladies first :D
    Прво жена му ќе умре а после 8 години и тој ќе умре некој вика од срцев удар некој вика од тага по неа па сега ти одлучи си во кое ќе поверуваш.
    Само ме интересира како ќе умрела она е тоа не можам да го најдам нигде
    нема податоци за нејзината смрт