Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Discussion in 'Серии и емисии' started by t.w.e.e.t.y, Dec 15, 2011.

1. Sara123

Sara123 Популарен член

Да искоментирам за Мерием и дечко и.
    Од каде знаете дека тој и е дечко !?
    Или пак со секое машко што ќе излезе..дечко ќе и го направиме.
    Ама сме интересни..петиција да пратиме до дечкото ... :D
    А ако веќе и е дечко..штом веќе го одбрала..Значи дека има и добри карактеристики.
    Не е се до изгледот,важен е и карактерот.Штом неа и се свиѓа,значи е океј !
    А што ако си фати некој лепотан,згоден,најубав,ако не е среќна.
    Зборот ми беше - Не се напнувајте толку,околу овој младиов.
    Мое мислење.

2. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Не бе Сара не и дечко. Дечко и нема долга коса. Јас најдов слика кај шо се Мерием и тој дечкото во кола. ;) И + сликата ја објави една форумџика. :)

Sara123 likes this.
  3. Sara123

Sara123 Популарен член

Јас утврдив дека и е дечко,затоа што повеќето форумџики погоре така напишаа.
    Па добро,инаку јас сум за тоа да си одбере некој што и одговара и што навистина го сака. :)
    Кој и да одбере,немам ништо против.

4. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Многу ми е убава во сликава :*

Attached Files:

5. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Ех хурем хурем ако ти беше за постар ене султанот ти е тука :fubar:

6. Sara123

Sara123 Популарен член

Колку и е убава ташната.. 8)

Јас сакам да сум на местото на луѓево.. :)

7. crtanfilm

crtanfilm Нов член

колку е висока хурем? сега читав нешто за нур и за неа пишуваше 168 см 8)

8. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Навистина е прекраснаа!Најмногу си ја сакам..Ако правиме муабет за убавина Махи може вода да и носи на Хурем..Не може да и се фати на малото прсте.. :D Коска си е коска :D

Hurrem-Aleksandra likes this.
  9. crtanfilm

crtanfilm Нов член

без врегање и двете се убави :!:

10. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Лепотица е!!!!Немам зборови.... :) :) :)

11. Sara123

Sara123 Популарен член

Јас мислам дека 168 е малку.Хурем е висока 175 како ништо.Барем моја претпоставка.А Халит не е многу многу висок.Колку жена му е. Еве да речеме 182.КОга ќе застанат еден до друг тука некаде се. А Нур според мене е над 170.

Еве слики.

12. crtanfilm

crtanfilm Нов член

се поправувам 169 пишуваше за еден сантиметар ја смалив
    не знам мене за толку ми личи, нормално на штикли е повисока. кога е меган фокс 163 негде каде ќе најдат па турците толку високи жени :)

13. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

http://www.youtube.com/watch?v=7PneOwzMz4M
    дел од песнава, нели изгледа како да е снимен во сарајот? кога се на терасата исто како таму во харемот на терасата кога и ја ставаа круната на Хурем... :)

14. Sara123

Sara123 Популарен член

Филмче...ќе сакаш по ЛП да ми пратиш линк од страната на која си ги прочитала тие податоци за Нур и Мерием ? :) Ако немаш ништо против.
    Благодарам однапред.

crtanfilm likes this.
  15. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

^ И мене ако може. :$

crtanfilm likes this.
  16. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Аууу како ме изнервирала Махидевран во денешнава епизода! Сите се молат Сулејман да оздрави, таа го спрема Мустафа за Султан!!! :devil: Ама пак убаво и кажа величествената, разликата помеѓу неа и Хурем е тоа што Хурем оди по нејзиниот памет, а таа по паметот од другите ^_^

17. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Махидевран полека, полека се претвара во вештерка! :devil: Леле како ме изнервира денес. Како бе така може да посакува човекот кој некогаш ја сакал да умре? Ццц. Ама арно ја затна Величенствената. Што побрзо сакам да и покажат која е и што е и каде и е местото, за да не се дигне многу.

18. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Махидевран барем си го исфрли бесот... секоја чест убаво и го плесна на Хурем... интересна ми е вака серијата, мора малце пресврт да има... Сулејман како ќе се разочара кога ќе види дека Мустафа си седнал на неговото место :( душааа

19. Sara123

Sara123 Популарен член

После денешнава епизода сватив многу работи.
    Сватив дека сите ја ценат Хурем како човек,како жена која може да направи СЕ !
    Ама сите и се восхитуваат во себе.Љубоморни се на нејзината храброст.
    Денес Величествената и рече на Махидевран робинката дека Хурем размилува со нејзиниот памет,а таа со паметот на другите.Во смисла дека повторно ХУрем победи и ја уништи свадбата.Во смисла дека плановите на Хурем секогаш успеваат.И секогаш ама баш секогаш победува.Сега и очите на Величествената се отворија кога и кажа на Махидевран да ќути.Оправдано и е лута.Сега се покажа вистинското лице на Махидевран.И покрај тоа што сега Хурем Султан е во рацете на Махидевран Султан,ХУрем пак ќе се извлече.Што е резултат на нејзината снаодливост.А Убавицава пак ќе биде поразена,и покрај тоа што и се укажа многу многу голема шанса за власт.Ете тоа беше доказ дека не ја бива за ништо.Барем Ибрахим колку толку се покажа човечен.Тој барем не се моли да умре Султанот.Ибрахим го сака на некој начин,како пријател и го почитува,можеби.Ибрахим е многу човечен ама мирисот на моќта го расипала.Робинките ме извадија од такт.Таа што ја гореше Хурем уште вика-додека не ја видам Хурем Султан со јажето на врат нема да се смирам. |( Туф,туф нејзне и останало да кажува на кој да се става јажето.Нора е навистина смотана.Ќе си направела поголема круна од таа на Хурем. :lol: Па Нора да живее и 500 години нема да го достигне она што Султанката го направила.Ама добро,разбирам.Секој го има тоа во себе.Секој сака да биде нешто повеќе и нешто поголемо. :) Мустафа излезе многу добар.Ќе направел се за неговите браќа.Од што е толку наивен ме нервира.И на крајот пак тој на негова глава. :!: Браво за Хатиџе,се понуди да им помогне на децата на Сулејман и Хуремка.Добро е што Нигер и Ѓул Ага ги ставија да бидат одговорни за децата.Во нив можат да имаат доверба дека нема да им наштетат. Зборот ми беше,денес Махидевран покажа колку е глупава.Покажа дека не знае да го користи паметот.Таа сака,има желба да стане Величествена исто како Хурем.И верувам дека желбата им е исто голема,ама... АМА.. Има многу голема разлика помеѓу нив.И не велам дека едната е добра а другата лоша.Тие прават се за да успеат и за да преживеат.Јас не сум на страната на Махидевран затоа што мислам дека не е доволно итра и снаодлива.Го нема оној дух во себе. ;) Абе кога Хурем ќе тргне во акција светот се тресе.Жената има став некој и си го тера ќеифот.Никој неможе да и се спротистави.Пред сите истото го кажува,не се умилкува.МИ се допаѓа тоа што не е мирна вода брег рони како Махидевран Султан.Туку руши се пред себе јавно и смета дека не постојат пречки за да успее.Лелее...се распишав јас.. :$ И за крај ќе кажам Хурем само напред.Ми се допаѓа нејзиното размислување !! :rock:

20. meandyou

meandyou Истакнат член

ама и плесна Величествената на Махидевран :D