Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Discussion in 'Серии и емисии' started by t.w.e.e.t.y, Dec 15, 2011.

1. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Многу напната ситуација МНОГУ :sweat:
    Човекот уште жив а веќе за мртов го прогласија. Махидевран едвај гледа да умре за Мустафа да дојде на власт :puke: Ефсун султанка ќе станела и ќе имала поголема круна од Хурем :puke: робинките сакаат Сулејман да умре за да и ги убијат принцовите на Хурем и да и се ситат :puke: Неам коментар за тоа колку злобата владее во тој сарај и после зошто Хурем интриги правела? Ако не правела така тие нејзе одамна ќе ја убиеја. Валиде паметно постапи колку ја боли за Мустафа и за другите 5 исто ја боли па сите 6 нејзина крв се не може да ги дели. Ефсун едно збори друго прави прво вика: А не, не викајте така молете се Величествениот бргу да оздрави а после: Ќе бидам секогаш праведна султанка и ќе имам уште поголема круна од Хурем Султан ццц ја да бев на местото на Хурем немаше само шамар да и врзам туку ќе наредев да ја обесат па што ако била миленичка на еден принц Хурем не е било која жена таму во сарајот се знае нејзиниот статус. Валиде и кажа у лице на Махидевран дека Хурем е паметна а таа е глупава :rock: тек сега сфаќа кој вистински е вљубен во нејзиниот лав а кој власт сака. Михримах иако ми е антипатична ама дете да гледам како плаче за татко си не можам и ми беше многу жал за неа и за браќата нејзини, во историјата од сите деца најблизок однос имаше само она со Сулејман тој дури ја земал со него на своите патувања а она со задоволство го следеше.
    Дали тоа Хурем за себе го порача отровот??? Ако е така онда свака и част единствено она заслужува да биде наречена сопруга на Султан Сулејман :rock:

Ubava-Crvenokosa likes this.
  2. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

ако мислиш за сцената што ја даваа за утре
    Сулејман го сонуваше тоа со Мустафа како султан, после тоа ќе се разбуди :D
    и да,
    отровот Хурем го порача не само за неа туку и за децата...за ако требало да умрат, подобро тоа да било од нејзините раце

3. TeaB

TeaB Популарен член

Што убаво и кажа Величествената на Махидевран.
    Нека се разбуди веќе Сулејман, не е интересно без него.

Hurrem-Aleksandra likes this.
  4. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Уф ако било само сон добро е :whew: Ајде нека се разбуди повторно пресврт да има :lol:

5. Smurfette.M

^^да да супер :) дури за момент помислив дека застана на страната на Хурем, а против Махидевран :lol:

6. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Кој јас ? :o неее.. јас сум за Ибрахим од почеток :lol:

7. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Баш би сакала да ги видам Хурем и Валиде смирени, сплотени, заедно. Цело време се една против друга, сега сакам да видам нешто поинакво. Леле, а дали Хурем ќе им го даде отровот на децата? Како тоа од нејзини раце да сака да умрат? Леле, леле не ми се верува. :o

8. Sara123

Sara123 Популарен член

Еј,нема откажување ! :!:
    Откажување-НЕ !
    Ова е крвава игра,сурова игра,игра во која се бориш за себе,игра во која се бориш да бидеш голем,игра во која мораш да го употребиш паметот,игра која донесува многу страдања но ако чекориш по одредените стапки а да не изглезеш од линијата-КЕ ПОБЕДИШ ! 8)
    Нема откажување затоа што вложениот труд на крај ќе се исплати.Откажување никако затоа што ќе го добие она што го сака и на тој начин ќе се затнат устите на сите непријатели.
    Откажување во никој случај затоа што Хурем има цврст карактер и затоа што има најголема желба за најголемото.
    Не,Хурем нема да се отруе. :!: Нормално подобро од нејзини раце,ама Хурем сеште не се предала ТеаБ. :)

9. Hurrem-Aleksandra

Капа и симнувам сега уште повеќе ја сакам
    Стварно бе, некако серијава губи од својот шарм кога не го гледаме Сулејман во акција

10. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Судбината на Хурем била во рацете на Махидевран :rofl: :rofl: :rofl:
    Bitch please... :lol: :lol: :lol:
    Ме насмеа ме насмеа костурчето
    Така е Султанке!!! :clap: :rock:

renne likes this.
  11. Sara123

Sara123 Популарен член

Е баш во ваквите моменти може да се види кој е кој и кој е каков. :)
    Може да се види кој колку е издржлив и кој колку е лојален.Само кога има тешки моменти.
    Да се надополнам,како на Махидевран не и е срам своите глупави и неразумни планови да ги каже на Ибрахим и на син и ? :^) па се знае кога човек ќе ти каже нешто такво,со други очи ќе го гледаш.
    Мустафа сега виде дека тие 10 години во другиот сарај биле лага.
    Госпоѓа Махидевран патела и жалела затоа што се почувствувала понижено и поразено од Хурем,а не од љубов кон султанот.

12. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

А не, Махи сака да умре Сулејман од преголемата љубов што ја има за него затоа сака да умре затоа што го сакала...ШИПКИ!

13. interesna

interesna Популарен член

Maхидевран била роб на Хурем, што :o или таа жртва на нејзините интриги а цело време зад себе ги имаше султанките и цел харем, аххх неблагодарна.

