Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Што се однесува до Бали бег
    Тој ќе биде жив нема да умре затоа што Мустафа (како што прочитав претходно) нема да нареди да го убијат затоа што нели Бали бег е обвинет дека е во врска со Ајбиге и дека сакале да побегнат заедно и од таа причина принцот ќе каже дека ако е казнет заради љубовта тогаш сите треба да бидат казнети или нешто така |( и после Бали бег ќе си замине од серијата еднаш за секогаш.
    Кај ќе убијат такво згодно мажиште? Кај нас во Македонија сите спобудалевме кога го видовме а не па таму во Турција сигурна сум дека има огромен број на фанови и ја да бев на местото на сценаристите не би направила да му го убијат ликот затоа што може после да има буна :D од страна на неговите обожавателки се разбира

2. The.Princess

The.Princess Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    146
    Јас мислам дека и шмизлата Ајбиге треба да се казни... Што се замислува она? Па уште како што тргнала ќе и се заканува Хурем Султан. Која е таа уопште? На Валиде внука ли? Ако подобро би се кажало: Ајбиге ми е релатувно лош лик во серијата. Секако таа е принцеза, ама тоа дека на почетокот дојде како машкуданка.. ;) уште од токаш ми беше некако одбивна, ама си ја засакав, бидејќи беше од на Хурем страната... А на Хурем лично сметам дека добро и дојде некое наивно девојче кое ќе прави она што таа ќе каже. Мислев дека одоколу искористувајќи ја Ајбиге, Хурем ќе би победи нејзините непријатели. Може таква и била намерата, ама прво за да стекне верност од страна на Ајбиге, и помагаше за тоа за Бали Бег, а воедно и нејзината Нора да биде со принцот (ама сеа таа многу ме разочара, мислев дека ќе биде умно девојче верна на Хурем, ама ете ти ја, на крајот ќе му се покори на Мустафа... :worried: ). Откако ќе направи за да бидат заедо, ќе си ја искористеше Ајбиге за да ги победи непријателите како еден вид начин Ајбиге да има за што да и се оддолжи на Хурем уништувајќи ги. Ама сепак ова не и беше баш така добро обмислено... оти сепак, Ајбиге, една принцеза, може ли да биде со енед бег? Океј, можеби може, ама кога веќе се вери со Мустафа... :smirk:

Ете така јас си ја сфаќам Ајбиге, внука на Валиде која дојде тука како добро девојче(на почеток) а после се вообрази кога сфати дека овде и обрнуваат повеќе внимание, дека се вери со принцот или ради друго нешто... јас тоа незнам, ама ете кога Ајбиге си почна против Хурем да оди... јас ете лично незнам дали ќе оди против Хурем, некој така бледо имаше спомнато, па со оглед на тоа... секој што оди против мојата султанка, го „дискфалификувам“ од мојата листа на позитивни личности во серијата. :D

3. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Ја сакаше затоа што беше со Хурем
    а сега ја мразиш затоа што ќе биде против Хурем?
    Што знам, јас не се замарам со Ајбиге она ми е како да кажам глуп лик во таа приказна воопшто неам оформено мислење за неа затоа што ја сметам за небитна |( она ми е нешто мешавина од Хурем и Хатиџе на моменти силна на моменти мутава :)

She's sooo hot

На Hurrem-Aleksandra и T.e.d.d.y им се допаѓа ова.
  4. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Бали бег и Ибрахим имаја иста функција.Ибрахим ја зеде Хатиџе и се се смена,Ибрахим беше обичен слуга па зеде султанка,и Бали е обичен слуга па зошто да не земе принцеза?

5. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    Мустафа и Ајбиге не се братучеди, туку Ајбиге му е тетка на Мустафа (ќерка е на братот на Величествената) за братучеди ај некако може да ќе не убедат, ама тетка и внук......... :) Махидевран нема да ја претепа Ѓулфем..се тоа е масло на Хурем за да управува со харемот :) заедно си Зумбуљ ага ќе кажат на една од робинките да ја претепа Ѓулфем и да и каже "Која си ти така да се однесуваш со Махидевран" :)

6. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Сакам да искоментирам за Ајбиге Принцезата.
    На почетокот ми делуваше многу смотано,така малечка неисклусна,вообразена,машкуданка.Ама поминав преку сето тоа за тоа што реши да ја слуша Хасеки Хурем Султан.Инаку и јас исто како Црвенокоса,никогаш сум немала некое конкретно мислење за неа.Не ја забележував,и едвај чекав да завршат сцените со неа бидејќи не ми беше интересна.
    Сега малаво палаво девојче-принцезичка |( решило да се бунтува против Хурем. :rofl: :lol:
    Дали знае која е таа ?
    Дали си го знае статусот?
    Дали знае дека Хурем во секој поглед и од секоја страна е помоќна од неа?
    Дали знае дека е смотана и дека цело време служеше како марионета на Хурем ?
    Дали знае дека Хурем ја искористи да си ги реализира плановите?
    Сега и текнало,се свестила,виде што направила и ќе и се спротиставува на Хурем..
    Навистина нема смисла. |( А можеби има,кој губи има право да се лути.

7. The.Princess

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    146

НЕ!

Незнае оти е смотанка :D Потполно се сложувам со тебе.. :x

8. Smurfette.M

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    ^^а и плус мислам дека ако не беше Хурем, Ајбиге ќе се венчаше со Мустафа...нели го прифати бракот, па после Хурем некако ја убеди да избегаат со Бали Бег :D

9. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    луѓе кога има преку ден реприза во работни денови сакав денес да гледам ама имаше пречки. утре кога ќе има точно зошто понекогаш не пуштаат како што пишува на сајтот :?: кога ја пуштаат знаете? 2, 3, 4? :?: зимата знам во 4 имаше, сега незнам :?: .

10. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    А дали знајте колку епизоди ќе има величенствениот?...На интернет гледав дека серијата е снимена до 63 епизода и дека таја епизода е крај на втората сезона...На почетокот се кажваше дека ќе има две сезони...Зато сакам да знам дали уште ќе се снима...

11. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    серијата треба уште две сезони да оди значи вкупно 4 :) а досега се снимени 63 епизоди, од есен пак почнуваат :)

12. Smurfette.M

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    а да ги снимат тие две сезони летово и после да даваат почесто таму кај нив во Турција, а кај нас подолго да траат епизодиве.... :D

13. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Ајбиге уште од почеток ми беше некако интересна и слатка и ми се свиѓаше тоа што се облекуваше како машко си има свое “ја“ девојката односно имаше и после кога облече тоа фустанот и стана една од жените во сарајот веќе го изгубив интересот за неа испадна дека не е таква каква што си мислев. Хурем според мене мислам дека ја сака Ајбиге и е единствената со која е пријателски настроена од самиот почеток. И најверојатно кажала да пренесат дека избегала со Бали беј затоа што знае дека нема тоа да го направат и знае колку бегот е лојален на Султанот и дека не би ја изневерил неговата доверба мислам дека Хурем играше на таа карта како и да е пак ја искористи Ајбиге ама не со лоши намери туку да и го одврати вниманието на Махидевран.
    ПС: Хурем е прекрасна на сликиве :*

На interesna му/ѝ се допаѓа ова.
  14. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Оној Ибрахим колку го мразам :@ :envy: Ќе го скршам телевизорот

15. The.Princess

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    146
    Оти,бе душо??

Инаку Ајбиге едвај чекам да се смете, дали знае некој дали ќе остане во харемот или ке се врати дома? Лично - не ми е баш и гајле, ама колку да знам уште колку ќе досаѓа филмот со неа? Инаку на почеток ми беше така - обична девојка - односно ДЕВОЈКА МАШКУДАНКА ништо повеќе... :x

16. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462

Ќе се врати дома. Во Крим ќе ја испратат.

17. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Де бе Хурем-тим полека малку. И јас сум за неа ама па вие... :D Тууу немој некој да и викне на неа...
    Нема да се скараат Хурем и Ајбиге, само една сцена е тоа, после пак ќе си бидат добри!
    Мене па Ајбиге повеќе ми се допаѓаше кога се облекуваше како машко. :D Што знам, не и стојат овие фустани некако, таква поубава ми беше. Инаку супер лик ми е и нема лоша душа.
    Точно е болдираново, ама освен што ја искористува за своја цел, мислам дека Хурем ја цени Ајбиге и ја сака. Сепак и е како што вели таа единствена пријателка во сарајот и направи се што можеше за да ја спаси Хурем кога ја нападнаа робинките.

18. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    И јас го велам истото Хурем и Ајбиге се многу блиски пријателки кои се ценат многу.
    Ајбиге да не ја сакаше Хурем немаше да и се исповеда а Хурем ја знаеме кога сака или мрази некого
    кога е со Ајбиге ги прави тие гримаси на лицето кога стварно се грижи или сака некого. Ајбиге кога влезе во одајата на Сулејман додека Хурем беше таму и побара од него да се врати назад во Крим а овој и дозволи Хурем направи израз на лицето како да е изненадена и тажна затоа што не сака Ајбиге да си оди сака со неа да биде во сарајот - нејзината единствена пријателка. И секако дека постои караници меѓу пријатели ама се надевам дека Ајбиге брзо ќе и се врати на Хурем и Хурем брзо ќе и прости

19. BI-44

BI-44 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    754
    ако знае кој како се вика ова песна во минута 1.29.31? многу ми е убава песнава ама никако не можам да ја најдам..
    http://www.youtube.com/watch?v=K0SqRE0ES7Y

20. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.392
    Сега ја гледав репризата од последната епизода и морав да искоментирам. Колку ми е мило што Величествената и Хурем почнаа да се разбираат и поддржуваат меѓусебно. Се надевам дека вака ќе продолжат, нема повеќе да се караат. А Махидевран лелел!! подобро да не коментирам за неа, секој коментар е сувишен :D

На Sara123 и BI-44 им се допаѓа ова.