14. The.Princess

The.Princess Истакнат член

Денес веќе беше топ епизода. Величествената арно и го плесна на Махидевран за да се види кој е паметен а кол глупав. Така и и требаше на Махидевран, требаше малце да се спушти на земја. Госпоѓата незнам од кај ги извади тие солзи на почетокот. Демек тажела бидејќи многу го сакала, е ОПИНЦИ го сакаш. Ако го сакаше сигурно немаше да си го спремаш син ти за султан. Таа уствари едвај дочека да умре Сулејман за да конечно Мустафа да владее. Ама нема млада дамо... ќе видиме како коса че си кубиш кога ќе ти го убијат Мустафа. Дури тогаш ќе сватиш која си и што си. Искрено многу сакав Валиде и Хурем оннака малку да се подржуваат бидејќи постојано се караат :o
    Уф таа жена како ме нервира... Па уште кога ќе ја намести онаа глупава насмевка на фацата кога барем мааааалце ќе направи чекор пред Хурем ми доаѓа телевизорот да го скршам и коските да и се прогледаат( како сеа да не ио се гледаат). Па уште глуми дека и е жал дека Сулејман е болен. Е баш чекам да се разбуди па да си пукниш од мака. Што се однесува до робинките, уфф... невоспитани... Фатма(онаа со горењето) „додека не ја видам Хурем султан со јажето на врат не се смирувам.. Лудача, кој те пита тебе ма? Кој те пита дали ја сакш султанката или не? Па ти си само робинка,лудоо... Па и Ефсун ќе ми се кочопери овде, дека била на принцот миленичка. Па што дека си? Ќе имала од на Хурем поголема круна. Море молчи таму, затни си уста да не настрата ради тебе телевизорчево мое. Да ев јас на местото на Хурем има за врат да ја фатам па да ја стискам да ја стискам до смрт и тогаш да ја пуштам па оваа да кашла да кашла а да и покажам која е Хурем султан и дали поголема круна ќе направи од нејзината. Кучка, од каде имаш ти злато таа круна да ја направиш. Поарно ќути си да не ти врзат рацете и очите на каменот за литање глави. Па 300 метра изнад неба има да ти летне и принцот сакан твој в раце да ти ја пречека. Лигла една кокошка. :devil: :envy: :@ ]:) чекај да видиш ти што ке ти се деси. Немала друга работа - со големата Хурем Султан ќе се мери. Ама ако, ќе види таа ќе се покае што се родила. На врх срце ако не беше Хурем Султан таа никогаш немаше да стане миленичка на принцот. Колку само ја советуваше кога ќе те прекрсти прнцот, кажи дека сакаш да станеш муслиманка, бла,бла,бла... Ама што да се прави. Ефсун е само една неблагодарна кравеста коза. Ете така... :D
    целиот гнев што ми се собра ради неа, нема каде, тука мора да си го истурам :D

Danilela and Hurrem-Aleksandra like this.
  15. smiley22

smiley22 Истакнат член

Бидејки не гледав може да ми кажеш што кажала Махи?? :?: ;)

16. Smurfette.M

неее, ова го напишав како одговор на претходното мислење:

не ни видов дека и ти си напишала нешто :) инаку знам дека си за Ибрахим :) и јас не сум ни за Хурем ни за Махидевран...за Бали Бег сум си :D

17. smiley22

smiley22 Истакнат член

Може накратко да ми кажете што се слуи веерва?? :?:

18. The.Princess

А + Махица едвај истурка некако, да не беше Мустафа таа ќе беше од коњи прегазена и убиена. Дека беше прва на Сулејман и роди принц, што да се прави... Ма остај, не гледаш дека Сулејман само Хурем ја сака???
    Ама таа во Едрене побегна од Хурем зашто веќе неможеше да ја трпи како ја понижува и преказува. Неможеше да поднесе некоја да ја гази, затоа избега со Мустафа во Едрене.А за Мустафа што да речам, уште мал против тоткото, „Како што вие се грижите за почитуваната величествена султанка така и јас ќе се грижам за мајка ми.“ Му вели на величествениот.
    Чекај бе, дете? Ти сакаш да кажеш дека онаа твоја чавка од мајка ја нарекуваш почитувана величествена султанка? Јас тебе така те разбрав. Ај штом толку сакаш, чисти се во Едрене влечејќи го она твое ѓубре по пат.
    А Махи плус толку се увеличува. Оф, бре жено... Зошто толку се брукаш? Тогаш никој не те спомнувал, сите само за убавицата Хурем Султан зборувале, ама :fubar: твој и... и јас незнам што, уфф....
    Ах, бре Махидевран, Махидевран, аме оти толку ме нервираш бе чавко?!

Hurrem-Aleksandra likes this.
  19. Hurrem-Aleksandra

Eднаш Сулејман кажа една паметна работа на Ибрахим а тоа е дека човекот никогаш не е сит и дека секогаш сака повеќе. Понекогаш кога збори Сулејман ја го зголемувам волуменот на гласот од телевизорчето мое и внимателно си го слушам ни збор да не пропуштам затоа што тој човек е како книга на мудроста понекогаш стварно знае да ме остави ваква :o го обожавам ниту еден машки лик таму не му е рамен.
    The.Princess за тебе ќе повикам противпожарна текстот ти гори од гнев и омраза
    се плашам и нас да не не фати пожарот :D мада некои како што приметив ги фати пожарот да да ги фати па и мене малку :D

interesna likes this.
  20. The.Princess

:D